СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Паласио си гази, заслужено е повикан, Рики Алварез ја би го ишутирал... му ебам тоа лингурот неспособен.

Како бе, не ми е јасно, за кој кур му ги нема Вили, Мусачо, Гаитан и Тото?????????

Ахам, а Ди Санто му го пуши во слободно време на селекторот што е повикан или?! А пример еве Тевез не е (мада да не имаше некоја караница он со селекторот)?

мене повеќе ме чуди што го нема Гаитан, Салвио цела сезона се мачеше со повреди.

иначе Алжир мислам дека може да ги изненади Русија или Белгија, имаат одличен млад тим, со солидни индивидуалци :)
Брахими и Фегули по бокови има да се утепаат од дриблање, а Таидер и Будебуз креативци.

Тото Салвио исто му го нема.

Кожа ми се ежи од средината Гаго-Биља. :tapp:
Јакоб е Маскерано за овие двајца имбецили.
и Банега му е Fail у изборот.....
дечкото 26 години напрај и игра у Њуелдс Олд Бојс моментално и ако го чека да се докаже :facepalm:

Лисандро Лопез од Гетафе не е лош воопшто, го оправдувам неговиот избор, не го оправдувам Сабеља за: голманите (мислам на тоа што Вили не е повикан), Басанта, Отаменди, Демикелис, Меркадо, Соса, Ринаудо, Ди Санто. Се надевам дека поголем дел од овие ќе отпаднат, знам дека не можи сите.
Место нив че ги повикав Колочини, Мусачо и Фазио (досаден сум со двајцава, ама добри се за разлика од повиканиве), Ансалди, Пасторе, Тевез и Рикелме, мојот миленик. Да не беше скаран Сабеља со толку играчи, репрезентацијата че изгледаше многу подобро,

@Ернесто ЧЕ Гевара на стендбај е, но мислам дека требало да го стави во првите.
@Ska Maniac не зезај, Паласио е еден од ретките во Интер што игра нешто (сезонава 20 гола, мислам и лани беше прилично ефикасен). И така мислам дека нема да игра прв тим, ќе биде бекап опција и евентуално џокер од клупа. Мада составов на Аргентина е :гомце:.
На Меси,Агуеро,Тевез ,Лавеци и Игуаин се надева дека ке заигра покрај нив ?? ако се повредат сите или добијат црвени/жути да.

Лисандро Лопез од Гетафе не е лош воопшто, го оправдувам неговиот избор, не го оправдувам Сабеља за: голманите (мислам на тоа што Вили не е повикан), Басанта, Отаменди, Демикелис, Меркадо, Соса, Ринаудо, Ди Санто. Се надевам дека поголем дел од овие ќе отпаднат, знам дека не можи сите.
Место нив че ги повикав Колочини, Мусачо и Фазио (досаден сум со двајцава, ама добри се за разлика од повиканиве), Ансалди, Пасторе, Тевез и Рикелме, мојот миленик. Да не беше скаран Сабеља со толку играчи, репрезентацијата че изгледаше многу подобро,
Потпуно се слагам, поготово за Роман, кога Марадона се осмели да го носи Верон тогаш за Рикелме не треба ни муабет да се праи.

Едино у средината место Биља би го пикнал Јакоб (апла замарам со овој) и у напад Гаитан и Тото би ги придодал на Кун, Меси, Игуаин и Паласио.

бај д веј, од кај ви е составов, глеам сеа нема ништо на фифа.ком ни на афа.орг.

Ахам, а Ди Санто му го пуши во слободно време на селекторот што е повикан или?! А пример еве Тевез не е (мада да не имаше некоја караница он со селекторот)?
Да , имаат некој конфликт тие двајцата, одмна се знаеше дека Тевез е одпишан.

и Банега му е Fail у изборот.....
дечкото 26 години напрај и игра у Њуелдс Олд Бојс моментално и ако го чека да се докаже :facepalm:

не го чепкај Банега, он е лудак :D
може да изигра за двајца Меси и да ја носи Аргентина низ СП, лоша работа е што го гледав за Њуелс и ми се чини дека се здебелил :(

за Отаменди го оправдувам (не дека Валенсија го купи) него сега на позајмица во Минеиро одма ги освоји навивачите
10275916_794829993862528_6470645795337408298_n.jpg

Ромеро
Забалета
- Демикелис(Гарај) - Фернандез - Рохо
Банега
- Маскерано
Ди Марија
- Меси - Агуеро
Игуаин

може да изигра за двајца Меси и да ја носи Аргентина низ СП, лоша работа е што го гледав за Њуелс и ми се чини дека се здебелил :(
Играше у Валенсија 5 години ,една у Атлетико и ако не се има докажано до сега незнам кога ке се докаже .......:cautious:

за Отаменди го оправдувам (не дека Валенсија го купи) него сега на позајмица во Минеиро одма ги освоји навивачите
Отаменди игра многу пожртвувано и се труди доста за тимот, го почитувам заради тоа. Проблемот кај него е што не играше во толку добра и комптетитивна лига како тие што ги набројав претходно.[DOUBLEPOST=1400015579][/DOUBLEPOST]
Ромеро
Забалета
- Демикелис(Гарај) - Фернандез - Рохо
Банега
- Маскерано
Ди Марија
- Меси - Агуеро
Игуаин
Не заебавај брат кој Демикелис, ако не го исфрли од поширокиов состав не ја гледам Аргентина воопшто, че си навивам за Чиле рајат. Гарај баш треба да биде предводник на одбраната.

Составот на јужниве комшии :
Golmani: Aleksandros Corvas (Apolon), Mihalis Sifakis (Atromitos), Orestis Karnezis (Granada), Panajotis Glikos (PAOK), Stefanos Kapinos (Panatinaikos).

Odbrana: Avram Papadopoulos, Dimitris Siovas, Janis Manijatis, Hose Holebas i Kostas Manolas (svi Olimpijakos), Sokratis Papastatopulos (Borusija Dortmund), Jorgis Cavelas (PAOK), Lukas Vintra (Levante) i Vasilis Torosidis (Roma).

Vezni red: Aleksandros Ciolis (Kajzeri), Andreas Samaris (Olimpijakos), Kostas Kacuranis (PAOK), Jorgos Karagunis (Fulam), Panajotis Tahcidis (Torino), Sotiris Ninis (PAOK), Janis Fetfacidis (Đenova), Kostas Fortunis (Kajzerslautern), Lazaros Hristodulopulos (Bolonja), Panajotis Kone (Bolonja).

Napad: Dimitris Papadopulos (Atromitos), Dimitris Salpingidis (PAOK), Jorgos Samaras (Seltik), Kostas Mitroglu (Fulam) i Teofanis Gekas (Konja)

БТВ некој Португалец им е селектор o_O

Не заебавај брат кој Демикелис, ако не го исфрли од поширокиов состав не ја гледам Аргентина воопшто, че си навивам за Чиле рајат. Гарај баш треба да биде предводник на одбраната.
Премногу сложено е тоа да може да го сфати Сабеља.
Како што не можеше да сфати дека Вили Кабаљеро е 74 пати подобар од Ромеро, не може да сфати ниту кој треба да игра одбрана. Искрено, очекувам гореспоменатиот состав да го игра на светското. Дури можно е да не игра еден од Агуеро и Игуаин и на негово место да игра Гаго или Биља.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom