Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Во министерство кога бев ми кажаа дека ќе ни ги пуштат договорите по пошта и дека заедно со нив ќе има приговор за у случај да сакаме да се жалиме. Сега со приговорот што да правам?? Овие ќе си ги испринтам, океј тоа, а приговор сама да си напишам и да им го пратам ?? Да не знае некој како треба ?
Чекај чекај малку.. ти стигнале договори преку пошта?Кога?Како на некои им стигнале на некое не..

дали на некој му имаат пуштено пари од старите корисници на кредити (не од оние кои почнаа да земаат од лани), колку што знам стигнаа до 7 рата и понатаму нема ништо ???

Чекај чекај малку.. ти стигнале договори преку пошта?Кога?Како на некои им стигнале на некое не..

Нее, не ме разбра. Во МОН ми рекоа дека ќе ги пратат по пошта договорите заедно со приговор. Сега очигледно е дека нема да ги пратат по пошта, туку ќе треба да си ги симнеме од сајтот, да ги пополниме ние самите и да ги однесеме таму!

Прашањето ми беше со приговорот што да правам!?

Нее, не ме разбра. Во МОН ми рекоа дека ќе ги пратат по пошта договорите заедно со приговор. Сега очигледно е дека нема да ги пратат по пошта, туку ќе треба да си ги симнеме од сајтот, да ги пополниме ние самите и да ги однесеме таму!

Прашањето ми беше со приговорот што да правам!?
Ја мислам дека тие договори не се исти со нашиве, пошто ние сме одбиени а овие се за оние кои влегле во листата на корисници.. Или погрешно сум мислела цело време?А за приговоров не знам дали сами да го пишуваме или како да праиме..:/

ме интересира дали може да си ги пратиме документите по пошта.
или пак треба .лично да ги однесеме.во МОН!

дали на некој му имаат пуштено пари од старите корисници на кредити (не од оние кои почнаа да земаат од лани), колку што знам стигнаа до 7 рата и понатаму нема ништо ???

нема ништо,чекаме како обично,да видиме оваа недела дали ќе пуштат?!

Дечки на 11. 02, значи у петокот има испратено писма до сите добитници на стипендии јас го добив писмото уште у саботата поради тоа шо мајка ми работи во поштата, а инаку и кај вас ќе стигнат(ако веќе не ви се стигнати) покасно зависи од поштаро кога ги носи писмата...можете слободно да си проверите у поштата писмото ви е стигнато ако поштаро веќе не го земе и ви го донесе...иначе писмото содрже само едно соопштение у кое пишува дека до 20.02 по пошта во МОН треба да се пратат три договори и изјава симнати од страната + копија од трансакциска сметка тоа е... писмото не содрже никакви приговори.
Поздрави

http://stipendii.mon.gov.mk/PotrebniDokumenti.aspx
еве ги потребните документи симнете, пополнете.
Е сеа едно прашање, дома ми викаат поарно да ги однесам у министерство директно, оти да не ја ебат утката поштарите, може ли така да се направи?
Да ги однесам договорите во МОН? и кај треба, доле на шалтерот, или горе кај што се качувавме?

а има ли некој барем информација кога треба да дојдат стипендиите за оние кои ја продолжија оваа година???

Е сеа едно прашање, дома ми викаат поарно да ги однесам у министерство директно, оти да не ја ебат утката поштарите, може ли така да се направи?
Да ги однесам договорите во МОН? и кај треба, доле на шалтерот, или горе кај што се качувавме?

Па за утка има големи шанси...ама прати си го писмото препоручено малку е поскапо ама сигурно стига...

а има ли некој барем информација кога треба да дојдат стипендиите за оние кои ја продолжија оваа година???
Друже дали знеаш за промена на трансакциона сметка,дали е можно? Оваа сметка што ми е пријавена има проблеми,дали можам да доставам нова тр.сметка до министерство? Или некој друг ако знае? Поздрав:smir:

Јас денес бев да ги однесам документите и ако планираш да идеш ќе се качиш на 11 спрат и во соба број 1102 мислам дека беше.

Дечки слушнав нешто муабети дека почнале да исплаќаат пари на корисниците кои продолжија стипендија од лани. Има некој да потврди????

Дечки слушнав нешто муабети дека почнале да исплаќаат пари на корисниците кои продолжија стипендија од лани. Има некој да потврди????

Јас вчера вечерта проверив немаше ништо.. :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom