Тајзи/Tyzee

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да се воведе гилотиња за тебе и таквите како тебе, а богами и како него :)

Ја на пример, кога би бил на власт, тоа би субвенционирал...

Најискрено ке ти кажу виде га пред месец дна туј негде над Соколану у афто и до њега дојде едно дилерче и му шитна џокофче за петсто. Видују га куде трафику карши Кобру на нагорички сокак. Порано беше раста шминкер, а ск е шишан. Никнејм му е срање,а и стил му е бразда.
Укус за музику му ака Веселиновa vs. Рики.Тај трака му е партиско лижог'зачка, затој што држава ни е катастрофа а он не тера да останемо туја, муда ми на страну.

не ти личи како модератор во музика да коментираш така за било кој изведувач, било да е лош или добар, сељак или не...
Вистината е таа кој што заслужува доколку бил добар јас ќе сум кажел дека е одличен а вака кога не го бива и едноставно не прави музика како јас да кажам дека е добар? и како да кажам дека спотот и песната кој тој ја пее заедно со слаткар не е сељачка? кога е.

A nekoj ke saka li da mi kaze nesto pojce za nego za privatniot zivot koja mu e devojka nesto slicno

Антипатичен со иритабилен глас. Not my cup of coffee.[DOUBLEPOST=1405587922][/DOUBLEPOST]
A nekoj ke saka li da mi kaze nesto pojce za nego za privatniot zivot koja mu e devojka nesto slicno
Има дечко али повеќе не можам да ти кажам пошо можат да ме убијат за такво кодошење.

@info za se
@GreenRoot

Да ве опоменам моабети кои се надвор од темата правете ги по ПП, тука разговарајте околу Тајзи.

Шо знам ко да се труди да го имитира Боб Марли,бар во гласот а едно време и со стајлингот кога носеше суканици, во секој случај се е вештачки и нема ништо оригинално кај него.

Пошто ја немав слушнато, ја отворив песнава да чујам што е, али све што извадив од неа е follow на фб на типкава на спотот :D

У секој случај, Тајзи нуди на нашата сцена нешто што никој го нема, уникатен агол од музички поглед. Не може никој да го негира тоа, без разлика дали му се свиѓал неговиот стил на пеење или не.

Abe a za privatniot zivot sto naprajvme? Daj kazete nesto sto mislite za tinejdzerkata mozno li e nesto vo vrska li e

Abe a za privatniot zivot sto naprajvme? Daj kazete nesto sto mislite za tinejdzerkata mozno li e nesto vo vrska li e

Ја мислам дека е во врска со неа. Имам слушнато дека е трудна со 3 деца, така да планираат да се земат и да аплицираат за субвенции за трето дете. И мислам дека се вика Македонка. Па затоа он у таа песната пееше "Никоја нема да те љуби како Македонка".

Твое право е да не ти се допаѓа. Но факт е дека музиката не е поезија иако може да биде (ЕКВ, ДОРС и други). Но на прво место музиката служи за опуштање и добро расположение. А музиката на Тајзи според мене е токму таква. Нарачуваш коктел, легни на тераса или на плажа опушти се и уживај. Текстовите се од таа причина лесни но воглавном имат некоја порака која е многу секојдневна и секој може да ја разбере. Дали му се допаѓа или не тоа е индивидуално. Да заклучам има еден куп песни кои ги слушаме а вооптш немат текстови, имат банални текстови или пак текстови кои не ги разбираме па сепак ги слушаме.

Нашол Скај да коментира за музика :pos:

Инаку за разлика од останатите "пејачи" на нашата ни мила естрада која пола и повеќе текстови: Оооо сакам да те преболам, со која ли си каде ли си Тајзи има некои интересни текстови... Да не зборувам за песната со Скипи во Моментот кај што сета вистина е соберена во еден текст...
На се наше знаете да наогате маана а сето туго го величете... Која иронија, пола и повеќе овде што јадете трици за Тајзи кршите чаши на Аца Лукас .:pipi:

Не велам дека е wow пејачот ни дека има којзнае какви песни ама кога пљукате по некого најпрвин погледнете какви срања од турбофолк слушате па потоа доагајте да коментирате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom