- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.891
- Поени од реакции
- 4.376
4meseci ako odat so nacionalen roaming preku telekom ili a1 ili i 2ta Mno, dodeka pravat mreza...Според ова најмалку за 4 месеци може да почне новиот оператор.
4meseci ako odat so nacionalen roaming preku telekom ili a1 ili i 2ta Mno, dodeka pravat mreza...Според ова најмалку за 4 месеци може да почне новиот оператор.
Па исто како ВИП кога почна4meseci ako odat so nacionalen roaming preku telekom ili a1 ili i 2ta Mno, dodeka pravat mreza...
Јас мислам дека ќе има нивни обид на почеток договорени двата оператори да го купат за да го тргнат од конкуренција и да не им прави загуби бидејки така ќе им биде најисплатливо на долг рок а дали ќе успеат ќе видиме.taka e, samiot vlez e dobivka za nas, stom pocne da vlece korisnici od A1 i T, ke mora da reagiraat
2025 ke pomini so formalnosti, broevi, dozvoli,interkonekcii bazni itn...."По завршувањето на Јавната расправа, АЕК треба да ги објави резултатите и својот став. Во зависност од исходот на Јавната расправа постапката понатаму продолжува со Јавен тендер или со Јавен тендер со јавно наддавање. АЕК веднаш може да ја отвори Јавната расправа по поднесената Намера, но треба да се има предвид дека во намерата најпрво се бара да се организира состанок помеѓу 4iG и АЕК кој би требало да се реализира после 20/01/2025. За очекување е јавната расправа да се отвори на почетокот на февруари 2025, потенцираат од АЕК."
Значи некаде март ќе има тендер
Ако се тука за влијание тешко дека ке го продадат, најмалку ке им е до пари дојдено нешто слично ко мтел се се тоа државни проекти со наменаЈас мислам дека ќе има нивни обид на почеток договорени двата оператори да го купат за да го тргнат од конкуренција и да не им прави загуби бидејки така ќе им биде најисплатливо на долг рок а дали ќе успеат ќе видиме.
тоа би било интересно за места кај нема оптика, за градска средина не толку. Но во секој случај ќе ја смали цената на сите500/300 5G mreza niz cela Mk od noviot One Telecom, toa e planot za novi korisnici
Ok e toa no nisto posebno zasto segasniov monopolo ima i pogolemi brzini500/300 5G mreza niz cela Mk od noviot One Telecom, toa e planot za novi korisnici
minimalna brzina e ova, sigurno vo urbanite naselbi ke bide nad 1000Ok e toa no nisto posebno zasto segasniov monopolo ima i pogolemi brzini
Максималната брзина на пакетите ќе биде таа јас мислам, ама пак супер брзина е, за мене дури е премногу голема.minimalna brzina e ova, sigurno vo urbanite naselbi ke bide nad 1000
Јас не очекувам дека цените ќе бидат пониски од оние што се во Албанија со оглед на сличните плати и во Албанија и во Македонија,дури таму ако не се лажам се и пониски од кај нас.Максималната брзина на пакетите ќе биде таа јас мислам, ама пак супер брзина е, за мене дури е премногу голема.
Јас од новиот оператор очекувам:
-Брз интернет
-Добар квалитет на повиците
-Солидно мрежно покривање
-Да имаат пристапни цени за секое едно домаќинство
-Да имаат разговори бесплатни во припејд, а исто и интернет и смс пораки во еден пакет.