св.Валентин или св.Трифун - православие или католицизам

• Креатор на темата Креатор на темата Vnuce
  • Време на започнување Време на започнување
Ај кажете онака кој поголем празник не е залудно трошење пари?

Божик се спрема трпеза ова она.
Велигден,повторно трпези ова она.
Бадник пари за попот за музика за јадење.
Валентин/Трифун пати за пиење и поклони.
Куќни слави се спрема трпеза.
Секој голем празник е проследен со гигантски трошоци.

Жива вистина а и да не е празник било каков верски или државен пак на крајот од месецот а некои и 2 пати во месецот одат на гала шопинг во маркет и прават цех за цел месец....

кога ќе видиш и религија да нема и нација и држави пак народот ќе троши бидејќи животот е огромна потрошувачка посебно денес.

Поторшувачката можеби нема да исчезне ќе се намали за голем процент ако ги заборавиме и баталиме сите религиозни празници.
Не дека сум фан на државни празници,и тие би отишле ако ме прашате мене.
Би отишле и држава и нација и се што не држи во овој проклет општествен stasis.

Поторшувачката можеби нема да исчезне ќе се намали за голем процент ако ги заборавиме и баталиме сите религиозни празници.
Не дека сум фан на државни празници,и тие би отишле ако ме прашате мене.
Би отишле и држава и нација и се што не држи во овој проклет општествен stasis.

да ќе се намали но малку, секогаш бил животот огромна потрошувачка а допрва ќе биде бидејќи денес земјата е многу развиена техонологијата тргна напред од се нешто имаме потреба покрај основните потреби јас мислам и да се елиминираат празниците пак ќе се троши многу...

Свети Валентин е католички празник. Во православието не треба да се слави, ама ко шо е мода да се зима менталитетот од странство, новиве генерации го донесоа и меѓу нас. Годинешниов 14 февруари уствари секој си слави шо си сака: Валентајн, Кинеска Нова Година, Трифун, Прочка. Шо избравте?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom