СП 2014 Бразил - генерална дискусија

И Кришито го нема ни на поширокиот список, незнам со кога планира Прандели да игра на лев бек .
Ди Шиљо може да покрива на секоја позиција во одбрана. Ја мислам дека составот на Италија ќе биде вака со оглед на тоа што Прандели игра секогаш со 4-3-1-2
Буфон
Маџо - Бонучи - Киелини - Ди Шиљо
Маркизио - Де Роси - Пирло
Кандрева
Балотели - Имобиле

Па нема играно фудбал една година.
Германски екипи ништо немам гледано освен двомечот Баерн со Реал у ЛШ и само Хамубргер го пратев последниве 5-6 кола у борбата за опстанок.

Тој 10 минути нема изиграно годинава, лев бек нема да има пошто Прандели 3-5-2 игра мислам или Киелини ќе му игра таму што е рамно на самоубиство.
Ја чинам дека солидна минутажа има во Зенит годинава, бар додека Спалети беше таму.А и на последната со Шпанија беше повикан и стартуваше на истата.
Тешко дека Прандели ќе игра 3-5-2, тоа му е како резервна варијанта, после Европското малтене нон-стоп игра со 4ка позади .[DOUBLEPOST=1400016982][/DOUBLEPOST]
Ди Шиљо може да покрива на секоја позиција во одбрана. Ја мислам дека составот на Италија ќе биде вака со оглед на тоа што Прандели игра секогаш со 4-3-1-2
Буфон
Маџо - Бонучи - Киелини - Ди Шиљо
Маркизио - Де Роси - Пирло
Кандрева
Балотели - Имобиле

Шиљо ќе покрие , ама он пред се е десен бек, а и сезонава е тапа.
У нападот ништо не се знае , евентуално Балотели ако има загарантирано место.

Черчи и Кандрева доста ги форсираше позади Балотели во последниот период, Имобиле му е бекап за Бало тешко дека ќе игра со двајцата у тандем .

Ја чинам дека солидна минутажа има во Зенит годинава, бар додека Спалети беше таму.А и на последната со Шпанија беше повикан и стартуваше на истата.
Тешко дека Прандели ќе игра 3-5-2, тоа му е како резервна варијанта, после Европското малтене нон-стоп игра со 4ка позади .
Што знам, слабо ги пратев Зенит сезонава, повеќе ЦСКА ги гледав, ама од тоа што можев да видам кај Зенит, приметив дека почесто Ансалди играше, баш затоа и го сакав во Аргентина да игра...

Ван Гал можно е да игра со 5 дефанзивци, заради отсуството на Стротман.

na nasri zenskata
BniqyuUCEAAylIg.jpg:large

Оваа е само за една работа, од што е бистра.

Гледам, го зборите Рикелме, го следев годинава на неколку натпревари, човекот нема душа да трча а тој тип на фудбал му одговара ради бавното темпо. Најдоброто од него доаѓа од слободни удари и шутеви од далечина.
Многу е далеку од Рикелме што кинеше порано.

Што знам, слабо ги пратев Зенит сезонава, повеќе ЦСКА ги гледав, ама од тоа што можев да видам кај Зенит, приметив дека почесто Ансалди играше, баш затоа и го сакав во Аргентина да игра...
Кај Спалети стално играше, кога дојде Боаш почна да го става Ансалди.
И тоа му е грешка на Сабела, Ансалди се сосема солиден лев бек, а ваму принудно Ројо ќе го игра.

кај кур ја одбрав Холандија,само домашни играчи,некој си Промес,Римес,Мега,Мик Свети Николе :D

Aма ај,ради Снајдер ги одбрав.

е сега како ќе се покажат останува да видиме,јас мислам дека сепак ќе се влечкаат низ групата и ќе пројдат на среќа

Vo Argentina koga igraat ulichen fudbal nikoj nejke odbrana da igra i golman da bide. :icon_lol:

Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk 2

кај кур ја одбрав Холандија,само домашни играчи,некој си Промес,Римес,Мега,Мик Свети Николе :D

Aма ај,ради Снајдер ги одбрав.

е сега како ќе се покажат останува да видиме,јас мислам дека сепак ќе се влечкаат низ групата и ќе пројдат на среќа
ко сме тука веќе, еве една болд прогноза од мене, Чиле први во група, Шпанија-Бразил 1/8 финале

А еве ги и Холанѓаните
Golmani: Mihael Vorm (Svonsi), Tim Krul (Njukasl), Žerom Zut (PSV), Kasper Silesen (Ajaks)

Odbrana: Ron Vlar (Aston Vila), Patrik van Anholt (Čelsi), Dejli Blind (Ajaks), Karim Rekik (PSV), Deril Janmat (Fejenord), Bruno Martins Indi (Fejenord), Pol Verheg (Augsburg), Stefan de Vrij (Fejnord), Terens Kongolo (Fejenord)

Sredina: Najdžel de Jong (Milan), Žoržinjo Vajnaldum (PSV), Vesli Snajder (Galatasaraj), Rafael van der Vart (Hamburger), Džonatan de Guzman (Svonsi), Liroj Fer (Norič Siti), Đordi Klasi (Fejnord), Toni Viljena (Fejenord), Džoel Feltman (Ajaks), Žan-Pol Botijus (Fejnord), Arjen Roben (Bajern Minhen), Memfis Depaj (PSV).

Napad: Klas-Jan Huntelar (Šalke 04), Robin van Persi (Mančester Junajted), Džermejn Lens (Dinamo Kijev), Kvinsi Promes (Tvente), Dirk Kajt (Fenerbahče).[DOUBLEPOST=1400016072][/DOUBLEPOST]цела одбрана од феенорд ја собрал:D
Од сите овие „непознативе“, 90% од нив растур прават на фудбал менаџер 2014 :icon_lol:

Од сите овие „непознативе“, 90% од нив растур прават на фудбал менаџер 2014 :icon_lol:
Зоет голманчево кај мене у ПСВ пенали ми шутира, 5 гола има дадено до сега. :icon_lol:

Иначе, далеку од тоа дека се непознати, ова се се перспективни и надежни дечки само мислам дека светско првенство е преголем залак, поготово за одбранава каде единствен искусен играч е Рон Влар.

Зоет голманчево кај мене у ПСВ пенали ми шутира, 5 гола има дадено до сега. :icon_lol:

Иначе, далеку од тоа дека се непознати, ова се се перспективни и надежни дечки само мислам дека светско првенство е преголем залак, поготово за одбранава каде единствен искусен играч е Рон Влар.
да да е баш добро си кажа, сите овие се таленти кои се скаутирани нон стоп од големиве тимови само не е исто холандска лига и СП каде еден погрешен пас може да е разликата од елиминација и одење понатака. Мал офтопик, земи си го и оној Депај ако играш, после 3-4 сезони станува бетер Кристијано Роналдо :icon_lol:

да да е баш добро си кажа, сите овие се таленти кои се скаутирани нон стоп од големиве тимови само не е исто холандска лига и СП каде еден погрешен пас може да е разликата од елиминација и одење понатака. Мал офтопик, земи си го и оној Депај ако играш, после 3-4 сезони станува бетер Кристијано Роналдо :icon_lol:
Kaj да го зиам, со ПСВ играм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom