Тајзи/Tyzee

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
А ти чупе, колку години си...?

Он Топик: @RickyLFC9 , навистина е срамно песната на Тајзи да ја споредуваш со онаа на Јонче Христоски или пак Земјо Македонска... Незнам колку музичко непознавање треба да имаш за да ги споредиш овие две легендарни Македонски песни кои датираат уште од времето кога Тито бил у пелени. Го почитував твојот избор на музика, иако мене не ми се свиѓаше, ама не ти реплицирав долго време... ама за ова што си ги ставил песните си пукаше у колено.Уште не ми е јасно кај ја најде разликата кај Јонче и Тајзи? Едниот беше прав патриот во душа, секоја песна со мерак ја пееше, верувај таков човек со таков глас и емоција кон сопствената песна нема да се роди во брзо време. Или пак Земјо Македонска која е препевана од 1000 Македонски автори...

Како можеш ова да го споредуваш со Тајзи...?

За другите песни што си ги постирал не ни сакам да коментирам. Ристо Самарџиев си го ставил бре...:facepalm: неговата песна е чисто навивачка
Има голема разлика меѓу Тајзи и овие автори што си ги постирал... на едниов некој одозгора му има наредено да се избламира вака, додека другиве чисто се сомневам дека некој им има кажано што да пеат...

Оваа песна на Тајзи ја стават во ист кош со онаа на Есма и Влатко Лозановски за Евровизија... ништо повеќе од платена пропаганда од владата, песни испеени без емоции, песни правени колку да соберат некои си поголем број гледачи на Јутуб.

И да онака чисто, Тајзи од никогаш не сум го сакал, никаков глас, никакви песни, едноставно катастрофа од "естраден уметник". Жално е на кое дереџе е дојдена Македонската музика... (n)

So be it. Сите песни се направени демек од љубов према државата, нели? Зашто мене би ми било гајле за мотивот? As far as I know/care, Тајзи е тој што поише ја сака државата него Јонче (океј, свесен сум дека не е, али for the sake of the argument...). Друга ми беше поентата на муабетот, али не верувам некој да ме сфати. Како и да е, не верувам дека некад пак ќе го дискутирам Тајзи на форумов со луѓе кои делуваат како стоечки да куцаат на тастатура и да шетаат лево-десно од нервоза ради моите постови. That's for the best, peace.

тој веќе почна премногу да се опушта зачув нешто дека девојка му била на концерт во дојран

тој веќе почна премногу да се опушта зачув нешто дека девојка му била на концерт во дојран

Ич да не бериш гајле, ти дури потпорасниш тој ќе се среди таман ко за тебе. Крцкај си.

па и таја нели е мала ако е таја што мислам 19 години е :D

Јас лично се знам со човекот шо го викате Тајзи. Татко ми и татко му се големи пријатели и ја иам седено со него и стално доаѓа на гости кај нас. Глеам колку си заинтересирана па мене би ми било мило да ти средам за поблизок контакт со него. Викендов ќе доаѓаат на слава кај нас, сите тие фамиљарно па можеш да дојдеш и ти. Ние сме отворена фамилија не ни сметаат стренџери. Един проблем ми е шо ќе нема кај да те сместам па ако сакаш кај мене во комшии кај @Red John кај кого секад има место. Само остави му на момчето информации и фб за да те познае.

:) :) :) :) ;)

А ти бе колко имаш?
Ти да имаш над дваесе нема да праиш овакфи глупости, да се логираш на форум за да дознаеш нешто за симпатију, ѕирни у некој споменар ако не па куде што он пишуваја и ке дознаеш сфе за њега

Како може да ти се сфиѓа тапа фраер, осфен што е медиум познат, као демек ѕвезда за тинејџери, а стил и цел перформанс му е срање, глас му е тетрис ефекти и не онј класик тетрис него онј црн што искочи сс боксери као демек. зшто класик тетрис не би требало да се споредуе сс нешто овакфо срањесто,браздесто

Незнам ск за приватан живот, карактер и сфе на дечка
Али овакф начин за стфарање на нешто од њега му е мноо глуп

А ти не си ми јасна, ич, жими тфој најомилен хит од њега

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom