Jax Rebel
Navajo Rider
- Член од
- 6 јули 2008
- Мислења
- 5.270
- Поени од реакции
- 2.271
Прочитај го конкурсот, пишува и улица и број!Документите во министерството за образование ли треба да се носат?
Прочитај го конкурсот, пишува и улица и број!Документите во министерството за образование ли треба да се носат?
Може да биде постаро од 6 месеци.За државјанството дали важи тоа да не биде постаро од 6 месеци ?
Според запишаната студиска програма по_________________ предвидени и положени предмети и кредити по студиски години се следните
Што треба да стои на празното место ??????? Кај УППИ образецот е ова.
Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !?EKTS, taka mislam![]()
Бев денес во студентска служба и они ми го потполнија тоа поле со `ЕКТС`. За копијата од државјанство прашав во министерство и ми рекоа дека не е важно колку е старо.Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !?![]()
Пиши дека ако аплицираш за две, за втората треба копии од сите документи и да наведиш дека оригиналите се во другата пријава.Со оглед на тоа дека можеме да аплицираме за повеќе типови стипендии, дали тоа значи декатреба за секоја апликација да поднесеме посебни документи: 2 уверенија, 2 потврди и сл.
на пријавата пишува Сите студенти кои аплицираат на конкурсот, ќе треба да достават комплетна документација за типот на стипендија за која поднеле електронска пријава, и таа документација треба да се согласува со електронската пријава. ако може некој од лани што аплицирај за 2 да каже како било,![]()
Не треба од УЈП ништо, туку треба таму плата од септември да се напиши.Имам едно питање. Во електронската апликација треба да се внесе приход од стопанска и професионална дејност, а во документот од УЈП нема такво нешто, има само нето приход остварен од вршење на самостојна дејност.
Јас аплицирав за двете, и двете си ги памти.А за да аплицирам за 2 типа на стипендија треба и 2 пати електронски да се пријавам!? Бидејќи нели системот ти ја памти само последно испратената пријава, дали ќе ми се избрише сегашната ако сега аплицирам и за друг тип?
А приходи од земјоделска стопанска и други приоходи кој ќе ти даде ?Пиши дека ако аплицираш за две, за втората треба копии од сите документи и да наведиш дека оригиналите се во другата пријава.
Не треба од УЈП ништо, туку треба таму плата од септември да се напиши.
А се извинувам, грешно сум те разбрала. Не знам, јас по никакви други основи освен тој 14тио член немав ништо па зато таму ништо не внесов.А приходи од земјоделска стопанска и други приоходи кој ќе ти даде ?![]()
Исто и јас. Имам само по 14 член. т.е. лични приходи а тоа не треба да се пишува.А се извинувам, грешно сум те разбрала. Не знам, јас по никакви други основи освен тој 14тио член немав ништо па зато таму ништо не внесов.