Mое видување за утакмицата
Од играта сум презадоволен, од резултатот никако. Посебно ме радува што цела утакмица вршевме пресинг. Се функционираше одлично, во напад правевме шанси цело време али никако да погодиме. Роналдо ќе стигне до 15 метри од гол и некако ко да се плаши да ја шутне. Средината маестрална, стварно цврста едвај 2 пати ја поминаа и тие 2 пати погодија(среќа јебига). Во одбрана солидни. Првиот гол беше ремек дело, мада мислам дека Рамос (со оглед на тоа што немаше никој друг циган во близина) требаше да му отиде малку поагресивно на Виља, да не му дозволи да шутне, вториот гол педерски, чиста среќа го погоди топката меси у глава, се одби од ногата на Кедира, Пепе се лизна и некако му се намести на циганот.
Единствена замерка имам за Марсело, незнам дали не му беше денот али Санчез цела утакмица си играше со него. Од кога влезе Коентрао не го забележав со Марсело го угушија па после мораше да се префрли од друга страна. За следниот меч ќе мора или Коентрао да игра место Марсело(мислам дека е подобар во одбрана) или некако да биде удвојуван чилеанецов. Можеше од таму да паднат неколку добри шанси за гол ама ете имавме среќа денес со тоа.
Мислам за следнава Коентрао да почне место Ди Мариа на страната на Роналдо и повеќе да работи во одбрана со Марсело против Санчез, а Роналдо да се пребаци на десно. После може да се пушти Ди Мариа свеж да ги убие на кондиција циганиве.
Каљехон покажа дека неќе цигани што многу ми се допадна, се гледа дека играше со срце.
П.С. Коментаторот на Спорт Клуб: Од кад је ушао Каљехон, бије ли бије.
П.П.С. Што беше со барменското кошулче на Гвардиола бе?