Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
јас друже, купив кола од струмица, со договорт отидов во ПС струмица, ЈАС ги предадов таблците и во сообраќјната ми напишаа: ВОЗИЛОТО Е ОДЈАВЕНО, НОВ СОПСТВЕНИК Е (име и презиме)... толку... нема што продавачот да го одјавува.. ти си сопственик сега а не он... и нема потреба да се пишува од каде е одјавено и за каде се пријавува. сето тоа ти е напишано во договорот. пример:

ДОГОВОР ЗА КУПОПРОДАЖБА НА МОТОРНО ВОЗИЛО

продавач (име и презиме) со адреса на живеење ул. ХХХХХХ, бр. ХХ СТРУМИЦА

купувач (име и презиме) со адреса на живеење ул.ХХХХХ бр. ХХ СКОПЈЕ

во скопје кога дојдов на шалтер на мвр во кисела вода техничкиот, го дадов договорт, платена уплатница од 200 денари и уште една уплатница за таблици (мислам дека беше 1200 денари) и 150 во кеш... за 1,5 минута добив нова сообраќајна и нови таблици...

пред колку време? Мене ме бараа и за нивата и за моторот да се појавам лично... па губев денови џабе.

изгледа дека е различни градови со различни аршини... пред неполна година друже... зедов една кола од струмица... ја зедов и ја шитнав одма, чисто трговски, ама процедурата беше таа...

Ај прво среќен празник на сите! :) Да ни е вечна Македонија! :) И да си прашам сега :) ... Има некој искуство со Фронтера? Ај нека се искаже дали вреди да се купи :)

Ми цркна акумулаторот 45А Топла :nesvest:.
Имам Фиат Пунто 1.2 16v ELX. Да му ставам пак ист акумулатор или фабрички следува друг? Кажете од каде да си купам и што марка - евтино а добро :wink:

Ми цркна акумулаторот 45А Топла :nesvest:.
Имам Фиат Пунто 1.2 16v ELX. Да му ставам пак ист акумулатор или фабрички следува друг? Кажете од каде да си купам и што марка - евтино а добро :wink:

Колку е стар? Ако ти важи гаранцијата, однеси го во сервис за автоелектрика, ќе го проверат и ти даваат нов за 10 мин. :)

Колку е стар? Ако ти важи гаранцијата, однеси го во сервис за автоелектрика, ќе го проверат и ти даваат нов за 10 мин. :)

Стар е и не е под гаранција. Од 2006 е.

Епа тогаш, нов ќе си купиш.
еве што најдов на нет, разгледај тука.

Знам дека ќе си купам, само не знам дали иста марка да земам или нешто друго - ако има за истите пари. Затоа прашувам. Да ми каже некој што имал искуство и му траел повеќе акумулаторот.

Знам дека ќе си купам, само не знам дали иста марка да земам или нешто друго - ако има за истите пари. Затоа прашувам. Да ми каже некој што имал искуство и му траел повеќе акумулаторот.

Дури сега те разбрав што сакаш да кажеш. Извини, сега станувам од спиење и уште кааве немам пиено :kesa:
Имам искуство најголемо со овие црните коњи, српските. Од нив сум најзадоволен :)

Car_Battery.jpg

Колку ти траел? Кажи ми цена и гаранција за 45А ако знаеш - и од кај го купи?

Колку ти траел? Кажи ми цена и гаранција за 45А ако знаеш - и од кај го купи?

Сервисерите ми се во Радовиш. Плаќа стариот за вакви работи, а најчесто ѓи менувам со гаранција оти се возеше колата многу... Така да за цената не би можел да ти кажам, а гаранција мислам дека имаат 2 години, ама не сум баш најсигурен

Дури сега те разбрав што сакаш да кажеш. Извини, сега станувам од спиење и уште кааве немам пиено :kesa:
Имам искуство најголемо со овие црните коњи, српските. Од нив сум најзадоволен :)

Car_Battery.jpg

Jas sega kupuvav akomulataor i site se zalea od ovie black horse inace najevtin e ista cena so sap jas kupiv sap 55 ka 2500 den a 45 bese 2100 den ima i poskapi i pokvalitetni ama i ovie teraat.

Sapot spored mene gjubre, black horse gjubre,...barem mene moze taka mi se pogagjale do sea problem nikakov sum nemal so Varta odlicno se pokazal go vozam vekje 3 godini, a drugar vozi Exide i gajle nema i interesno e sto exide so prilicno slicna cena na drugive se

А може ли да си ставам акумулатор од 50Ah или мора од 45Ah?
И се мислам топла да си земам. Што мислите?

Ако си за добар акумулатор само Искра... 45 амперски е околу 2500-2600 ден. а 55ка е околу 3300 денари. Може се поскапи од другите ама се одлични и се појаки - спореди ги вредностите на mAh.
Инаку, зависи колку е стара колата. Ако ти брка работа 45ка немаш потреба за 55, a и прашање е дали има место затоа што овој вториот е поголем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom