Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Akcijata vo B vs. S >se sho marvel ima napraeno od 2000 navaka
Filmot e 7.5 - 8, kur da jadat rotten tomatoes i ostanatite kriticari
Добро билда приказна за наредни филмови со кратки сцени за другите и создавањето на justice league, добар е отидов без очекување сеа се вратив со добра препорака до сите.

Приказот на Бетмен и Брус Вејн е сторен добро, може да се пофали и техничкиот дел... тоа нажалост не може да биде основа за добар филм. Скриптата е тотална збрка, некохерентни сцени, исфорсирани ситуации,неповрзани под-приказни,нејасни мотиви,лошо градење на расплетот и ужасно лошо претставување на идните членови. Многу недостатоци се лесно приметливи, филмот не успева да се раскаже флуидно што ја руши суспензијата на неверување и го цеди имањето задоволство во акционите сцени. Иако уште по првата недела верувам ќе го исплати буџетот, сметам дека овој филм му направи голема штета на понатамошното градење на DC универзумот, ќе мора да се смени цел тим од корен за да се спаси колку може бидејќи ова максимално ќе го искористи Марвел.

Филмот иако е бааѓи солиден, сепак не е совршен и најголемите проблеми беа:
1.кохезијата на приказната и едитирањето, особено во вториот акт почна малку да се раштркува приказната.
2.крајот беше исфорсиран.
3.и најголемиот проблем беше шо филмов требаше да биди епски, со овај филм DC ја отвори вратата за нивниот мултиверзум.
Филмов почна прејако, првиот саат беше скоцкан, топ е сега 2 и пол саати е многу за обичен филм, ама за овој филм му фалеше уште еден екстра саат. Проблемот е тоа што неможеше да го задржи тоа темпо низ цел филм и имаше падови низ некој делови од филмот.

Позитивни работи е тоа што немаа никаква грешка во кастингот (освен лекс што е дискутабилен) Алфред, бетмен, Лоис, вондер вомен, апсолутно сите беа на ниво.
Акцијата и визуелните ефекти беа на ниво. Се држеле до материјалот од стриповите, имаше одлична адаптација на неколку епски стрипови.
Ќе ги ставам во спојлер цел материјал од стрипови, тие шо го иматгледано филмот и имаат ќеиф да ги читнат стриповите.
Dark knight returns, death of superman, flashpoint paradox, injustice gods among us.

Сума сумарум, ако ви се бендиса watchmen овај ќе ви се бендиса уште повеќе.

Филмов не беше толку лош колку што го направија критичарите, можеше да биде многу подобар, малку е хаотичен на почетокот со скоковите во приказната од Супермен кај Бетмен, од Готам во Метрополис. На моменти ми делуваше како повеќе да посветиле време да си ја направат платформата за започнувањето на Justice League отколку да посветат време на the actual movie.
Не знам дали сум единствен, ама Џеси како Лекс мене ми беше одличен (не ми се верува дека го пишав ова). Дали оти имав онакви мизерни очекувања од него, не знам како одат стриповите и дали ќе се користи и во некој понатамошен филм ама овде ми беше ептен епик, ми имаше баш некој шмек на лудак со пари.
Е сега едно прашање кое ќе оди во спојлер оти 5 дена поминаа откако се дава филмов кај нас, макар што нема врска со целокупната приказна во филмов.
Сонот на Брус Вејн кога ги дешифрираше податоците што ги украде од компјутерот на Лекс. Претпоставувам дека нешто ќе е поврзано со Justice League и понатамошните филмови, и она пукање во пустината ќе го има понатаму, ама дали оној што му зборуваше беше Flash или некој друг? Само на тоа сакам одговор, други можни спојлери не ме интересираат.

Мене Лекс Лутор ме потсеќаше многу на Џокер од The Dark Knight.
Иначе филмот ми беше топ, ептен ми се свиѓаше. Ме заболе стап што пишувале по страниве, 2 ипол саати во кино ми беа прејаки. Едино нешто што ме напна беше Луис Лејн, онака се глеа дека сакале да ја напраат некој битен фактор повеќе од што треба. Сите се тепаат против Doomsday, она се гушка со Супермен ебате.

Мене Лекс Лутор ме потсеќаше многу на Џокер од The Dark Knight.
Иначе филмот ми беше топ, ептен ми се свиѓаше. Ме заболе стап што пишувале по страниве, 2 ипол саати во кино ми беа прејаки. Едино нешто што ме напна беше Луис Лејн, онака се глеа дека сакале да ја напраат некој битен фактор повеќе од што треба. Сите се тепаат против Doomsday, она се гушка со Супермен ебате.
Сакав да го пишам ова погоре ама ај викам да не ја претерам, ама не неколку моменти и мене ме потсети на Леџер.

На моменти ми делуваше како повеќе да посветиле време да си ја направат платформата за започнувањето на Justice League отколку да посветат време на the actual movie.
Сонот на Брус Вејн кога ги дешифрираше податоците што ги украде од компјутерот на Лекс. Претпоставувам дека нешто ќе е поврзано со Justice League и понатамошните филмови, и она пукање во пустината ќе го има понатаму, ама дали оној што му зборуваше беше Flash или некој друг? Само на тоа сакам одговор, други можни спојлери не ме интересираат.
тоа е и една од главните причини за лошите критики за филмов, наредните 6 филмови(Justice League 1 & 2, The Flash, Cyborg, Aquaman i Wonder Woman) ги најавија со овој филм и сето тоа изгледаше премногу згужвано.

Имаше некаде интервју каде Снајдер потрвди дека тоа е Флеш, и дека тој мал тиз ќе биде разјаснет во некој од наредните филмови, најверојатно Џастис Лиг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom