Bidikov
Server guru
Повторно си ми избришал пост. Што има оф топик у тоа што реков дека сте го скинале форумот на ТК кога почнаа луѓето да се жалат за нетот. Барем ти знаеш убаво за што зборам. Уште на времето се правеше дека немаш никаква поврзаност со телекабел.
Да беше само тоа во мислењето во ред - ама коментарот апсолутно немасе врска со дискусијата на интернетот на ТК ... значи мислењето на модераторот било дека треба да се брише ... јас го почитувам мислењето на модераторот и затоа одлучив да не го враќам мислењето ... просто е - иако пола од вас мислите дека е завера во прашање ...
ОФ ТОПИК Сакам да земам ресивер од ТК. Но бидејќи ќе давам пари на суво (немаат договор, за да не се замараат за ништо послем тоа). Ме интересира, ако некој го има ресиверот, дали каналите што ги даваат тие 65 или 80, постојано се истите, а фреквенциите им се менуваат или ветуваат едни канали, после одреден период ги менуваат со други?
Бројот на канали е повеќе од 65 па и 80 - од каналите 2/3 се секогаш истите (бидејќи нели се истите од аналогната само со подобар квалитет - освен македонските кои за жал се тотално идентични во квалитет) ако некогаш некој канал смени фреквенција и/или сателит мораш да направиш прескенирање, но тоа е брз чекот и вклучува внесување на фреквенции (11-12 се досега) и местење на модулација што во ресиверот кој на времето го даваа беше многу едноставно (кај мене на самсунг телевиорот е отрф комплицирано ама тоа самсунг ми се криви)