Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Многу пати сум бил разочаран. Но веќе научив што е вистинско другарство, и како да го препознавам :)

Ти завидувам би сакал и јас да имам вакво искуство, и да научам како да препознаам вистинко другарство....

Ти завидувам би сакал и јас да имам вакво искуство, и да научам како да препознаам вистинко другарство....

Ќе бидеш оштетена неколку пати, а потоа нема ни да забележиш дека си се стекнала со искуство.
Се со тек на време и околности. :)

Иситнското другарство го има тешко.
Мора да помине многу време за да процениме еден човек, да го примиш и да го почувствуваш како вистински пријател.
А и важно е тој да те има за вистински и коректен другар.
Но, во овие времиња кога информациите се шири побрзо од мислата, луѓето се повеќе реагираат избрзана.
А, да не зборуваме за недостатокот на морал во многу луѓе.
Сега се сеќавам на зборовите на прускија крал Фридрих втор:
"Колку повеќе опзнавам луѓето, толку повеќе почитувам кучињата!"
Може да е претерано, но можеби има вистина, или барем се однесува за некои субјекти од хомосапиенс!

Велат дека нема вистинско другарство. До пред некое време верував во тоа.
Да, многупати сум била разочарана од некои мои другарки, но сега сето тоа е зад мене. Среќна сум што имам другарки на кои им верувам и со кои ги поминувам најдобрите моменти од својот живот. Вистинското другарство се развива со тек на времето, а постојат само неколку кои ќе прераснат во другари во вистинска смисла на зборот. Така да, не се разочарувајте, зашо ќе дојде време кога ќе го запознаете вистинскиот другар.

Ооо да. Сватив со какви луѓе цел живот сум се дружел. Се лицемерни или пак дволични. Со тебе сега добар после не те познавам. Нема човек да направиш асален моабет и да излезеш а да не се изнервираш заради некое глупирање кое смета.

Сите вие што мислите дека нема вистинско пријателство и само знаете да кукате колку се другите луѓе лицемерни и незнам ти уште какви, фатете си се под рака и здружете си се пошо баш вие сте цвеќињата за мирисање, а сите други не чинат. И да, во тој ваш свет мојте да ојте и у три лепе заедно со вашите кукања и жалења. Се надевам сите идни пријатели ќе ве заебет дупло повеќе отколку претходните се’ додека не научите дека и вие смрдите, можда многу повеќе од другите кои сте научени да ги плукате.

Некогаш, за ситни работи, кои можат да му се случат секому, кои нормално брзо се забораваат, зашто побитен е целиот живот со пријателите, отколку некои минорни грешки :).

Сум била, и мислам дека не постои некој што никогаш не бил разочаран. Последно се разочарав од една другарка, значи цело време основно, средно, па и за на факултет и помагав, и на крај што сакаше една (безврска)услуга од мене која не можев да и ја исполнам од некои причини, се налутила. Не можам да ја сфатам за такво нешто да ми се налути:confused:, колку добро ќе им правиш на луѓево и на крај само за некоја ситница си им згрешил не со намера те сметаат за поголем непријател и од непријателот. Затоа уште еднаш на никого не помагам, и нема да се отворам, да им кажувам за мене, зашто не секој ми мисли добро.

порано многу пати,сега со секого сум на некоја дистанца,се пазам

Едни доагаат, други како и никогаш да не постоеле, но трети се ЗАСЕКОГАШ.

Сум бил разочаран од пријателите али и они од мене :) ако ти е стварно пријател/другар со еден проблем не можеш да се искараш или неш сл. добро пријателство не се расипува со 1 настан според мене :) btw сите луѓе грешат нема безгрешен човек ;)

Да и тоа премногу сум разочаран.... Не знам дали ќе најдам таква личност, за мене само стана мит....

Сум била многу пати разочарувана од пријатели. Мислам дека не постои вистинско пријателство за цел живот, може грешам не знам... Ама сега од искуство сум многу по претпазлива отколку некогаш и нормално држам некоја дистанца. :cautious:

Сум бил разочаран, али никогаш не болело како сега, сега кога јас разочарав..

da.... a vprocem koj ne bil? :) site si gledaat nivni interesi, nivni zelbi i tuka se koga im trebas za da si ostvarat nekoja cel, a posle te napustaat do slednata potreba od tebe :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom