Тајзи/Tyzee

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

И на мене не ми е јасно зошто се дигна галама ама тоа е тоа. Факт е дека никој не ја гледа песната како таква туку сите се фатија за тие 3 илјади евра.....
Не е точно.
Сите се фатија за песнава која пропагира нереални штетни правци, за кои може младиот човек да се фати. Тоа се идеи кои, на сите им е јасно дека немаат никаква подлога во реалноста.
Да пропагираш небулози, може ваљда, само за пари, пошто гарант и он има барем малце ак'л у главата. Побогу, живее во град кој е симбол на новата миграција на Македонецот во опасните делови од светот, предизвикана од состојбата, за која нарачателите на кампањата се најмногу виновни (исто како и нивните предходници).

Уаааааа! Пропагант! Платен од владата!

У бе гнасо една продадена!

- Го ангажирале за Скопје 2014, 102.5%!

Умри беее!

Леле пак овој, абе дај нека ги утепаат овие продадениве, што е ова?

Очигледна намештаљка, не им верувајте!

Ја користат славата на нашите спортисти за да ја промовираат државава преку тоа што манипулираат со емоциите на граѓаните на патриотско-емоционална база.

Тајзи ги води овие, треба да ги истепаме. Чекај малце бе, вие уствари не сте ги слушнале другите песни за државава што ги праеја со Скипи, затоа слушнете ја следнава...

... па дискутирајте.

Рики знајш која е најбитна разлика? :)

То шо парите за песната и спотот се од субвенциите, а кај другиве не се.
То е цела разлика шо целосно ја извртува работата, така да споредбава шо си ја напраел и не држи баш вода.

Рики знајш која е најбитна разлика? :)

То шо парите за песната и спотот се од субвенциите, а кај другиве не се.
То е цела разлика шо целосно ја извртува работата, така да споредбава шо си ја напраел и не држи баш вода.
Лош аргумент, Ристе.
Домољубни песни со песни кои имаат намера да ме прават будала не се исти. Ни одблиску, ни од далеку.
Мене не ми е тоа ни поентата. Не сфаќам зашто мора секад од тој агол да се гледа на изведувачот, мотивите за правењето на песната,кој му платил, што му текнало ова да праи. Мислам океј е да се дискутира за ова, ама во втор план. Кога се работи за музика, првин би требало да се дискутира дали е добра песната, или генерално дали ви се свиѓа музиката што ја прави. Мене ми се свиѓаат некои песни од Тајзи. Оваа не ми се свиѓа како песна. Не ми го фати меракот, али тоа нема никаква врска со тоа зашто е направена, туку едноставно не ми се допаѓа. Не е дека не треба да се дискутира за the ulterior motives, туку тоа треба да биде нешто секундарно. Разгледајте ја темава и ќе видите дека само заради една песна, цела тема е испишана за тоа како Тајзи е манипулирана фигуринка претставена да влијае врз народот. Ретко кој ги има ислушано другите негови песни.

Кога ќе размислите, ретки се тие што уствари и дадоа мнение за песната како музичка композиција, тоа е тоа што не ми се свиѓа. Let's get that out of the way, и после може да дискутираме за ова, кај што патем и дури ќе се сложам со вас, верувале или не. Не го бранам, и мене ми е јасно зашто е направена песнава, мислам... очигледно е, али иако е очигледно и за некои ете, скандалозно, I would do the same anytime ако бев како него. Бар успеал у државава ни бедничка. Па сеа ние имаме три опции: да го голтаме тоа што го продава, да кењаме против тоа, или најдобрата опција (според мене), а тоа е да не се замараме со тоа како и зашто е направена песната, па да ја гледаме како композиција и како и за се друго да си даваме мислење дали чини или не чини.

Немојте да бидете пацери... различен е, млад е, освежување донесе како и да е ;)

Мене не ми е тоа ни поентата. Не сфаќам зашто мора секад од тој агол да се гледа на изведувачот, мотивите за правењето на песната,кој му платил, што му текнало ова да праи. Мислам океј е да се дискутира за ова, ама во втор план. Кога се работи за музика, првин би требало да се дискутира дали е добра песната, или генерално дали ви се свиѓа музиката што ја прави. Мене ми се свиѓаат некои песни од Тајзи. Оваа не ми се свиѓа како песна. Не ми го фати меракот, али тоа нема никаква врска со тоа зашто е направена, туку едноставно не ми се допаѓа. Не е дека не треба да се дискутира за the ulterior motives, туку тоа треба да биде нешто секундарно. Разгледајте ја темава и ќе видите дека само заради една песна, цела тема е испишана за тоа како Тајзи е манипулирана фигуринка претставена да влијае врз народот. Ретко кој ги има ислушано другите негови песни.

Кога ќе размислите, ретки се тие што уствари и дадоа мнение за песната како музичка композиција, тоа е тоа што не ми се свиѓа. Let's get that out of the way, и после може да дискутираме за ова, кај што патем и дури ќе се сложам со вас, верувале или не. Не го бранам, и мене ми е јасно зашто е направена песнава, мислам... очигледно е, али иако е очигледно и за некои ете, скандалозно, I would do the same anytime ако бев како него. Бар успеал у државава ни бедничка. Па сеа ние имаме три опции: да го голтаме тоа што го продава, да кењаме против тоа, или најдобрата опција (според мене), а тоа е да не се замараме со тоа како и зашто е направена песната, па да ја гледаме како композиција и како и за се друго да си даваме мислење дали чини или не чини.

Дали чини или не чини, тешко е да се дискутира.
Голем дел од песните на Whitesnake не чинат, ама може да се продискутира околу тоа.

Тајзи мајзи шлајзи, како и другите бајрактари на уметничкиот шљам со кој е преплавена Македонија а и регионот аналогно на достапноста на технологија до секој и секого, не се за дискутирање. Неспорен е нивниот неквалитет. Кога тоа ке се установи, останува мотивот на направената композиција, кој е прилично куропушачки, што ја прави песната 2 во 1. Ем не чини, ем е куропушачка. И на крајот, идејата, која е да те направи будала.

Оваа песна не е за широк пазар според идејата. Оваа е наменета за 2 до 3 проценти од перцептивните луѓе во Македонија кои се гушат од секакви глупости кои се предизвикани од сељачината koja je uvek u prve redove. Ова ко на шлаг на jaded тортата доаѓа. Да те ималтретира психички, кога знаеш дека те прават будала, а не знаеш како да одговориш.

На се наше знаете да наогате маана а сето туго го величете.
...какви срања од турбофолк слушате па потоа доагајте да коментирате.
За тоа дека плукаат по нашето е најлошата работа која се применува веќе 4-5 години наназад.

Иначе викаш ,,какви срања од турбофолк слушате...,, , а всушност песната Пачавра е турбофолк, ама чим Кеш кеш направи гледаност и ние ќе направиме :pos::pos::pos::pos::pos:

Онтопик: Тајзи можеби не е најдобриот Македонски пеач, ама ако продолжи да снима песни како Моментот, Дими џам ... ќе биде еден од најдобрите:)

Уаааааа! Пропагант! Платен од владата!

У бе гнасо една продадена!

- Го ангажирале за Скопје 2014, 102.5%!

Умри беее!

Леле пак овој, абе дај нека ги утепаат овие продадениве, што е ова?

Очигледна намештаљка, не им верувајте!

Ја користат славата на нашите спортисти за да ја промовираат државава преку тоа што манипулираат со емоциите на граѓаните на патриотско-емоционална база.

Тајзи ги води овие, треба да ги истепаме. Чекај малце бе, вие уствари не сте ги слушнале другите песни за државава што ги праеја со Скипи, затоа слушнете ја следнава...

... па дискутирајте.

Рики друже, најдругарски имам да ти кажам нешто. Разбирам дека си еден од ретките што сечат вени за Бобан Рајовиќ, ама некогаш претеруваш сакајќи да се истакнеш дека си различен од другите.
Не постои човек што би сечел вени за сите изведувачи на шунд музика. Ја сум 100% сигурен дека повеќето од музичари ги знаеш (со се сите нивни албуми) само колку да можеш да ја истакнеш својата "уникатност" тука на форумов, а и за да го одржиш имиџот што го имаш створено.
Треба да си среќен што повеќето луѓе тука те сметаат за добродушен (мачињата, бамбер...) па ти се немаат закачено како хиени па да те расчеречат.

Он топик: Иако можеби Тајзи е малку различен од останатите Македонски музичари (стилот), сепак тоа не го менува фактот дека е срање! Ако Слаткар, Џеј Џеј и остали се запек, Тајзи е пролив.

Ок поз

Рики друже, најдругарски имам да ти кажам нешто. Разбирам дека си еден од ретките што сечат вени за Бобан Рајовиќ, ама некогаш претеруваш сакајќи да се истакнеш дека си различен од другите.
Не постои човек што би сечел вени за сите изведувачи на шунд музика. Ја сум 100% сигурен дека повеќето од музичари ги знаеш (со се сите нивни албуми) само колку да можеш да ја истакнеш својата "уникатност" тука на форумов, а и за да го одржиш имиџот што го имаш створено.
Треба да си среќен што повеќето луѓе тука те сметаат за добродушен (мачињата, бамбер...) па ти се немаат закачено како хиени па да те расчеречат.

Он топик: Иако можеби Тајзи е малку различен од останатите Македонски музичари (стилот), сепак тоа не го менува фактот дека е срање! Ако Слаткар, Џеј Џеј и остали се запек, Тајзи е пролив.

Ок поз
Fair enough, to each his own. Не сум таков, не ми е тоа поентата, не сечам вени за никој, туку како секој што си споделува мислење за омилените изведувачи, и ја го правам истото. Принуден сум на вакви коментари само пошто тоа што го слушам е контроверзно и се погодило да нема многу кои го делат мојот вкус. Али нема да те убедувам, ако таков впечаток оставам јбг, твое мислење си е :)

Неможам да го поднесам типов на музика шо го фура дечково.Башка звучи ко да има запек дур пробува да "пее".

Зар е можно како не се срами да лаже мали девојчиња од 18 свашта точно дека го свиѓам али од друга страна па ало тој има 27 чупево на фејс е многу затрескано по него

Зар е можно како не се срами да лаже мали девојчиња од 18 свашта точно дека го свиѓам али од друга страна па ало тој има 27 чупево на фејс е многу затрескано по него
Tребаше да дојдиш вчера на пивофест да видиш ти шо е чупина за Кајмако, Тајзи љубоморен да биди.

Tребаше да дојдиш вчера на пивофест да видиш ти шо е чупина за Кајмако, Тајзи љубоморен да биди.
факт е дека ги слушаат само малолетни но не треба тајзи да си зема за право тоа да го искористува па гревота е девојчето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom