Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Додека бев помал, имав големо друштво, секако тоа беа децата од маалото. Од 2003-2009 беа златните години на нашето другарување. Секој ден другарувавме, се шетавме заедно во Луна парк, јадевме сладолед, возевме велосипед, игравме Монопол, карти, буквално се и сешто сме правеле заедно. Дојде роденденот на мојата најдобра другарка, а воедно и симпатија. Јас и купив големо мече со срце во рацете и точно во 00:00 и го подарив. Тогаш за прв пат беше нашиот бакнеж. Се фино лепо беше на роденденот се додека не дојде време за торта. Таа на сите им подели торта освен на мене. Мене ме прескочи и тортата ја подаде на другото дете што седеше до мене. Кога отидов дома мајка ми ме праша како сум си прошол на роденден, јас и кажувам и таа оддеднаш стана и се упати кај тогаш најдобрата другарка (бевме соседи само две -три куќи не делеа) и побарала од нејзините родители парче торта. Кога се врати со торта во рацете, јас пропаднав во земја. Неможев да излезам пред симпатијата и да ја погледнам во лице. Сепак едно парче торта не е голема работа но мајка ми направи од мравка-слон.Тогаш бев многу срамежлив и погрешните постапки на другите ги сметав за мои лични грешки. Одтогаш немаме збор презборено. Поради неа несакав ни со останатото друштво да се гледам бидејќи таа се дружеше со нив. Се разочарав и од другарите бидејќи помислив дека ако навистина се другари ќе дојдеа кај мене да се видиме но тоа не се случи. И одтогаш сфатив дека еденствениот и најдобриот пријател на човекот е кучето.

Неможеш целосно да се довериш на другар , сите ти се другари кога им треба нешто , фактички другари ти се дур имаат корист , нема вистинско пријателство барем од моја перспектива. Во денешно време сите се другари а секој секому сака да му наштети сакам да кажам ти се право другар а сака да ти забоде нож во грб.Иначе имам помал круг на "пријатели" кој некој од нив ме разочарале многу пати сум продолжил да се дружам со некој од нив иако знам дека не ми се вистински пријатели.

Sent from my SM-G361F using Tapatalk

Според мене многу работи треба да се поклопат (интереси, амбиции, финансиска ситуираност итн) за да има вистинско пријателство затоа и се ретки.

Така да прајте си како ви е убаво на ку... народски кажано и не се замарајте за другите :) бидете себични, бркајте си работа оти ретки се тие што ценат нешто што правиш за нив и само тие дома (фамилијата) нема да ти љубоморат и ти посакуваат искрено среќа. Со години си им помагал, рака во огин ќе си ставел за нив а на крајот за банална работа ќе те шитнат без око да им трепне.

Ne... ali i dont expect much.

Незнам како да се осеќам, жално е што никому не можеш да му веруваш и поради тоа не очекуваш од никого ништо али пак си ја оставаш она што ако... барем јас така... да по комплицирано е да не очекуваш од некого нешто и жално е според мене :D

Не очекувам ништо, знам дека секој кога тогаш ќе те заебе и не се разочарувам.

Кој не бил.
Не само од пријатели а од се живо и диво се разочарувам па дури и од себе.

Разочаран сум. Не треба до толку колку што сум ама кога ти фалат некои личности што сакаш да бидат многу блиску до тебе коефициентот на распаѓање и разочарување станува временски се поголем и поголем...

Погледнете ги Албанците. Таму нема вакви работи.
Albancite se primer kako treba megjusebno eden narod da funkcionira, sekoja cest, bez sarkazam go kazuvam ova, poslozen narod neam sretnato, sakaat da si pomognat eden na drug po sekoja cena sprotivno od nas sto edvaj cekaat nekomu nesto loso da mu se sluci seir da mu fakjaat :/ makjedonska rabota.

Albancite se primer kako treba megjusebno eden narod da funkcionira, sekoja cest, bez sarkazam go kazuvam ova, poslozen narod neam sretnato, sakaat da si pomognat eden na drug po sekoja cena sprotivno od nas sto edvaj cekaat nekomu nesto loso da mu se sluci seir da mu fakjaat :/ makjedonska rabota.
Абе ИДИ бегај:facepalm:

Реалноста е таа, Албанците се посложен народ и повеќе си помагаат и поддржуваат. Се ќе направат, ама ако ги заебеш....
Македонците само гледаат како да те заебат, да те искористат и да те уништат. Љубомора, завидливост, сеир, дволичност, лицемерие и радозналост до бескрај.

Вистински пријател и пријателство за цел живот? Вистинскиот пријател ми е жена ми. :toe:

Абе ИДИ бегај:facepalm:
ваков коментар може само албанец да напише... inside job - знам дека не си, само така

инаку на темава пријателите не ме имаат разочарано.... изгледа ништо од нив не очекував.

Разочаран од тоа колку може да те предадат и кур да не ги боли за тоа.

Другарство? Јок, не постои.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom