Стиснат или трошаџија, што е подобро?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

Што е подобро?

• Вкупно гласачи
    83
Мене ме интересира ова шпараџииве да ми одговорат, дали навистина имаат собрано пари настрана со стискање во кафана, во кафиќ, од одмори, од јадење и пиење, од облека...Дали стварно со стискање се собираат пари и што стискаат од кој прилив делат и настрана. Пример плата 10 000 денари, колку од нив можете да ги заштедите?

Мене ме интересира ова шпараџииве да ми одговорат, дали навистина имаат собрано пари настрана со стискање во кафана, во кафиќ, од одмори, од јадење и пиење, од облека...Дали стварно со стискање се собираат пари и што стискаат од кој прилив делат и настрана. Пример плата 10 000 денари, колку од нив можете да ги заштедите?

од одмор зашпарав 100 евра бе :pos: и пак си поминав комотно,од дома носев 2 пакетчиња макарони само :icon_lol:

си правиш листа на приоритети......од по не битните ствари кратиш или уопште не трошиш за тие работи

,,,,od deset iljadarki sigurno ne ,no ima odredena kategorija kaj koja platata e povisoka od spomenatiot iznos,,i vtora kategorija koja pokraj platata imaat drugi povolni benefiti kako ,apni lapni na potpis,,i slichni raboti,,,
,,a inaku,,,vo ovoa vreme ,i so slichni plati kako shto napisha leandra ,,pa neka bidat i 16,000 do 20,000iljadarki ,,teshko deka mozhe neshto da se stavi pod pernica,,

од одмор зашпарав 100 евра бе :pos: и пак си поминав комотно,од дома носев 2 пакетчиња макарони само :icon_lol:

си правиш листа на приоритети......од по не битните ствари кратиш или уопште не трошиш за тие работи
Со колку замина на одмор, каде беше, што јадеше и што пиеше за да ја сфатам математиката :)

Со колку замина на одмор, каде беше, што јадеше и што пиеше за да ја сфатам математиката :)

закинтос,250 евра (плус 1-2 тури си платив од нив) се јадев се пиев,од 9 дена 8 земав лежалка .

муабетот ми е,ако си упорен че најдиш начин за нешто да зашпараш настрана,мора да жртвуваш нешто ако е желбата голема.

Да да, од 250е ќе заштедиш ШИПАК...признај сега таму што правеше. На што друго лежеше/седеше освен на лежалки

закинтос,250 евра (плус 1-2 тури си платив од нив) се јадев се пиев,од 9 дена 8 земав лежалка .

муабетот ми е,ако си упорен че најдиш начин за нешто да зашпараш настрана,мора да жртвуваш нешто ако е желбата голема.
У кој град беше жити се? :D

Не бил, освен ако му фали една нула во цифрата или јадел и пиел на туѓа сметка

Инаку, трошаџија сум...кога имам, сите имаат. Кога немам, никому ништо. Ова околу мене се егејци, власи, тетовци мами... нивно скржаво :mad:

По мене,најдобра комбинација е еден да биде трошаџија другиот стиснат,мислам на парови....
Инаку скржавиот цел живот ќе нема ништо,а за тошаџијата ќе има кочници кој да го кочи....;)

Е така е кај мене.
Јас сум стиснатиот а жената трошаџија.
А влезе во маркет не излага без да е полна ко(личк)шничк-ата. Дури е на каса пак,и за сето време додека касиерката „куца“таа само додава од тоа нареденото што е околу каса,а тоа е наредено баш за такви трошаџии.
Еднаш броев во купатило 42 пластики разно-разни некој шампони и срества.
Јас на пример се немам качено ни во автобус со години,одам најчесто со велосипед или пешки,со кола поретко А ИМАМ, и жената стално ме кара оди со кола на работа,за што ги чуваш парите или имаш пари и слично.
Но зборувате за трошењето и нешто во врска ја ставате и платата тука.
Што мислам не е баш исправно.Па приходи,семеен буџет,пари во џеб и пари под перница не треба да биде дело само на платата.
Јас не ни ја земам плата,да не речам не ми ни треба,гледам денес да си извадам на друг начин за трошок а и вадам така бар последниве 20 год.

целиот муабет ваков или таков, ви пропаѓа во вода кога ќе сватите дека животот е краток. секој ден снемува некој меѓу нас, мора да се живее максимално...ама веројатно треба да се осети на своја кожа за да се практикува

Ни тоа ни тоа. Првиот никад не би почуствувал сиромаштија ама не би ни видел авантури и интересни моменти у животот. Другиот па спротивното, би трошел без да ја мисли ама често би знаел да остане со празни џебови така да треба да се најде нешто заедничко

Ни тоа ни тоа. Првиот никад не би почуствувал сиромаштија ама не би ни видел авантури и интересни моменти у животот. Другиот па спротивното, би трошел без да ја мисли ама често би знаел да остане со празни џебови така да треба да се најде нешто заедничко
,,,e odgovorot na toa prashanje e vo naslovot na temata,,,

,,"stisnat troshadjija"

Ни едно ни друго.... скржав.... еднаш се живее, на животот се трошат парите........ трошаџија.... ни тоа не чини... има утре, има иднина треба да се штеди........ , затоа најдобро нешто измеѓу, златна средина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom