- Член од
- 3 октомври 2011
- Мислења
- 170
- Поени од реакции
- 64
абе јас сум трошаџија ама сиромав сум немам пари
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ме интересира ова шпараџииве да ми одговорат, дали навистина имаат собрано пари настрана со стискање во кафана, во кафиќ, од одмори, од јадење и пиење, од облека...Дали стварно со стискање се собираат пари и што стискаат од кој прилив делат и настрана. Пример плата 10 000 денари, колку од нив можете да ги заштедите?
Со колку замина на одмор, каде беше, што јадеше и што пиеше за да ја сфатам математикатаод одмор зашпарав 100 евра беи пак си поминав комотно,од дома носев 2 пакетчиња макарони само
си правиш листа на приоритети......од по не битните ствари кратиш или уопште не трошиш за тие работи
9000Пример плата 10 000 денари, колку од нив можете да ги заштедите?
Со колку замина на одмор, каде беше, што јадеше и што пиеше за да ја сфатам математиката![]()
У кој град беше жити се?закинтос,250 евра (плус 1-2 тури си платив од нив) се јадев се пиев,од 9 дена 8 земав лежалка .
муабетот ми е,ако си упорен че најдиш начин за нешто да зашпараш настрана,мора да жртвуваш нешто ако е желбата голема.
По мене,најдобра комбинација е еден да биде трошаџија другиот стиснат,мислам на парови....
Инаку скржавиот цел живот ќе нема ништо,а за тошаџијата ќе има кочници кој да го кочи....![]()
,,,e odgovorot na toa prashanje e vo naslovot na temata,,,Ни тоа ни тоа. Првиот никад не би почуствувал сиромаштија ама не би ни видел авантури и интересни моменти у животот. Другиот па спротивното, би трошел без да ја мисли ама често би знаел да остане со празни џебови така да треба да се најде нешто заедничко