Сум ова што сум поради...

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Мама, тато, сестра ми, Даре и уште неколку личности што имале доволно силен (и долготраен) впечаток во мојот живот.

Иако...
А да кажам кој поточно ме направил тоа што сум не може, затоа што ние секојдневно сме под влијание на се и сешто, на секакви луѓе и несвесно попримаме по нешто од нив.
:)

Моите лоши искуства со "другари" (oва највеќе). Другото си е од се по малку од секојдневието.

Мајка ми, татко ми, баба ми и брат ми највеќе... После нив иде еден човек... Па после идат сите другарки/и и „другарки/и“... Колку повеќе време поминале со мене толку повеќе ми влијаеле....

Радијацијата од Чернобил.
'86. - one hell of a year :pipi:

Spermatozoidot na tatko mi i jajce kletkata na majka mi taa kobna martovska nok 1987...A potoa bas tie dvajca i cel spisok drugi faktori relevantni vo pomala ili pogolema mera:smir:

Освен вообичаените(родители,дедо-баба) човек кој би можел да го издвојам по неговото влијание е пензониран наставник кој работеше како библиотекар во основното училиште каде завршив.Сега кога ке се присетам ми изгледа малку како на филм...2-ро одделение бев,се бркавме низ школо и за да избегам од едно дете улетав у првата врата што ми дојде.Се најдов пред човечиште едно скоро 2 метри високо,малце подгрбавен,со седа бушава малце подолга коса и продорен поглед.Нормално се укопав у место без капка крв у мене.Првиот муабет му беше-читаш книги?Тој човек ме запозна со Карл Мај,Александар Дима,Гете,Шекспир,Хесе,Ниче...Тоа наше другарување и туторство траеше до 8-мо одд.Во меѓувреме го пронајдов и Џек Лондон и во една негова книга(Морскиот Волк) го најдов решението на мојот проблем-што ми требаше да фаќам книга,колку поедноставен и посреќен ми беше животот пред да почнам да читам!
Но и да можам не би сменил ништо,пријатно ми е и вака у моја кожа.

Најмногу моето семејство а може да се каже и пријателите и околоната во која живеам :)

Секојдневната комуникација со луѓето, а и запознавање нови, нови личности, те менуваат во некој поглед.
Но за да станам тоа што сум сега - пресуден е мојот родител, кој ме наведел на вакви патишта и сум бескрајно благодарен.
А да напоменам и ред книги, филмови, правец на музика и слично...

моите родители,сестра ми:pipi: ..баба ми... а од друштвото свесно или несвесно,сакала или не се прифака по нешто,сеедно дали е добро или лошо...:toe:

цела фамилија
папагалот телевизијата (после 00:00часот)
и сеа сум позитивни чоек

За да почнам да се градам себеси како личност доста големо влијание во моето детство имаше чичко ми со кој го поминував буквално секој ден и секој момент.
За да целосно си го изградам својот карактер и цврсто стојам зад него огромно влијание имаат сите дела, драми и романи и секоја проста или проширена реченица која некогаш ја имам прочитано.
Додека пак за да созреам како личност и патем да научам како функционираат нештата во овој налудничав свет, влијаеле тројца личности со кои денес не сум баш во некои најдобри односи, но на кои ќе има бидам вечно благодарна зашто навремено ме научија на сите лекции кои денес и те како ми служат.

+помалку или повеќе влијаеле и сите преостанати нешта кои во интерес на темава не би ги набројувала :)))

Пред се гените, а потоа воспитувањето, а на крај тоа што јас сам си правам филозофии за мојот живот уште од мала возраст од кога бев 9-10 години..

:wink::wink:
Mnogu pati sum se zaprasala zosto sum ova sto sum.Sto me napravi vakva licnost?Ste se zaprasale li i vie sto ja napravi vasata segasna licnost, sto pomogna vo toa,sto donese golema pozitivna promena vo vasiot zivot.Sakate li da bidete vie taa licnost...ili poveke sakate da ste porazlicni.......spodelete:smir:

Licno, jas sum ova sto sum poradi lugeto koi se so mene, drugarkite,semejstvoto,mojot Stefan :D,i opsto iskustvoto, zivotot.Nekoi radoti mozebi bile teski za mene no blagodarenie na niv su ova sto sum sega.Mozebi ne sum sovrsena no......mu blagodaram na gospod i na tie okolu mene deka me napravile ovaa licnost sto sum sega.....
Јас сум тоа што сум поради мене. А исто така голем доприносне голем туку огромен има мојата околина.

нормално е дека сме тоа што сме благодарејки и на околината во која живееме (најмногу на родителите и блиските), но и на нашето вложување во себе, ученње, работење и тн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom