Стипендии

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
За државјанството дали важи тоа да не биде постаро од 6 месеци ?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Според запишаната студиска програма по_________________ предвидени и положени предмети и кредити по студиски години се следните
Што треба да стои на празното место ??????? Кај УППИ образецот е ова.

Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !? :confused:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !? :confused:
Бев денес во студентска служба и они ми го потполнија тоа поле со `ЕКТС`. За копијата од државјанство прашав во министерство и ми рекоа дека не е важно колку е старо.

realistic girl

realgirl
Член од
14 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
0
Иначе да ве прашам дали кога ке поднесувам документи треба пример и од брат ми дека е вработен дали само треба потврда дека е вработен или потврда за исплатена плата за септември, бидејќи во конкурсот не беше прецизирано точно. ???

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Имам едно питање. Во електронската апликација треба да се внесе приход од стопанска и професионална дејност, а во документот од УЈП нема такво нешто, има само нето приход остварен од вршење на самостојна дејност.

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Има ли шанси пред Нова Година да не изненадат нас старите примачи по некоја рата ... Нешто така прееска слушнав, демек министерот кажал на ТВ

Член од
28 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
10
Со оглед на тоа дека можеме да аплицираме за повеќе типови стипендии, дали тоа значи декатреба за секоја апликација да поднесеме посебни документи: 2 уверенија, 2 потврди и сл.

на пријавата пишува Сите студенти кои аплицираат на конкурсот, ќе треба да достават комплетна документација за типот на стипендија за која поднеле електронска пријава, и таа документација треба да се согласува со електронската пријава. ако може некој од лани што аплицирај за 2 да каже како било, :)

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Со оглед на тоа дека можеме да аплицираме за повеќе типови стипендии, дали тоа значи декатреба за секоја апликација да поднесеме посебни документи: 2 уверенија, 2 потврди и сл.

на пријавата пишува Сите студенти кои аплицираат на конкурсот, ќе треба да достават комплетна документација за типот на стипендија за која поднеле електронска пријава, и таа документација треба да се согласува со електронската пријава. ако може некој од лани што аплицирај за 2 да каже како било, :)
Пиши дека ако аплицираш за две, за втората треба копии од сите документи и да наведиш дека оригиналите се во другата пријава.

Имам едно питање. Во електронската апликација треба да се внесе приход од стопанска и професионална дејност, а во документот од УЈП нема такво нешто, има само нето приход остварен од вршење на самостојна дејност.
Не треба од УЈП ништо, туку треба таму плата од септември да се напиши.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
А за да аплицирам за 2 типа на стипендија треба и 2 пати електронски да се пријавам!? Бидејќи нели системот ти ја памти само последно испратената пријава, дали ќе ми се избрише сегашната ако сега аплицирам и за друг тип?

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
А за да аплицирам за 2 типа на стипендија треба и 2 пати електронски да се пријавам!? Бидејќи нели системот ти ја памти само последно испратената пријава, дали ќе ми се избрише сегашната ако сега аплицирам и за друг тип?
Јас аплицирав за двете, и двете си ги памти.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Пиши дека ако аплицираш за две, за втората треба копии од сите документи и да наведиш дека оригиналите се во другата пријава.

Не треба од УЈП ништо, туку треба таму плата од септември да се напиши.
А приходи од земјоделска стопанска и други приоходи кој ќе ти даде ? :)

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
А приходи од земјоделска стопанска и други приоходи кој ќе ти даде ? :)
А се извинувам, грешно сум те разбрала. Не знам, јас по никакви други основи освен тој 14тио член немав ништо па зато таму ништо не внесов.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
А се извинувам, грешно сум те разбрала. Не знам, јас по никакви други основи освен тој 14тио член немав ништо па зато таму ништо не внесов.
Исто и јас. Имам само по 14 член. т.е. лични приходи а тоа не треба да се пишува.
Се разбравме битно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom