Stranger Things

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
поштовам што клишеата се одлично доловени и мене лично не ми сметаа кога се случуваше клише ситуација. одлична сезонава. мене лично повеќе ми одговараше да има барем уште 2 епизоди и да заврши приказната па следната сезона друга приказна со други ликови (овие беа сите кул освен винона малку под просек )

винона не е апла главен лик, нит е флоп, шерифот е у спотлајт ставен заедно со децата секако, инаку винона сосем солидно одглуми, би рекол дека и беше измислена за оваа улога, инаку нејзиното CV мислам дека под дифолт фрла кал на неа ко глумица ко бен афлек што под дифолт е срање глумец зашто у кариера има глумено меѓудургото и у гигли ( еден од најдобрите филмови во историјата мене ако ме прашате ), незнам што повеќе требаше да понуди винона у серијава од она што го изглуми, све си беше на место со оглед на тоа каков карактер глумеше.

А шмекот што го даваше серијава на тој период, плус саундтракот.... :drk::drk::drk:, Ол ин ол уживав во серијава, освежување ми беше на тв етерот, може и затоа и беше хајпот, не е спектакуларна ал дефинитивно вреди да се изгледа, ио да беше дел од форумов гарант ќе банираше све што ја хејта серијава на темава, негов стил е ова башка ќе го вратеше у '' негово време ''. :)

Последна серија што и удрив binge watching беше Daredevil втора сезона после неа сите други што излегоа серии и популарни и хајпнати и не знам што едино Stranger Things ме тераше на бинџ, ниедна друга серија. Глумава на моменти е подпросечна од некои ликови али целиот сетинг, атмосфера и саундтрак е перфекција, мистичноста и крипи атмосферата е прејака, едноставно серијава е освежување за жанров и тоа големо, се бараше нешто вакво.

И јас ја изгледав. Супер серија. На моменти доста морничава. Децата најјака карика, посебно Единаесетката. Каква глума, човече.

Втора сезона јануари/февруари мислам беше најавена.

И јас ја изгледав првава сезонава, за жанрот е доста добра, сега за сега ми е просек интересна, ништо не ми даде до знаење дека ќе напредува и ќе стане поинтересна, не гледам некако простор каде, што би можело да извадат од ваква серија да стане појјако од ова. Секако ќе и се даде шанса и втора сезона, за толку вредеше, не знам само дали втора сезона ќе се напраи како продолжување на оваа, нешто со девојчево или тотален нов лист со нова чудна ствар ќе биде, кое и да биде некако не гледам што би се напраило за поинтересно од ова што е и сега.

П.С. Најјак лик девојчево, тоа "promise" ептен јак детаљ ми беше, си го памтам.

Ќе ме затворат.

9sgwRhr.jpg

Со серијава ги заразив сите околу мене. Предобра!
Го обожавам 80s вајбот што го има, Стивен Кинг инспирациите, децата, тинејџ клише драмата, хорор елементчињата, музичето... Се си беше убаво склопено, едвај чекам нова сезона.

Не константна серија, 1-2 епизоди фантастични, после големи дропови, Винона исто така чак одлична, чак просек, глумата варираше исто така и кај другите актери.

7.5/10

Последно уредено:
Не константна серија, 1-2 епизоди фантастични, после големи дропови, Натали Портман исто така чак одлична, чак просек, глумата варираше исто така и кај другите актери.

7.5/10
Натали Портман?
За иста серија зборуваме?
Stranger Things, со Winona Ryder

Ја има веке на замунда втора сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom