Тајзи/Tyzee

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Тајзи и Скипи - селски хипици од Струга или О'рид, сеедно.

Ја уште ниедна песна неам чуено од овој, али дознав за него од OffNet кај што имаше некоја ептен смешна песна за која добил субвенции :pos:
Изгледа, јас најмалку треба да коментирам, али за која смешна песна добил субвенции?

И што е он крив ако добил субвенции поради ТАА песна? :pos::pos:

image.png

Изгледа, јас најмалку треба да коментирам, али за која смешна песна добил субвенции?

И што е он крив ако добил субвенции поради ТАА песна? :pos::pos:
овде.

Не е крив. Знаел дека ако стаи дебилен текст, ќе му упали. Веројатно фатил врскиче некое и тоа е.
Само што не знае дечкото (или можда е свесен) дека сеа ќе виси на закачалка. Ќе му се јавуваат у три по полноќ да го договараат да пее на митинзи и сл. (за без пари секако)

Ние често зборуваме тука за тие што крнале субвенции за уметност. Но, малку знаеме за тоа после што се дешава со овие уметници.
Висат буквално на закачалка за све што требе. Тоа не излегува у јавност.

Затоа, ни лук јал, ни лук мирисал.
и
Кој со ѓаволот тикви сади, од глава му се разбиваат.

на момент помислив дека ова е некоја преработка на песната оф Владо Јаневски кога тогаш... пасошот го кинам... уште ова ни требаше, наредно треба песна како платата во странскиве инвестиции од 9000 е 7ка...

овде.

Не е крив. Знаел дека ако стаи дебилен текст, ќе му упали. Веројатно фатил врскиче некое и тоа е.
Само што не знае дечкото (или можда е свесен) дека сеа ќе виси на закачалка. Ќе му се јавуваат у три по полноќ да го договараат да пее на митинзи и сл. (за без пари секако)

Ние често зборуваме тука за тие што крнале субвенции за уметност. Но, малку знаеме за тоа после што се дешава со овие уметници.

и
А не мислиш прво дека добил субвенција, па после го пишувал текстот? :D

овде.

и

Немој да не тешиш Бериќ.
Ќе му се јават во три по полноќ да пее на митинг. Три пати на три години.
А и повеќе да е, нема во Крека Бановичи рудникот да копа, ќе тресе зелени на бина. Партиска.

За еден вагон пари. И бенефиции.

Супер е Тајзи !!!11!

Се надевам дека еден ден ќе достигне свецка слава како нашиот ЈЈ (Јован Јованов duh), евентуално како Билбилоф.

Овој си тргна нешто ај рап демек ќе прави, па не му одеше, па ај сеа демек нешто реге и рап микс ќе правеше, па сега само реге нешто се обидува. Не го бива, комерцијала тешка е, и многу пластично ми делува се негово. Сега има и нешто добро ко Чувај ни га боже (песната, не спотот), или онаа Родител, или од постарите Грев, си имаат поента песните, сега оваа последнава и да има поента, уз ветер иде со лошата презентација. :)

Човече колку ви е тежок животот кога ни музика не може да слушате без да го дрвите за политика. Опуштете се малку темата е за музика. Ви се допаѓа или не тоа е тоа. Идете на темата и викате дека никогаш нее сте го слушале момакот а дрвите овде за политика.
Субвенции да многу е просто се што вреди во државата треба да се субвенционира. Се субвенционират земјоделци, шарпламнинци, спортисти, се субвенционират и студенти, филмови, претстави, зошто да не се субвенционира и музиката. Мала држава сме и нема леб за уметниците ако не се подржат од државата. Поентата е кој се субвенционира. Тајзи е дечко што во 2013 направи БУМ со неговиот албум кој е веројатно најпрегледуваниот на you tube. Значи дечкото не е од небо паднат. Мене лично многу повеќе ми пречи начинот на кој Биба Додева или Ламбе Алабаковски лапнаа награди на Мак Фест и Скопје Фестивал иако и двајцата се подпросечни музичари но ете им се погоди и алал нека им се наградите се разбира ако не муљале нешто со гласовите.
И на крај уште еднаш опуштете се барем музика додека слушате омразата кон се и сешто не е ниту за вас ниту за околината полезна.

Човече колку ви е тежок животот кога ни музика не може да слушате без да го дрвите за политика. Опуштете се малку темата е за музика. Ви се допаѓа или не тоа е тоа. Идете на темата и викате дека никогаш нее сте го слушале момакот а дрвите овде за политика.
Субвенции да многу е просто се што вреди во државата треба да се субвенционира. Се субвенционират земјоделци, шарпламнинци, спортисти, се субвенционират и студенти, филмови, претстави, зошто да не се субвенционира и музиката. Мала држава сме и нема леб за уметниците ако не се подржат од државата. Поентата е кој се субвенционира. Тајзи е дечко што во 2013 направи БУМ со неговиот албум кој е веројатно најпрегледуваниот на you tube. Значи дечкото не е од небо паднат. Мене лично многу повеќе ми пречи начинот на кој Биба Додева или Ламбе Алабаковски лапнаа награди на Мак Фест и Скопје Фестивал иако и двајцата се подпросечни музичари но ете им се погоди и алал нека им се наградите се разбира ако не муљале нешто со гласовите.
И на крај уште еднаш опуштете се барем музика додека слушате омразата кон се и сешто не е ниту за вас ниту за околината полезна.
Е тоа е нашиот проблем. Јас не сакам да се субвенционираат, не сакам секој од нас годишно да и дава на државата по 1.000 евра за да субвенционира сва и свашта.
Ако може еден Нов Зеланд да не субвенционира земјоделие, и да е земјоделска светска сила, оти да не може и Македонија?

Оти кога веќе имаме буџет од две и кусур милијарди евра, се дешава муабетот:
- можеа со тие пари да напраат студентски.
- можеа со тие пари да напраат згради за бездомници
- можеа со тие пари да напраат у секој град по еден плоштад
- можеа со тие пари да ми го испушат

Затоа, газда на туѓи пари, земени присилно, НЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom