св.Валентин или св.Трифун - православие или католицизам

• Креатор на темата Креатор на темата Vnuce
  • Време на започнување Време на започнување
Што има лошо во тоа да се слави ден на таткото? И не употребувај такви зборови, сепак дама си. :nenene:

Американската верзија на ден на се и сешто ми е премногу патетична*.

*може вакви зборови, нели?

ovoj e KATOLIK-NESE DRUZI SO NEGO!!!OVOJ E MUSLIMAN-NE GO VRTI NI 2 %!MRAZAM DISKRIMINACIJA i nepocituvanje na tugi mislenja...:toe:
Нема да го кажам тоа, но ќе кажам, да оној е католик, да оној е муслиман и затоа слават Валентин, Рамазан и слично, Не можеш да бидес католик и да имаш бар мицва. Само во ова време со глобализацијана католицизмот можеш да прифатиш целосно католички празник и да кажеш дека било добро тоа па ете ајде ќе славиме љубов.

Американската верзија на ден на се и сешто ми е премногу патетична*.*може вакви зборови, нели?
Секако.:smir:

Не сум атеист, ниту пак барам паричка, затоа што не сум од религиозно семејство. Не го ценам 8ми март затоа што е глупав празник, не треба да се има еден ден за да се посвети некому внимание еднаш годишно. Не ми требаат материјални работи за да ми докаже некој колку ме сака, почитува и цени, може тоа и на друг начин да го направи.

Сакате да станеме ретардирани американци кои што секој ден слават нешто, ден на едното домашно милениче, ден на другото, ден на таткото, ден на мајката итн.?

А дали патам јас по некој или не, тоа е моја лична работа.
Многу бес, ко светот да ти пропаднал. Секој има право да си слави како што смета. Јас кажав како ќе го поминувам денот-вообичаено со чашка (и ако нема кал, на лозница), но не можам да и забранам на Леди Крофт да си слави со момчето, ниту на Меги Капачето, ниту Калипсо...
Битно е дал се духовно, телесно, задоволени, а за друго...баш некого заболе дал јас ќе сум задоволен од нивното славље :) .

Кој што даде, ако некоја дава секс и љубав ке славам со неа валентајн , ако некој дава добра домаќа ракија со мезе, го славам трифуна.
Како и да е сум за обедве. :)

Не сум атеист, ниту пак барам паричка, затоа што не сум од религиозно семејство. Не го ценам 8ми март затоа што е глупав празник, не треба да се има еден ден за да се посвети некому внимание еднаш годишно. Не ми требаат материјални работи за да ми докаже некој колку ме сака, почитува и цени, може тоа и на друг начин да го направи.

Сакате да станеме ретардирани американци кои што секој ден слават нешто, ден на едното домашно милениче, ден на другото, ден на таткото, ден на мајката итн.?

Ти да не си газда на некоја фирма?

Многу бес, ко светот да ти пропаднал. Секој има право да си слави како што смета.

Секако, јас тоа го реков уште на почетокот. Но не е во ред да се прави цела Македонија верници, а после да слават католични празници.

Кој што даде, ако некоја дава секс и љубав ке славам со неа валентајн , ако некој дава добра домаќа ракија со мезе, го славам трифуна.
Како и да е сум за обедве. :)

Имаш и треќа опција
Ако НЕКОЈ дава секс и љубов ?

Ако ме прашаш мене не треба ни еден, но доколку морам да одберам нормално дека ќе го одберам Трифун, не можам да сфатам дали на луѓето не му текнува дека Валентајн е само еден обичен бизнис, мечиња купуваат и муслимани и верници и атеисти, само заради тоа што е шема, дали верниците треба да слават празник кој не постои на нивниот православен календар ?

Mутиран ден кој е бил овозможен поради некои квази феминистички ставови in order сексот и љубовта да се СПОАТ.
Фузија. Baeh..

Славам. Штачеш. :)

Ќе славам прочка на тој датум затоа што оваа година со Св. Трифун се двоец.

Не сум верник, и не славам, и не верувам во љубов.
А тогаш што си?

Ние христијаните си имаме свој празник и не знам што толку по тој католичкиот идеме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom