Tрет мобилен оператор во Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.891
Поени од реакции
4.376
Член од
22 јули 2015
Мислења
472
Поени од реакции
226
Секако мора да одат со национален роаминг за 2Г и 3Г бидејќи ќе градат само 4Г и 5Г.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.178
Поени од реакции
6.201
Не е битно како ќе почне само нека почне со работа и бутнати цени а МТЕЛ пошто има ајвани менаџери на берза купи акции по највисока цена бидејки индиецот одлично си го разработи операторот кој пак на време го продаде бидејки знаел дека се спрема влез на трет мобилен оператор кој сериозно ќе му конкурира па вака си најде жртва како МТЕЛ да си ги продаде акциите по максимална цена за да се отараси бидејки прашање беше на време кога ќе има пад на профитот и сега МТЕЛ нека му ја мисли кога акциите нагло ќе почнаат да паѓаат во бездна.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.178
Поени од реакции
6.201
taka e, samiot vlez e dobivka za nas, stom pocne da vlece korisnici od A1 i T, ke mora da reagiraat
Јас мислам дека ќе има нивни обид на почеток договорени двата оператори да го купат за да го тргнат од конкуренција и да не им прави загуби бидејки така ќе им биде најисплатливо на долг рок а дали ќе успеат ќе видиме.

Член од
22 јули 2015
Мислења
472
Поени од реакции
226
"По завршувањето на Јавната расправа, АЕК треба да ги објави резултатите и својот став. Во зависност од исходот на Јавната расправа постапката понатаму продолжува со Јавен тендер или со Јавен тендер со јавно наддавање. АЕК веднаш може да ја отвори Јавната расправа по поднесената Намера, но треба да се има предвид дека во намерата најпрво се бара да се организира состанок помеѓу 4iG и АЕК кој би требало да се реализира после 20/01/2025. За очекување е јавната расправа да се отвори на почетокот на февруари 2025, потенцираат од АЕК."
Значи некаде март ќе има тендер

Член од
29 август 2008
Мислења
5.891
Поени од реакции
4.376
"По завршувањето на Јавната расправа, АЕК треба да ги објави резултатите и својот став. Во зависност од исходот на Јавната расправа постапката понатаму продолжува со Јавен тендер или со Јавен тендер со јавно наддавање. АЕК веднаш може да ја отвори Јавната расправа по поднесената Намера, но треба да се има предвид дека во намерата најпрво се бара да се организира состанок помеѓу 4iG и АЕК кој би требало да се реализира после 20/01/2025. За очекување е јавната расправа да се отвори на почетокот на февруари 2025, потенцираат од АЕК."
Значи некаде март ќе има тендер
2025 ke pomini so formalnosti, broevi, dozvoli,interkonekcii bazni itn....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.708
Јас мислам дека ќе има нивни обид на почеток договорени двата оператори да го купат за да го тргнат од конкуренција и да не им прави загуби бидејки така ќе им биде најисплатливо на долг рок а дали ќе успеат ќе видиме.
Ако се тука за влијание тешко дека ке го продадат, најмалку ке им е до пари дојдено нешто слично ко мтел се се тоа државни проекти со намена

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.104
Поени од реакции
1.381
500/300 5G mreza niz cela Mk od noviot One Telecom, toa e planot za novi korisnici
тоа би било интересно за места кај нема оптика, за градска средина не толку. Но во секој случај ќе ја смали цената на сите

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.058
Поени од реакции
1.120
minimalna brzina e ova, sigurno vo urbanite naselbi ke bide nad 1000
Максималната брзина на пакетите ќе биде таа јас мислам, ама пак супер брзина е, за мене дури е премногу голема.
Јас од новиот оператор очекувам:
-Брз интернет
-Добар квалитет на повиците
-Солидно мрежно покривање
-Да имаат пристапни цени за секое едно домаќинство
-Да имаат разговори бесплатни во припејд, а исто и интернет и смс пораки во еден пакет.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.178
Поени од реакции
6.201
Максималната брзина на пакетите ќе биде таа јас мислам, ама пак супер брзина е, за мене дури е премногу голема.
Јас од новиот оператор очекувам:
-Брз интернет
-Добар квалитет на повиците
-Солидно мрежно покривање
-Да имаат пристапни цени за секое едно домаќинство
-Да имаат разговори бесплатни во припејд, а исто и интернет и смс пораки во еден пакет.
Јас не очекувам дека цените ќе бидат пониски од оние што се во Албанија со оглед на сличните плати и во Албанија и во Македонија,дури таму ако не се лажам се и пониски од кај нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom