СП 2022 Катар - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
24 минути продолжение :icon_lol:

Aj во прво помина стварно многу време со повредата на голманот, иако и тогаш 14 мин беа многу... Ама 10те минути во второ на 6-1 резултат е голема глупост.

Kakvi se tie glupi produzenia od 10min sto ograt ovie finale na svetsko, ili natprevarot e neizvesen 6-1 pa ajde use 10 min mozebi 10-1ke bide, mafija.
Рекоа на Арена дека имало препорака од ФИФА секоја секунда да бидне надохнадена

Па ќе треба и загубените секунди од 10-минутното продолжение да бидат надокнадени. Што значи дека ќе треба бар уште 2 да се игра додатно. :D

До утре нека играат.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Znam go slusnav i jas toa ama nema logika ajde razbiram da bide rezultato 1-0 ili 0-0 pa da nadoknadis zagubena sekunda ama 6-1 sto ke ti se 10tina minuti.

Znam go slusnav i jas toa ama nema logika ajde razbiram da bide rezultato 1-0 ili 0-0 pa da nadoknadis zagubena sekunda ama 6-1 sto ke ti se 10tina minuti.
Затоа што за проаѓање на група одлучува гол разлика и на три одиграни утакмици во група секој гол е „битен“.

Нема логика Африка и Азија да имаат ист број на учесници на светско. Репрезентации како Алжир, Египет, Нигериа, Слонова и сл. што проаѓаат низ пекол у регионалните квалификации ќе извисат на сметка на боси скапандури како Иран, Саудиска, Катар, Оман и слични ботови од Азија.

У 2026 ќе имаат факинг 8 репрезентации.

Австралија имаа само 2006 год кога имаа стварно добра репрезентација со неколку играчи на битни позиции од Премиер Лига и по некој од Серија А и Бундес. И тоа ин беше зенитот зошто после фатија пензија и наследниците им ги гледаме какви се.
Инаку пред 2006 никогаш немаа настапено зошто секогаш налетуваа на петиот од Јужна Америка. Тогаш успеаа Перу или Уругвај да го елиминираат и откако се префрлија во Азија дури сега пак се квалификуваат.
Како дури сега кога беа на секое светско после 2006та? 2010 - 4 бодови(Гана на гол разлика помина), 2014 - 0 (група со Шпанија, Холандија,Чиле), 2018 - 1.. Потпросечна да, но далеку од најлоша репрезентација на светско..

Како дури сега кога беа на секое светско после 2006та? 2010 - 4 бодови(Гана на гол разлика помина), 2014 - 0 (група со Шпанија, Холандија,Чиле), 2018 - 1.. Потпросечна да, но далеку од најлоша репрезентација на светско..
Па не одиграле нешто впечатливо затоа. А за 2010 ме потсети беа у група со Србија, Германија и Гана и тоа глупите срби ја победија Германија и требаше нерешено да одиграат со Австралија за да поминат и тие изгубија. Па после имаше плачки дека австралијците со српско потекло требале да им попуштат :icon_mrgr:
Муабетот ми беше дека Австралија 2010 по некоја случајност заврши 3та не дека доминираа за разлика од 2010.

Истите плачки и хрватите ги имаа 2006 за австралијанците со хрватско потекло.

За последното у Русија не ни знаев дека се пласираа.

Нема логика Африка и Азија да имаат ист број на учесници на светско. Репрезентации како Алжир, Египет, Нигериа, Слонова и сл. што проаѓаат низ пекол у регионалните квалификации ќе извисат на сметка на боси скапандури како Иран, Саудиска, Катар, Оман и слични ботови од Азија.

У 2026 ќе имаат факинг 8 репрезентации.
Па добро, и тие треба да видат некое СП. И тоа ќе им е плус мотивација за да напредуваат. А на крај, па и да има резултат 8-0, што има врска ќе гледаме голови. :icon_lol:

Искрено ме изненади Англија. Со тоа како играа во Лига Нации, мислев дека едвај 1-0 или 2-0 на сила ќе победат. А тоа 6 дадоа, без разлика дали е Иран. На Иранциве проблем им е тоа што менуваа куп селектори. Мислам дека проблем може да биде и за Мароко истото (новиот селектор на тацна си доби СП), ќе видиме.

Ќе играат Оман, Јемен и слична боранија а нема да има место за Тунис, Алжир, Египет, Камерун, Гана, Сенегал или сл.
Во секое време било која 10та афричка репрезентација ќе ја нокаутира топ 5 азиска. ВО СЕКОЕ.
Ај ако не и од океанија нека пуштат Тонга и Микронезија да играат, јер је светско па морало од секаде да има.

Египет ќе ги напунеше сите азиски моментално присутни на светското. Неспоредлива е улогата и придонесот на двата континенти шо ја имаат во светскиот фудбал.
Какви само фудбалски легенди излегоа од Африка во последните 20 години, да направеа една репрезентација ќе имаа едно СП како од шала.

Ќе играат Оман, Јемен и слична боранија а нема да има место за Тунис, Алжир, Египет, Камерун, Гана, Сенегал или сл.
Во секое време било која 10та афричка репрезентација ќе ја нокаутира топ 5 азиска. ВО СЕКОЕ.
Ај ако не и од океанија нека пуштат Тонга и Микронезија да играат, јер је светско па морало од секаде да има.

Јас колку што знам за 2026та Океанија ќе има сигурно загарантирано место на СП, односно Нов Зеланд во квалификации со гол разлика од 55-0 стандардно ќе учествуваат секое СП без никакви проблеми се додека Австралија не смени мислење и се врати онаму каде припаѓа.

Најдобар дуел досега според нивото на репрезентациите, 40.000 стадион, пола празен. Еуро2020 за време на корона имаше повеќе публика. Тури пепел.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom