Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
И до која дата треба да се однесат у министерство, ако знаете пишете...

:vozbud::vozbud::vozbud:
Почнале со исплата на старите корисници, нас ни ставија документи... Мераци бе!
До кога треба да се однесат документите?

Почнале со ислпата на стари корисници за општите стипендии или тие за информатичари ?? :nesvest:

И до која дата треба да се однесат у министерство, ако знаете пишете...
Гледај што побрзо. Нас ни ги пратија вторник мислам, а рокот бил до петок. Среќа татко ми ме избрза, ми ги зема документите и отиде во министерство, иначе ќе останев без стипендија зашто си чекав понеделнички како послободен да отидам:) И кога ги предал му рекле последен бил петокот... а никаде ама буквално не ни напишаа до кога е рокот.

За кредит лани ги праќавме по пошта... е сега незнам дали е исто и со стипендиите, пошто јас го прекинав земањето на кредит - со што аплицирав за стипендија и онака само два месеци ни исплатија за кредитот (а за другите 7 немаа абер...).

Izvinete ..da ne znaete kako treba da izgleda kopija od Transakciska smetka...! od kade treba da se napravi ..ili samo treba da se znae brojot....:S :S

help.!

А број на трансакциска сметка треба сега да се достави заедно со Договор за стипендија ТИП Б и Изјава за лични податоци?

Уште некој да ми каже, освен изјавата за лични податоци и договорот за стипендија дали треба да се носи индекс и шо друго треба да се носе...има зеленко кој ме опрае, значи шо треба се да поднесам :wink:

Уште некој да ми каже, освен изјавата за лични податоци и договорот за стипендија дали треба да се носи индекс и шо друго треба да се носе...има зеленко кој ме опрае, значи шо треба се да поднесам :wink:

треба три договори, една изјава и копија од трансакциска сметка, копијата е тој лист што го дават кога ја отвараш сметката.. ако го немаш или си го изгубил може во банката да побараш да ти дадат (50 денари е).. така беше во ProCredit банка, а еден другар беше однесел картичка од UniBanka на која е запишана неговата сметка.. т.е. картичката од двете страни ја копираше.. а за индекс не ни бараа.. тое е :)

Од каде е оваа информација??има да потврди некој??и се разбира да каже за кои стари корисници :salut:

Izvinete ..da ne znaete kako treba da izgleda kopija od Transakciska smetka...! od kade treba da se napravi ..ili samo treba da se znae brojot....:S :S

help.!
Одиш во банка, било која, кажуваш дека треба да ти отворат трансакциска сметка, завршуваат работа за 5 минути, и тоа картончети што ќе ти го дадат го коираш од двете страни и готово.

Абе нели на претходните страни некој пиша дека му пуштиле? :ѕ

Во министерство кога бев ми кажаа дека ќе ни ги пуштат договорите по пошта и дека заедно со нив ќе има приговор за у случај да сакаме да се жалиме. Сега со приговорот што да правам?? Овие ќе си ги испринтам, океј тоа, а приговор сама да си напишам и да им го пратам ?? Да не знае некој како треба ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom