Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Сум била и порано разочарана, но во последно време многу...На моменти не можам да верувам дека некои без никаков срам ја покажуваат својата себичност, дека знаат да бидат толку неблагодарни, користољубиви, што дури се запрашувам дали треба да го прекинам пријателството со такви луѓе и да продолжам напред без нив...

Сум била разочарана, можеби сум ги разочраувала и јас, fuck it, не сме совршени, грешиме.

Сум била и порано разочарана, но во последно време многу...На моменти не можам да верувам дека некои без никаков срам ја покажуваат својата себичност, дека знаат да бидат толку неблагодарни, користољубиви, што дури се запрашувам дали треба да го прекинам пријателството со такви луѓе и да продолжам напред без нив...

во денешно време пријатели нема тоа треба да ни е на сите јасно секој си го гледа својот интерес па така и ние треба да си гледаме како нам ни одговара.
--- надополнето: Jul 12, 2011 2:25 PM ---
Сум била разочарана, можеби сум ги разочраувала и јас, fuck it, не сме совршени, грешиме.
99, 9 посто се такви пријатели ама затоа има вратка како играат така им играш и ти :drk:

А колку од вас сметаат дека тие самите се добри пријатели? (т.е. дали и вие самите ги исполнувате очекувањата кои ги имате од вашите пријатели?)

А колку од вас сметаат дека тие самите се добри пријатели? (т.е. дали и вие самите ги исполнувате очекувањата кои ги имате од вашите пријатели?)

prvo ja gledas drugata strana kako postapuva taka i ti igras poinaku ne moze znaci sekogas e reper drugata strana kako da se odnesuvame ponatamu

Да, и секое наше излегување на кафе or whatelse се разочарувам уште повеќе поради нивните детски умни глави кои се докажуваат, се прават паметни дека се знаат а мене ми се смејат зошто уопште дремам на форумов и пишувам, е ајде де.

Точно!
Колку детски глави имаат бе луѓево, се од корист, завист, се некој сака да биде подобар од тебе.

Сум била разочарана не од еден пријател туку речиси од сите. Додека си тука седиш по цела вечер му ја слушаш маката, си го тупиш мозокот за да му помогнеш. Се нервираш бидеќи знаеш дека на "најдобриот пријател" нешто не му е океј. А тие каде се за тебе? Се разбира со новиот пријател.

Пример кој последно ми се случи. Пријателот ти завлегува во долгови па последните пари му ги даваш него за да се извлече, и 4-5 месеци го нема да дојде дома, да се напиете кафе да поразгварате за НЕГОВИТЕ проблеми. Го среќаваш на улица со мајкае. Мајкае ти вика здраво како си а таа заминува до најблиската трафика за да "купи мастики", само да не те погледне во очи.
По неколку недели го среќаваш на улица, сега нема веќе кај да избега. И првото нешто што ќе го рече кога ќе застани. Еј имаш пари на заем, во огромен долг сум?
Пак простуваш..си велиш тоа ти ми е најдобриот пријател, и пак помагаш, по незнам кој пат.
И еве те тебе, ти треба помош одиш кај него на врата. На вратата го начекуваш големото друштво со кое се забавувале цела вечер, и и бараш едно лакче кое ќе и го вратиш за 1 саат.
И таја ти вели. Заслужи ти да ти го дадам лакчево, а и на мајками и треба.
На сето ова ти ја затвора вратата и ти дава искршени работи кои си ги дал на заем, и ти вели не ми требаш повеќе, глеај колку другарки имам да ми помогнат а тебе те нема, никогаш те немало? ВАТАФАК!

На сето ова тебе ти пукаат сите жифци, и заминуваш и посакаш во истиот момент да ја мавне гром.

Ех..до кај појде светов.

п.с Најдобри пријатели секогаш ти се родителите братот и сестрата. Никогаш нема да побараат нешто за возврат! И секако тука е постојаниот партнер, кој би направил се за вас.

Точно!
Колку детски глави имаат бе луѓево, се од корист, завист, се некој сака да биде подобар од тебе.

Сум била разочарана не од еден пријател туку речиси од сите. Додека си тука седиш по цела вечер му ја слушаш маката, си го тупиш мозокот за да му помогнеш. Се нервираш бидеќи знаеш дека на "најдобриот пријател" нешто не му е океј. А тие каде се за тебе? Се разбира со новиот пријател.

Пример кој последно ми се случи. Пријателот ти завлегува во долгови па последните пари му ги даваш него за да се извлече, и 4-5 месеци го нема да дојде дома, да се напиете кафе да поразгварате за НЕГОВИТЕ проблеми. Го среќаваш на улица со мајкае. Мајкае ти вика здраво како си а таа заминува до најблиската трафика за да "купи мастики", само да не те погледне во очи.
По неколку недели го среќаваш на улица, сега нема веќе кај да избега. И првото нешто што ќе го рече кога ќе застани. Еј имаш пари на заем, во огромен долг сум?
Пак простуваш..си велиш тоа ти ми е најдобриот пријател, и пак помагаш, по незнам кој пат.
И еве те тебе, ти треба помош одиш кај него на врата. На вратата го начекуваш големото друштво со кое се забавувале цела вечер, и и бараш едно лакче кое ќе и го вратиш за 1 саат.
И таја ти вели. Заслужи ти да ти го дадам лакчево, а и на мајками и треба.
На сето ова ти ја затвора вратата и ти дава искршени работи кои си ги дал на заем, и ти вели не ми требаш повеќе, глеај колку другарки имам да ми помогнат а тебе те нема, никогаш те немало? ВАТАФАК!

На сето ова тебе ти пукаат сите жифци, и заминуваш и посакаш во истиот момент да ја мавне гром.

Ех..до кај појде светов.

п.с Најдобри пријатели секогаш ти се родителите братот и сестрата. Никогаш нема да побараат нешто за возврат! И секако тука е постојаниот партнер, кој би направил се за вас.
Јас никогаш не би му помогнал така затоа што знам дека тој на мене нема, едноставно ги знам моите пријатели какви се и како да се однесувам со нив, па затоа толку и не сум изненаден од ситуацијава или пак да се замарам со тоа, еднсотавно си живеам живот по своја мерка, си имам девојка со која сум у сериозна врска и си терам лагано не се замарам со такви и крај.
Подобри пријатели од твоите најблиски(родители, брат, сестра) нема и нема да има никад никогаш, затоа што светот сите гледаме до какво дереџе е дојден каде се се врти околу корист и докажување.

Јас никогаш не би му помогнал така затоа што знам дека тој на мене нема, едноставно ги знам моите пријатели какви се и како да се однесувам со нив, па затоа толку и не сум изненаден од ситуацијава или пак да се замарам со тоа, еднсотавно си живеам живот по своја мерка, си имам девојка со која сум у сериозна врска и си терам лагано не се замарам со такви и крај.
Подобри пријатели од твоите најблиски(родители, брат, сестра) нема и нема да има никад никогаш, затоа што светот сите гледаме до какво дереџе е дојден каде се се врти околу корист и докажување.

Епа на тие кои си му дал втора шанса да се покажат, никогаш не требало ни да помислиш.
Затоа нема шанси веќе, прва,втора,трета. Не цени никој. Ако чини чини. Ако не чао.
Тоа е најдобрата опција. Затоа што никој друг нема да те цени освен сам ако не се цениш.

Се разбира дека ова не важи за партнерот и за семејството.

Ме имаат разочарано, да .. Али човечки е да се прости, 100 % и јас сум разочарал до сега некого ..

У моментов сум pissed баш поради тие таканаречени друграки, едната е на два чекора неможе да дојде а другата се спрема неможе да ме почека... А кога и треба, муабет, сеир, или некоја корист нешто нема од глава да ти се откачат,ке седат ке отечат, али океј... ако им е задоволство да се жалам за тие глупости другарски шо ги праат, епа НЕМА. На крај краева, не сум јас таква.

Прашањето е многу добро. Ама да речеме вака. Дали ти на пример би била нон-стоп во друштво на другарка ти ако е сосема очигледно дека некое момче кое и нејзе и се допаѓа настојува да остане со неа сам? Дали би инсистирала да ја „испратите“ дугарка ти заедно? Дали би му се понудила на момчето за секс? Дали би и се јавила наредниот ден да и кажеш дека спиеше со момчето откако си го „испровоцирала“ нарекувајќи го „неспособен маж“?
Е кога ова ќе ви се случи од најдобрата другарка, престанувате да верувате во пријателства.
Но годините ќе ве направат помудри. For sure. ;)

Тие биле разочарани од мене не јас од нив.. :icon_lol: Почнаа и стари пријатели да ме опишуваат како идиот кој може да заврши лошо во животот .:vozbud:
Баш ви фала, многу ме трогна вашето мислење за мене .:place:
Инаку никогаш не сум била разочарана од моите пријатели. Секогаш ми се на располагање како и јас на нив .:)
Гледам да помогнам колку можам и доколку можам. Оној кој не знае да го цени тоа за мене не е човек.. Ми наликува исто ко : Рани куче да те лае ;)

Бар од другарки, уште одамна научив дека ништо не ме изненадува и ништо не ме разочарува.
Озбилно, ич не фрлам пет пари за тоа.
Може да ме разочараат од дома, дечко да ме разочара, али другарки - не. Ваљда зашто во првиве имам доверба целосно, а во другиве може сум имала, али сум увидела дека не треба да ја имам. И, ја немам.

Дај му моќ на човек, ќе му го видиш паметот. На една и го видив, искрено запрепастена сум.
Изненадена сум. Таква нагла промена кај човек не сум забележала до сега. Во лице и кажав се што мислам. Се во ред, ама почна да бега од мене! Толку ли е тешко да ме гледа? Да ме слуша? Некогашната моја најдобра пријателка. Колку сум наивна не ми се верува! Со 100 души се испокарав заради неа. Помогнав да излезе од најголемата криза во животот. Одев против сите што ја етикетираа со погрдни зборови. Нејкев ништо од нејзе, просто уживав во нејзино присуство.Зрачеше со позитивна енергија, тоа ми беше доволно. Барав само искреност, а не лицемерие. Игри позади грб. Неќам пред очи да ја видам повеќе. Избришана е! СТОКА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom