Stranger Things

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Забавна е серијава ама лепење десетки значи изедначување со Game of Thrones, Breaking Bad, The Wire, Six Feet Under и сличните.

Квалитети на серијава се добро доловена ретро атмосфера, нинтендо музика и одличен гик хумор. Негативно е тоа што има премногу клишеа али у реду.

Најјак лик ми е таткото на Mike и Nancy, каква петарда беше ме пресмеа на 2-3 пати. Класика доловен типичен татко колку ги познава децата. Вакви луѓе живеат 100 години. Жена му катастрофа беше... не знам дали глумеше или зјапаше во идиотот и ги читаше репликите.

Децата се хајлајт на шоуто заедно со шерифот. Интересна серија дефинитивно но за 10ка не е во никој случај.

Препорачано од Tegla

До четврта епизода сум стасан и добро е, солидно. Децата (посебно 11) ептен добро се снаоѓаат. Приказната, како ште веќе напишано, ниту е нова, ниту пак е нешто што ретко се среќава. Од IT и ET, преку гунисите, до Summer of night, на Ден Симонс, има купишта филмови и книги во кои група деца се соочува со извесен sf, авантуристички или хорор предизвик. Добро раскажана, добро преработена и ревитализирана приказна во секој случај е подобра работа од парадирање со некаква оригинална сторија со сомнителна вредност и неубедлива реализација.
Ми се допаѓа времето во кое е сместено дејствието и атмосферата воопшто. Оние родителине некако не ги бива, ама може преку тоа да се помине, како и преку некои други ситници.

Прочитајте таму на IMDB шо пишува за 11, ја видел некој скаут, им рекол на родителите „детево е невиден талент, меѓу најдобрите деца во Холивуд“.
И тоа на 7-8 години претпоставувам.

Последно уредено:
Прочитајте таму на IMDB шо пишува за 11, ја видел некој скаут, им рекол на родителите „детево е невиден талент, меѓу најдобрите деца во Холивуд“.
И то на 7-8 години претпоставувам.
MV5BMTk1NTg5NzE3OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjg0OTYyODE@._V1_.jpg

@Kocka @STEALTH
Бациња, глумата е генерално очај. Трите деца креваат некоја оцена. И Ел е топ, другото се е срање. Детективон, родителите и се друго нека поучат малце од тројцата мускетари. Приказната во серијата е солидна, фалеше некое освежување. И кажете ми дека нема клишеа во серијава? Убаво кажа некој погоре, серијава има шмек на 80тите и 90тите, посебно делот со децата.

Баш сега читав на рарбг за серијата и ќе имало неколку сезони.
Во наредната сезона ќе имало нови глумци и нова мистерија но се на се главните глумци немало да бидат сменети ..

When asked whether or not future seasons were planned, and if Stranger Things would continue to follow the same characters, Levy said:

“Yes. The answer is yes and yes. We definitely are hopeful to go several more seasons. And the plan is to continue with this set of characters while introducing a few critical key new ones next season. So I’ll just say that a lot of the big mysteries get answered at the end of Season 1, but we are very much kind of unearthing new problems and questions that merit future stories and future investigation in the most enjoyable way. So we are in love with our cast and our characters.

Things end up being resolved to some extent at the end of Season 1, but not entirely. And that’s why we’re so hopeful we get another few seasons to live with these people a little longer.”

Не е глумата на некое врвно ниво како BB или останати серии, ама мене ми е ептен солидна, посебно глумата од децата.

Мене највеќе ме привлече серијава заради тоа што личи на филмови од 90тите, мистерија, деца со авантури и sci-fi нешта кои на крај се реалност, родителите не им веруваат, тинејџери кои исто се вклопени во приказната и слично. Дефинитивно не е за 9-10 оценка, тоа би значело изедначување со најдобриве серии, ама 8ка и е одлична оценка. И пак ќе напоменам, за љубители на такви филмови како што спомнав погоре, серијава е закон.

кај најдовте само 90ти не знам

кај најдовте само 90ти не знам
Па, знаеш, кај нас секогаш ги давале филмовите 5-10 години покасно така да... за мене И ТИ (колку чудно изгледа на мк) е филм од 90'

4-та епизода на почетокот оди песнава :love:
После при крајот касетата е од Клеш и Џој Дивижн.

Па, знаеш, кај нас секогаш ги давале филмовите 5-10 години покасно така да... за мене И ТИ (колку чудно изгледа на мк) е филм од 90'
:pos: Да знаеш колку пати барам некој постар филм од 90 - те а он да ти бил од 80 - те ...

Ја изгледав вчера. Добра серија, ама дефинитивно не е нешто ептен надпросечно. Интересна е, те тера да гледаш до крај. Стварно привлекува ретро атмосферата, како што рековте. Децата глумат одлично, на чело со 11, а и детективот е тука негде. Другите просечно. Вреди да се изгледа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom