Стипендии за Ромите

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
А ако се пишам шиптароциган може ќе ми дадат бел коњ и ауди. :zver:

аиии будала работа ќе лапнат циганиве по 2000 евра ејјј овие 2-3 од мој клас тешко:kafe:ова е не е поштено или за сите или за никој

Глупости :pos: 2.000 евра ама џабе нема да можат да поминат со многу добар успех...:).
Физичко и музичко сигурно ке им влезе во просек.Останатите 10 тина предмети ,на секој професор по 50 евра , и 1500 во џеб. И професори сити и циганите на број :icon_bigg

2000:9 = 222 евра месечно, просечна плата во Македонија 250е. :zver:

Бабе бабе ќе учам... мајке ми...

Глупости :pos: 2.000 евра ама џабе нема да можат да поминат со многу добар успех...:).

Ќе кажам само едно стрина ми е професорка во едно средно училиште каде има роми во секој клас и лани и рекоа дека мора ама МОРА да им стави на ромите само 4ки и 5ки!
И баш ми кажуваше како е разочарана зашто во тоа школо испадна дека одлични просеци имаат токму ромите кои не заслужуваат, а никој не им обрнува внимание на македонците и се повеќе паѓа нивниот просек.

Значи на крај ќе испадне секој да си земе по 2000 евра.
Па после шетам низ град гледам роми исклучиво скапа гардароба носат а ние македонците си носиме од шутка. А не сум видела ром кој нема скап мобилен, само заприметете го тоа.

А ние испадна да молиме за леб во сопствена држава. Немам ништо против да им се помага, ама со 2000 евра? :uvo:
И на крај пак ние сме лошите а тие се оние кои се во подредена положба и кој никој не ги рецкал божем:nesvest:

лол, 2000 евра? Мајка ми и татко ми не зимаат толку месечно(заедно).

Море... 2.000 евра и не се малку пари за еден ученик во средно!
Плус тоа и по 2.000 денари секој месец... ова е лотарија за ромите :).
А што е најтрагично, повеќето од нив нема ни на факултет да се запишат.
Се сеќавам кога бев основно, на еден од мој клас се` му плаќавме. Екскурзии, претстави, ужинка, театри, зоолошки, ама пусти деца, како што не учеше учителката да сме солидарни ни А не кажувавме, одма фрлавме пари, иако го гледавме дома со телевизор на секој спрат и компјутер(тогаш немаа сите компјутери:)). Ама бевме мали и глупи, пак му плаќавме се`. Ме интересира дали и сега децата од истото основно каде што завршив им плаќаат и покрај стипендиите на Ромите од нивни клас ако ги има. Веројатно да.
Нека им ги дадат тие пари на децата со одличен успех што немаат финансии без оглед на расната и верска припадност. Како што кажа Росонерка, немам видено Ром со поефтин мобилен од 15.000. Кај мене во гимназија еден што матурираше минатата година беше единствен што кола паркираше. Сите скутери, тој кола.

Ќе бидат платени слично како и професорите, за 2000 евра ќе си апнам од г`зо, не за 3.5 просек да се секирам. А Џену, ова озбилно како закон е донесено или?

Во моето школо и по 4000 да им дадат нема да поминат со многу добар успех.Камења се:toe:

Ќе бидат платени слично како и професорите, за 2000 евра ќе си апнам од г`зо, не за 3.5 просек да се секирам. А Џену, ова озбилно како закон е донесено или?

Не е закон, си имат своја организација која ги помага Ромите.

Мајкоооооооооооооооо Што сме во хороскоп?
Ѓупци синко а во подзнак рапери

Woooooooow...може некако да се едитира фајлот кај што треба да пишува дека сум ром?
( се шегувам.. )

Од каде ви е таа информација дека ромите ќе земаат 2000 евра?

Замислите колку ученици роми ќе земаат стипендии и на секој од нив да им се даде 2000 евра едноставно не е теоретски можно. Толкави стипендии ни на факултет не даваат. Педагогот ваш е грешка :smir: А тоа дека ќе добијат стипенди од по 2000 ден. месечно е точно. 64 ученика роми кои имаат просек над 3.5 во последните 2 год. ќе земаат стипендија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom