Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Вo Walking Dead вметнаа геј двојка, едниот умре 2 епизоди после тоа.
Не бе, живи се уште, двајцата. (нема везе ова со муабетот од погоре, де, ама сепак, just to be clear.)

Ако уште сте под импресии од Доктор Стрејнџ и желни за сличен вид на акција, тогаш да си го изгледате новиот анимиран филм на Warner Brothers Animation & DC Comics - Justice League DARK.

Цртанов е нова франшиза и седма по ред инсталација во ДЦ Анимираниот Универзум, кој WB и DC го почнаа од 2014та. Плотот е врти околу решавањето на мистериозните убиства низ Светот, за кои што Џастис Лигата нема чаре, па сомнежот од магична позадина на овие настани, ќе го натера Бетмен да побара помош од експертот:sneaky: во таа област.

Иако цртанот има повеќе стајл, не го ли супстанца, малце некохерентен тек на приказната и пар WTF моменти .. ЏЛ ДАРК е еден од поквалитетните анимирани филмови на ДЦ во последно време и влегува во горната половина од ДЦ Анимираниот Универзум. Квалитетот на анимацијата го вади цртанов најмногу. Магичните трикови се врвно направени, посебно во битката со ‘’главниот’’;), и на моменти дебело потсеќаат и даваат омаж на Д-р Стрејнџ, што е само уште еден наклон за квалитетот на специјалните ефекти во тој филм. Сите што го имаат гледано Д-р Стрејнџ, од прва ќе препознаат. Цртанот иначе има Р-рејтинг, но премекано е реализиран истиот. Малце крипи воведни сцени, тука-таму некоја пцовка, и тоа е. Кога веќе се решиле да му залепат Р, тогаш требало и похрабро да го потпкрепат рејтингот и да удрат повеќе на морбидност, крвавост и језиви сцени. Така, Р-рејтингот го има, како да го нема.:toe:

Главни ликови во приказната се Константин и Затана, споредни Бетмен и Џејсон Блад.
Justice-League-Dark-Image-8.png

- Мет Рајан иако го обожавав како Џон Констатин во серијата на NBC и бев среќен што го доби овој гиг, војс-воркот му беше така-така. Акцентот (мислам велшки) го има, имаше добро напишани досетки, но другото беше слабо изведено. Очито му недостасува искуство во војс-ворк глумата, што се осети најмногу во дијалозите, кои му беа некако бездушни и без емоција. Подобро му е да се држи до сериите. Плус, иако ова не е негова кривица, Константин не запали ниедна цигара во цртанот. (n)(n):(

- Е, се’ ова што фалеше и беше минус кај Константин, беше врвно изведено кај Затана:love:. Бест лик во цртанот!! Камила Лудингтон (Лара Крофт од новите Tomb Raider видео игри) заврши петка работа. Динамиката во дијалозите, емоцијата во гласот од крајно ранливите, до крајно ексцентричните АЛА Феникс Форс моменти во кои се најде нејзината хероина, изразувањето на чувствата кон Константин, се’ беше перфектно сработено. Од стилски аспект само, ми фалеа мрежастите чорапи, цилиндарот на главата (го имаше само во интрото) и целокупно по магионичарско-циркускиот аутфит. Исто, многу глупо ми беше додека ги правеше магиите, оти поима немав што зборува. Бидејќи, додека другите фаци кога прават магии зборуваат џибериш ствари, Затана детално ја опишува магијата што сака да ја изведе, изговарајќи ја наопачки. Во стриповите тоа е убаво илустрирано и можеш да си ја прочиташ магијата по арапски (од десно, на лево), ама овде си скратен од можноста да ги разбереш магиите на Затана, а потсвесно знаеш дека не се хокус-покус глупости:icon_mrgr::icon_mrgr:. Ќе треба да ги титлуваат, или да измудрат некое друго решение за овој проблем во играниот филм..

- Бетмен тука е во споредна улога. Непотребна споредна улога:D:D:D. ЈЕР, Бетмен овде не прави буквално ништо и служи исклучиво како џоук-баунсер, за носење на хуморот низ сериозниот тон на приказната. Дауни Џуниор за сиротиња:P. По нетот читам мешани мислења околу ова, но мене овој хумористичен Бетмен ми се допадна. Се шлепаше како висеча ламба со екипата, без никаква корист и допринос во акцијата, со типчни Бетмен-реакции за сите чуда шо се дешаваат околу него. Ништо подалеку од Џастис Лиг авантурите со неговата екипа:pos::pos:#jk

- Џејсон Блад/Демонот Етриган имаше исто битна улога, помогна многу и беше тешкашот во групата. Џејсон е бессмртен тип, магично врзан со демонот Етриган, кој го активира изговарајќи лириски стихови и потоа на овој вториот цела комуникација му е во поетски стил лол:D. Куул, нема шо, типично забеган стриповски лик, тоа е тоа..

- Други фаци кои се појавуваат се Бостон Бренд/Дедмен - иако улогата му е over-the-top, добро го носеше хуморот, имаше интересен однос со Бетмен иии добра, да не речам клучна, демонстрација на моќите во повеќе ситуации. Swamp Thing и Black Orchid имаат ништо повеќе од глорифицирани камеа и цртанот можеше комотно да помине и без нив. Блек Оркид е јака фаца и очекував да има поголема улога, од хот-меџик-Алфред. А Swamp Thing беше крајно непотребен и немаше никаква смисла да биде дел од приказната и магичните заебанции. Исто, има и кратки појавувања на пар џастис лигери, како Супс, Дајана и Џон Стјуарт.

Анимираните филмови на ДЦ низ годините служеа како тест-драјв за играните филмови. Штета што грото режисери беа стубови и не го превземаа она што беше пофалено и ценето во тие цртани. Се надевам дека Даг Лајман при подготовката на играниот JL DARK, ќе биде попаметен од неговите предходници и ќе го исцица кајмакот од фид-бекот што го доби овој цртан: Затана и Константин главни протагонисти, на Бетмен да му удри сатарот (ништо повеќе од камео, ако веќе мора да го има), Етриган добар, Дедмен добар, Блек Оркид позастапена, Swamp Thing крајно непотребен и нелогичен во приказната (плус што ќе потсеќа на извесно друго големо, зелено, силно, со говорна мана суштество од МАРВЕЛ:)). Ако веќе се насочува кон други магични фаци од ДЦ, тогаш обавезно да ги земе Мадам Занаду и Доктор Фејт, кои имаат ептен куул магични моќи и можат баш да го збогатат филмот. Исто, филмот може да се изведе и да успее со Р-рејтинг (ако му дозволат газдите на WB), со вметнување на морбидни сцени и црни магии. Кога можеше да успее еден Дедпул, во најава е маестрален Логан, тогаш зошто да не остават траг и ДЦ во Р-рејтед супер-хироу филмвите. Ако имаат муда и го поддржат режисерот, тогаш треба да се држат до тоа.
Иначе, заебан проблем си направија ДЦ, што веќе ја испукаа Енчантрес како негативец во СС. Колку му наштети тоа на самиот филм и која беше логиката позади тоа е една ствар за муабет и пцуење. Но, уште поголем потенцијален проблем може да му направи на ЏЛ ДАРК филмот, со оглед на тоа дека - Ако една глупа група на типци со пушки и плавуша со бејзбол палка, успеа да запре вештица со демонски и супернатурални моќи, згора на тоа ја имаш и основната Џастис Лига, тогаш за кој кур ќе ти се Константин, Затана и останатите фаци од ЏЛ ДАРК? За кои закани и негативци ќе бидат тие на повик?? Крајно непотребни?! Штета, бидејќи Енчантрес беше првиот голем негативец со кој се соочи ЏЛ ДАРК тимот во последниот нивен стрип и многу моќно ќе изгледаше тоа преточено на големото платно ..
justiceleaguedark2cover628.jpg

2218368-screen_shot_2012_02_26_at_11.11.34_am.png

ПС - Беше спомнат мислам во главната тема, но ќе потсетам и овде: Лесна му земја и вечна слава на Мигел Ферер, кој неодамна почина. Една од последните улоги како војс-актер, му била позајмувањето на гласот на Детстроук(y), за наредниот анимиран филм што ќе излезе на пролет - Teen Titans: Judas Contract. Цртанот ќе биде базиран на истоимениот стрип од 80тите (кој важи за една од најдобрите ТТ саги) и своевидно продолжение на ''Son of Batman'' и ''Justice League vs Teen Titans''.

Attachments

• 0119-ferrer-teaser-810x610.jpg
    0119-ferrer-teaser-810x610.jpg
    152 KB · Прегледи: 10
  • teen-titans-movie-deathstroke-225997.jpg
    teen-titans-movie-deathstroke-225997.jpg
    54 KB · Прегледи: 10
Zatana I Constantine! :cuc:

Serijata na Constantine ne mi se dopadna, a filmot mozebi nostalgicno mi e dobar. Ama ocigledno ne e toa sto treba da bide. Mu fali na Constantine fer ekranizacija, so budzet so se. Batman kako pozadinski lik koj samo growl-a na magijata mi bese epic. Moram da priznaam deka mi se krenaa ocekuvanjata za Strange sega. Inaku za R rate bese problemot I za Killing Joke koj mene mi se dopadna, mene mi e okej do tolku, sepak e crtan, a ne mora na sekoi 3 sekundi fuck, dick I slicno za da opravda R, siluvanjeto u killing joke I openingot u ovoj se dovolni za da bide taka rateuvan.

Nema sto da se pise posle postovite na endorfinius.

epizodno, religiozno gi cekam negovite postovi. (y)

Ајде бре, за се има, за Џастис Лигава нема ни т од трејлер. Па до кога ќе се чека бре :)

Ајде Логан уште малце, многу сум хајпнат, никогаш не сум бил за некој суперхеројски филм до сеа

Ајде Логан уште малце, многу сум хајпнат, никогаш не сум бил за некој суперхеројски филм до сеа
ми се свига што е small scale повеќе character driven него big beam in middle of city шо сите више го праат

It was first reported Wednesday that Mel Gibson (of all people) was in talks with Warner Bros. to take over for David Ayer as director of Suicide Squad 2
:pos:

Daredevil, поготово првата сезона, биг лајк.

Тhe Wolverine ми е убедливо најтапа Х-Мен филм. Новиов Логан е од истиот режисер. Башка е по вестерн тип на филм. Не сакам вестерни. Башка е по спор и по инди тип на суперхеројски филм.... мора со внимателен хајп да му влезам на филмов, пошто и The Wolverine вака ептен го фалеа по критики па не ми се допадна нешто ептен многу...

Ама ај, ќе видиме... и што вака рано искачаат рецензииве на 2 недели пред премиера? Мене ми е глупо тоа, и Марвел така правеа со нивниве филмови.....се прави на 5 дена пред премиера негде, поголем хајп да има и се тоа...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ne mozam poveke da se soglasam. Nitu Origins nitu kineskiot mi bea dobri a logan e dvizeckata sila t.e mi bese u x men. So Xavier I magneto novite e druga prica. I da, ne izgleda privlecno noviot Logan, ko nekoi redneck, kaubojski... baska se vadat demek character driven mesto laser of nebo ama zarem I drugite samostalni za nego ne bea takvi?

Ona poradi sto bi gledal e bidejki e baziran na stripot Old Man Logan koj e predobar distopiski I so prejak stil I toplo go preporacuvam. Jes da bi sakal da e bukvalna ekranizacija ali daj sta das.

A stvarno I kritikite se prepozitini...

Izgleda ke gledame dobar xmen...

:vrtioci:

Според рецензиите, овој филм е со многу бавно темпо и многу поразличен од сите Екс Мен филмови досега, вклучувајќи ги предходните два дела на Вулварин...колку и да се позитивни рецензиите, мислам на многу Екс Мен фанови нема да им се допадне овој филм...останува да видиме..

Тоа со раните премиери веќе поддамна го има, навикнавме, за Сивил Вор кога ќе ми текне ривјуа имаше цел месец пред премиерата .. Така да треба буквално да бегаш како ѓавол од крст од секое ривју за филмот, додека не одиш да го гледаш. Во врска со Логан, преслушав две кратки видеа од сагламни фаци, каде и двајцата се изјаснија дека филмот е стварно добар и Фокс имаат два од два (заедно со Дедпул) во оваа нивна Х-Мен ''ренесанса'', преку експериментите и ''играњето'' со франшизата. Едниот дури го смести за влакно позади Дарк Најт, по квалитет.

Факт е дека уникатноста на филмовиве у скоро време ќе дојде цена, super-hero fatigue ќе не' зафати иии ваквите жанровски похрабри филмови ќе делат изразито и ќе траат, во однос на оние генеричните кои се штанцаат по иста формула. Затоа последниве 10 години, колку шо трае фамата со хероите - The Dark Knight, Winter Soldier, Deadpool & Doctor Strange, се наоѓаат на самиот врв. Бидејќи сите од нив делат стилски, имаат уникатна црта, направени се со мадиња и се најјаки амбасадори на жанрот. Другар некни ме частеше кафе, оти го наговорив да го симне и гледа Стрејнџ, а го знам дека не сака скоро па ич вакви филмови. И криво му беше дури шо го испуштил во кино у 3Д да го гледа. Тоа се филмови што му даваат кредибилитет на жанрот во очите на обичната раја, која не е во тој ''филм'' влезена како нас, раја која не се замара со универзуми/приквели/сиквели/крос-овери, раја која не сака и не гледа потреба да обавува ''домашна задача'' два дена пред да оди на премиера за да ги разбере сите референци и да биде во тек со пошироката приказна.. Туку сака како човек едноставно да седне во кино два саати и да изгледа квалитетно филмско остварување.

Во кратки црти:
- Голем emotional punch in the gut
- Стриповски најпрецизна адаптација на супер херој. Волверин скинат од страниците
- Хоум-ран на Хју Џекмен за овие седумнаесет години
- Јако сценарио
- Многу изненадувања вон трејлерите
- Much feels за Хју Џекмен и Патрик Стјуарт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom