Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
За државјанството дали важи тоа да не биде постаро од 6 месеци ?

Според запишаната студиска програма по_________________ предвидени и положени предмети и кредити по студиски години се следните
Што треба да стои на празното место ??????? Кај УППИ образецот е ова.

Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !? :confused:

Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !? :confused:

Бев денес во студентска служба и они ми го потполнија тоа поле со `ЕКТС`. За копијата од државјанство прашав во министерство и ми рекоа дека не е важно колку е старо.

Иначе да ве прашам дали кога ке поднесувам документи треба пример и од брат ми дека е вработен дали само треба потврда дека е вработен или потврда за исплатена плата за септември, бидејќи во конкурсот не беше прецизирано точно. ???

Имам едно питање. Во електронската апликација треба да се внесе приход од стопанска и професионална дејност, а во документот од УЈП нема такво нешто, има само нето приход остварен од вршење на самостојна дејност.

Има ли шанси пред Нова Година да не изненадат нас старите примачи по некоја рата ... Нешто така прееска слушнав, демек министерот кажал на ТВ

Со оглед на тоа дека можеме да аплицираме за повеќе типови стипендии, дали тоа значи декатреба за секоја апликација да поднесеме посебни документи: 2 уверенија, 2 потврди и сл.

на пријавата пишува Сите студенти кои аплицираат на конкурсот, ќе треба да достават комплетна документација за типот на стипендија за која поднеле електронска пријава, и таа документација треба да се согласува со електронската пријава. ако може некој од лани што аплицирај за 2 да каже како било, :)

Со оглед на тоа дека можеме да аплицираме за повеќе типови стипендии, дали тоа значи декатреба за секоја апликација да поднесеме посебни документи: 2 уверенија, 2 потврди и сл.

на пријавата пишува Сите студенти кои аплицираат на конкурсот, ќе треба да достават комплетна документација за типот на стипендија за која поднеле електронска пријава, и таа документација треба да се согласува со електронската пријава. ако може некој од лани што аплицирај за 2 да каже како било, :)
Пиши дека ако аплицираш за две, за втората треба копии од сите документи и да наведиш дека оригиналите се во другата пријава.

Имам едно питање. Во електронската апликација треба да се внесе приход од стопанска и професионална дејност, а во документот од УЈП нема такво нешто, има само нето приход остварен од вршење на самостојна дејност.
Не треба од УЈП ништо, туку треба таму плата од септември да се напиши.

А за да аплицирам за 2 типа на стипендија треба и 2 пати електронски да се пријавам!? Бидејќи нели системот ти ја памти само последно испратената пријава, дали ќе ми се избрише сегашната ако сега аплицирам и за друг тип?

А за да аплицирам за 2 типа на стипендија треба и 2 пати електронски да се пријавам!? Бидејќи нели системот ти ја памти само последно испратената пријава, дали ќе ми се избрише сегашната ако сега аплицирам и за друг тип?
Јас аплицирав за двете, и двете си ги памти.

Пиши дека ако аплицираш за две, за втората треба копии од сите документи и да наведиш дека оригиналите се во другата пријава.

Не треба од УЈП ништо, туку треба таму плата од септември да се напиши.

А приходи од земјоделска стопанска и други приоходи кој ќе ти даде ? :)

А приходи од земјоделска стопанска и други приоходи кој ќе ти даде ? :)
А се извинувам, грешно сум те разбрала. Не знам, јас по никакви други основи освен тој 14тио член немав ништо па зато таму ништо не внесов.

А се извинувам, грешно сум те разбрала. Не знам, јас по никакви други основи освен тој 14тио член немав ништо па зато таму ништо не внесов.

Исто и јас. Имам само по 14 член. т.е. лични приходи а тоа не треба да се пишува.
Се разбравме битно. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom