Supercopa de España - Реал Мадрид - Барселона - 14/17.08.2011

Кој ќе го освои Супер Купот на Шпанија?

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Mое видување за утакмицата
Од играта сум презадоволен, од резултатот никако. Посебно ме радува што цела утакмица вршевме пресинг. Се функционираше одлично, во напад правевме шанси цело време али никако да погодиме. Роналдо ќе стигне до 15 метри од гол и некако ко да се плаши да ја шутне. Средината маестрална, стварно цврста едвај 2 пати ја поминаа и тие 2 пати погодија(среќа јебига). Во одбрана солидни. Првиот гол беше ремек дело, мада мислам дека Рамос (со оглед на тоа што немаше никој друг циган во близина) требаше да му отиде малку поагресивно на Виља, да не му дозволи да шутне, вториот гол педерски, чиста среќа го погоди топката меси у глава, се одби од ногата на Кедира, Пепе се лизна и некако му се намести на циганот.
Единствена замерка имам за Марсело, незнам дали не му беше денот али Санчез цела утакмица си играше со него. Од кога влезе Коентрао не го забележав со Марсело го угушија па после мораше да се префрли од друга страна. За следниот меч ќе мора или Коентрао да игра место Марсело(мислам дека е подобар во одбрана) или некако да биде удвојуван чилеанецов. Можеше од таму да паднат неколку добри шанси за гол ама ете имавме среќа денес со тоа.

Мислам за следнава Коентрао да почне место Ди Мариа на страната на Роналдо и повеќе да работи во одбрана со Марсело против Санчез, а Роналдо да се пребаци на десно. После може да се пушти Ди Мариа свеж да ги убие на кондиција циганиве.
Каљехон покажа дека неќе цигани што многу ми се допадна, се гледа дека играше со срце.

П.С. Коментаторот на Спорт Клуб: Од кад је ушао Каљехон, бије ли бије.:pos:

П.П.С. Што беше со барменското кошулче на Гвардиола бе?:vozbud:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302

Голот на Виља еден од најубавите што сум ги видел на Ел Класико !

Меси ама ги разби и Кедира и Пепе ( поготово Пепе ) за голот !

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Ај некој љубезен нека одговори, што мисли за дуелот Санчез-Марсело?
Затоа што мадридистиве ме убедуваат, дека Марсело не му дал да дише на Санчез...а овој кога и да проба, го помина.
Точно така, Марсело изгубен у свемирот беше вечерва. Санчез уште на првиот натпревар ја покажа својата класа, нека му е на здравје на Педро и со среќа седењето на клупа оваа сезона.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Добро Ел Класико проследено со 4 гола, без поголеми тензии, со исклучок на неколкуте неандерталски потези на Пепе.
Активен резултат имаат и двата тима, следува меч на Кампот каде очекувам уште една добра утакмица од двата тима а посебно од Барса.

Реал беше подобар противник на натпреварот, морам да признаам дека имаа далеку подобар пристап од ланските Ел Класика во ЛШ, створија доста шанси а и некако кондициски ми изгледаат поспремни.

Не барам никакво алиби али изборов на почетната 11-ка и те како ме изненади, посебно тоа што започна со Тиаго и Санчез

Со Бускетс, Пиќе, Чави, Пујол во првите 11-ет... сигурен сум дека ќе видиме една многу подобра и поорганизирана Барса.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Абе толку да се немало среќа у курац да иде све толку шанси а никако да влезе-неќе та неќе ебати среќата што ја имаме, а овие гзлаци од 2 шанси 2 гола абе чир да ти пукне од нервоза:mad:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Што ти згреши Марсело бре, што се бламираш? Ако алудираш на стартот врз Меси, каде гореспоменатиов “идиот“ му направи обична сопка, а “светецов“ легаше 2-3 минути како да му забил нож во нога, ти стварно прскаш од “објективност“. Не заебавај!
Добро е шо легаше,а замисли да лежеше шо ќе беше?

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Вчера сватив две работи за играчите на Реал.

Прво, Пепе е само глуп ко ташак, а не ко што мислев до сега прљави играч кој пробува да повреди противнички играчи.

Стартот над Алвес кога ја утна топката и го собра него беше за жолт ама немаше намера и волејот во стомакот на Педро кога ја чепна топката и го рогна Педро беше за втор жолт ама немаше намера ни таму туку идеше на топка затоа и остана на терен.

Второ, нека се тешат колку сакаат Мадридистите тоа вчера беше втората постава на Барса која патем се спрема само една недела. Пола од играчите не истрчаа ни десетина од нивниот просек, а Мадрид играа со најдобрите стартни 11.

Само и во лига вака да напаѓаат како вчера и го јадат пак.

Член од
13 август 2011
Мислења
82
Поени од реакции
7
Генерално гледано убвав меч без многу проблеми,освен некои остри фаули на Пепе и Кедира :)
Ке видиме како ке се одигра втората утакмица на Камп Ноу ама мислам дека и таму ке се одигра добар фудбал без многу тензии ! :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Незнам зашто никој од навивачиве на Реал на се буни зашто Барса не играле напаѓачки, ние да игравме така одма ете бункер Мурињо, два пати излегува напред, итн

Подобри бевме ама и тоа е супериорност од два шута два гола да имаш не е за потценување, Санчез ќе ви биде играчиште. И не се бунете за составот, лол, само Тиаго алкантара шо беше помлад башка и тој е најавен како големо засилување оваа сезона иначе другите сите беа играчишта

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
И повторно Пеп Гвардиола без пораз на САНТЈАГО БЕРНАБЕУ

Да потсетам само од кога е тренер на Барселона НЕМА ПОРАЗ ВО МАДРИД

Со оваа одбрана што ја извади не очекував ваков поволен резултат сега Реал мора да игра исто вака напаѓачки на Ноу Камп !

Инаку не ме чуди веќе следната утакмица Фабергас да игра прва постава како што тргнал Гвардиола !
Дечко полека со дркањето,ќе ја поплавиш цела куќа...

Ова беше одличен меч и вакво Ел Класико сакам да гледам,задоволен од играта на Реал но сум разочаран од резултатот. Имавме повеќе шанси и во второто полувреме можевме комотно уште 4 комада да им закачиме но топката едноставно не сакаше да влези...

п.с. Реал конечно ја заврши утакмицата со 11 играчи против барса. :D

B

Beck's

Гостин
Дечко полека со дркањето,ќе ја поплавиш цела куќа...

Ова беше одличен меч и вакво Ел Класико сакам да гледам,задоволен од играта на Реал но сум разочаран од резултатот. Имавме повеќе шанси и во второто полувреме можевме комотно уште 4 комада да им закачиме но топката едноставно не сакаше да влези...

п.с. Реал конечно ја заврши утакмицата со 11 играчи против барса. :D
od ednostavna pricina sto sudijata se praese slep so sila, komotno mozese da go isprati Pepe na ladenje pri nekolkute negovi startovi, osobeno onoj protiv Alves, i edniot protiv Pedro.

Khedira isto taka zasluzi crven

Xabi Alonsko napravi vo niza nekolku opasni startovi

Marcelo za udar na protivnicki igrac bez topka

I to ;)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
od ednostavna pricina sto sudijata se praese slep so sila, komotno mozese da go isprati Pepe na ladenje pri nekolkute negovi startovi, osobeno onoj protiv Alves, i edniot protiv Pedro.

Khedira isto taka zasluzi crven

Xabi Alonsko napravi vo niza nekolku opasni startovi

Marcelo za udar na protivnicki igrac bez topka

I to ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom