Сум ова што сум поради...

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
За сите е унифициран одговорот.
Сите се такви какви што се поради тоа што им се случувало во животот.

За сите е унифициран одговорот.
Сите се такви какви што се поради тоа што им се случувало во животот.

Точно...
И поради личностите кои се привремени гости или нешто повеќе од гости во мојот живот... ни помалку ни повеќе.
И да, задоволна сум со ова што сум зашто во спротивно не би била ова што сум туку би била она што сум била или она што би сакала да бидам.

Imase momenti koga se prasuvav zosto koga stojam gi prekrstuvam stapalata na cuden, nevoobicaen nacin..i togas ja zdogledav mama kako ceka i stoi na potpolno istiot nacin kako i jas...Edno vreme se prasuvav zosto sekogas moram da objasnuvam na dolgo i siroko i zosto moram da go elaboriram jasno i glasno sekoe moe mislenje i stav pred drugite na nacin koj e ponekogas malku naporen i dosaden..i togas op, ete me vo zestoka diskusija so tatko mi na tema religijata za vreme na komunizmot:tapp:...ne razdeni dodeka si gi obrazlozivme i razmenivme stavovite!
Znaci takva sum poradi baba, dedo, mama, tato, edukativniot proces koj trae i trae...i site onie koi go pravat mojot svet poseben i prekrasen!
As simply as that...

kiko temava e mn.cool.:smir:
i jas se prashuvav istovo..poshto rece da spodelime.:)

sum ova shto sum:poradi odnosot na mojot sebicen tatko za koj shto nikogash ne bev dovolno dobra za nishto,poradi toa shto si vetiv deka ke napravam poveke od toa shto napravil toj i ke bidam se shto ne e toj.

sum ova shto sum zatoa shto odbrav da bidam ova,se zrtvuvav da bidam ova,i rabotev da bidam ova shto sum.

sum ova shto sum blagodarenie na nekolkute licnostite shto go izmenija mojot zivot,na koi sekogash ke se sekavam i zasekogash ke ostanat posebni za mene.

sum ova shto sum zatoa shto sakav da pobegnam od zivotot koj go ziveev poslednata godina i uspeav.

sum ova shto sum zatoa shto ja sretnav super najznacajnata licnost vo mojot zivot i ne sum toa shto bev pred toa.

sum ova shto sum zatoa shto sonuvav,se obidov,uspeav i se otkazav.no si dokazav na sebesi deka mozam.i eden den ke go napravam toa.

sum ova shto sum zatoa shto bev dovolno inteligentna i ne mozev da smetam na nikoj osven na samata sebe si. a ne sakam da se obvinuvam eden den za moeto propaganje.

thx.

Тоа што сум единствена во целиот космос нема друга како мене ,а јас се трудам да ја откријам вистинската скриена во мене и што повеќе да ја извадам надвор. Затоа што учам некогаш и од туѓите грешки не само од моите, затоа што сум оптимист,затоа што се трудам повеќе да простувам отколку да замерувам ,затоа што се сакам таква каква сум со моите маани , се трудам да ги прифаќам луѓето такви какви се .

Поради тоа што ја немав доблеста и храброста да бидам нешто поинакво, подобро.

Кој/што влијаел/о на вас, да станете тоа што сте?

Прашањето е горе-долу едноставно. Кој или што во вашиот живот има оставено влијание, доволно силно за да промените став, да проширите гледиште и да станете особата која сте.

Секојдневно се среќаваме со различни луѓе, различни мислења. Вие проценувате дали тоа мислење е правилно дали е тоа според кое треба да се водите и да расудувате понатаму.

Земено од мене, прост пример е форумов: Секојдневно читајќи среќавам мислења кои или ќе ме научат нешто, стават во дилема, ќе ме натераат да размислам и ќе го прошират мојот видик за тоа како стојат работите.

Значи кажете кои се работите или луѓето кои влијаеле на вас да станете човекот што сте.

Па родителите и околината во која живееме највеќе влијаат за тоа што сме, а и нашиот карактер од зависност колку е цврт ама пак карактерот го учиме од семејството и околината :vozbud:

За да станам арогантно и саркастично копиле влијаеше пред се лицемерната околина полна со дволични суштества наречени пријатели, потоа родителите кој ми ги дале манирите кој ретко се користат во оваа запустена држава и на крај девојката која ми ја покажа љубовта и дека емоциите ги имам сепак иако сум машко. Сакам да им се заблагодарам на сите нив...Без нив немаше да бидам она кое денес гордо го нарекувам јас.

П.С.
Изгледот го должам на баба и нејзиното готвење поради кое имам малку поголема тежина од што треба . Фала бабо најдобро готвиш

....мајка ми..ја напраела најголемата грешка во животот со што можам да и кажам фала..зашо уште од мала..знам што е мака..тага..и бол..и можам да кажам дека сум мн поцврста личност од останатите кои имаат се на тацна..и дека за моја возраст мн повеќе знам од останатите кои имаат се
..потоа друга личност е баба ми..која неверојатна храброст ми влева..и која секогаш со своја насмевка..знам дека се супер ќе биде..и знам на кого да се потпрам кога не останува никој до мене
.. а како нешто е стипендијана која ми е доделена..со која можам да кажам дека еден ден ќе бидам нешто..и дека сум нешто..и покрај немањето родители:wink:

Мајка ми и татко ми најмногу.... Поради нивното запознавање се створив јас. Најмногу учев и сеуште учам од нив. И тие од мене. Истотака и брат ми има голем удел тука. Без него можеби ќе бев далеку поразмазен и немаше да имам свое јас...

Луѓето што ми значат и луѓето што ги почитувам можат да влијаат на мене и влијаеле на мене. Тоа не значи дека по секоја цена ги прилагодувам моите ставови на нивните, туку ги слушам и ако сметам дека се во право го прифаќам тоа што го зборуваат, а ако не никому ништо. А да кажам кој поточно ме направил тоа што сум не може, затоа што ние секојдневно сме под влијание на се и сешто, на секакви луѓе и несвесно попримаме по нешто од нив.

:kafe: Okolinata, i toa sto sum morala od 15 god. da se snaogam sama. Da resavam za mnogu raboti sama, da ostanam nadvor od nevolji, da si go zadrzam dostoinstvoto(sto e mnogu vazno za edno devojce) i ...bukvalno sve. Samu mi fali uste malku poveke sreka da stanam stoa sto ne sum...a sto sakam da sum.:pipi:

Најмногу, моето семејство (братми, мајками, таткоми), секој од нив за различни работи.
Покрај таа стандардна шема има и други работи.
Пријателите имаат влијание, книгите, музиката, поезијата, самата уметност, политиката, економијата...сите опптествени, природни и секакви науки.

Иако сакав еден збор да пишам сепак сакав да ме разбрете.

Значи ЖИВОТОТ највеќе влијае:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom