Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Од старост, веќе нема ни својства
Колку години не е сменет
go merat na tehniccki drzzi temperatura.ako nema svojstva kje padne temperaturata. plus na thermostatot u kola sto e digitalniot u cbs nonstop e vodata na 88-90 stepeni. klimata fcce ladno koski me bolat od ladno letno vreme, sea zima parnoto dobro gree.
ne znam. ali kje go smenam na prolet sea ne sakam da se baftam. na prolet, ulje filtri antifriz ...

sto imam primeteno ama smo koga e ladna kolata na sabajle, koga ke ja zapalam osekjam slab miris na izduven gas, kako nesto nekoj miris od motorot da doagja. i toa posle se gubi.
staviv nafta od shell ja vozev 60tina kilometri na otvorneo, ja parkirav, stoeshe taka saat vreme ja palam zolta sijalicka check engine , ja citaat na kompjuter vika agr ventilot .
mi ja izbrisha, se normalno raboti eve nedela dena, nema zuta sijalicka. ama toj mirisot go osekja minimalno.
da ne e od dpf koga sogoruva da se osekja, ama ne moze pri palenje dpf da se ukljucu regeneracija odma?
pa sea na um sum dali da go cistam agr ot ili nov da vgradam?

Последно уредено:
Имаше случај во црна хроника за самоубиство со труење со солна киселна и во болница по неколку дена и се подобри и жива е,
Ќе да "ближнала" само чим се оправила, т.е. се пишманила. Антифризот во помали количини може нема да те убие, ама ќе остави тешки и трајни последици по здравјето.

Ve molam za sovet/mislejne se dvoumam megu Golf 5 i Seat Leon 1.9 TDI (Ne od finansiski aspekt) odrzavajne mani prednosti-slabosti so sto i kako stradaat,neznam za Seat-Golfot imal kruta voznja navodno 1.9 motorite pogodeni bile mn,inaku drugarite moi imaat razni Peugeot HDI,ama jas poveke germanskive mashini gi preferiram,sekoj/e sovet/mislejne bi mi bilo dobredojdeno

Ve molam za sovet/mislejne se dvoumam megu Golf 5 i Seat Leon 1.9 TDI (Ne od finansiski aspekt) odrzavajne mani prednosti-slabosti so sto i kako stradaat,neznam za Seat-Golfot imal kruta voznja navodno 1.9 motorite pogodeni bile mn,inaku drugarite moi imaat razni Peugeot HDI,ama jas poveke germanskive mashini gi preferiram,sekoj/e sovet/mislejne bi mi bilo dobredojdeno

Било кое сакаш од тие двете и нема да згрешиш ТДИ е одличен мотор ,јас би бирал Голф бидејќи Сеат е како тестер за идниот Голф поради тоа би бирал Голф, а крутно возење е тоа да сите германски коли и нивни групации се такви а ако сакаш меки возење француски.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Ќе да "ближнала" само чим се оправила, т.е. се пишманила. Антифризот во помали количини може нема да те убие, ама ќе остави тешки и трајни последици по здравјето.

Точно така ако е солна киселина ,а антифриз не знам и не сум читал нит сум такви случаеви но за секој случај и двете се штетни

Имам масло за серво кое стои отворено година дена т.е. скината е само заштитната фолија, а истото цело време си е затворено со пластичната капачка.
Дали е во ред да го користам и дали е можно да има изгубено од својствата заради тоа?

Земи Leon ако збореме за втората серија, многу е личен!

Епа ај земи испиј 200 мл,една чаша и ќе видиме дали си во право..Чим си толку сигурен.[DOUBLEPOST=1513885380][/DOUBLEPOST]

Нема шанси ова..За 10 години стар антифриз ќе се згусне скроз..
Нема теоретска шанса да е вистина..
antifrizot bese zelena boja i ne mi bese promenet ne 10, tuku 11 god. taka i ja prodadov kolata

Да не продава некој лев жмигавец од шоферска страна за Мазда 626 93година 1.8 бензин?

BduRM08.jpg

Е па не сум неук или самоубиец ,и кажи ми барем еден случај во црна хроника што човек се самоубил со антифриз ајде кажи еден случај низ светот. И да 10 години стар антифриз ќе може да тера само ако е разблажен со повеќе вода колку за привремено ако е во план да смени нов антифриз и пак си тера повеќе време и има такви случаеви

Sent from my iPad using Tapatalk

Dovolno ke bese da pises na gugl dali e otroven ili ne. U amerika imas nad 5000 slucaji na truenje so antifriz godisno. Antifrizot ne e otrov od koj ke umres 3 sekundi posle pienje, tuku ke se macis 3 dena , zatoa nikoj ne go pie. Prvo imas polesni simptomi ko vrtoglavica i povrakanje....posle toa ti otkazuvat bubrezite,mozokot ti se ostetuva, pagjas u koma i to. Taka da ne pij antifriz iako si uveren deka ne e otroven.

Dovolno ke bese da pises na gugl dali e otroven ili ne. U amerika imas nad 5000 slucaji na truenje so antifriz godisno. Antifrizot ne e otrov od koj ke umres 3 sekundi posle pienje, tuku ke se macis 3 dena , zatoa nikoj ne go pie. Prvo imas polesni simptomi ko vrtoglavica i povrakanje....posle toa ti otkazuvat bubrezite,mozokot ti se ostetuva, pagjas u koma i to. Taka da ne pij antifriz iako si uveren deka ne e otroven.

Не пијам ,боже зачувај, туку сакав да кажам дека има разлика од отров до отров

Имам масло за серво кое стои отворено година дена т.е. скината е само заштитната фолија, а истото цело време си е затворено со пластичната капачка.
Дали е во ред да го користам и дали е можно да има изгубено од својствата заради тоа?

Ne go koristi...Izvetreano e...:pos::pos:

Abe ne e benzin da izvetree,stavaj tamu so mu se plasis,ne e kiselo mleko pa da se rasipe[DOUBLEPOST=1514029521][/DOUBLEPOST]
Не пијам ,боже зачувај, туку сакав да кажам дека има разлика од отров до отров

Jas imam probano antifriz,kakov vkus ima, znaes li?
Eve jas ke ti Kazam,ima mnogu blag vkus,blag vkus so mislis ke ti se slosi..
Preturav od kazanceto I morav da go izvadam so crevo.
Ista e postapkata nafta koga krades,so crevo vo rezervoarot povlekuvas da dojde do usta mestis tubata ..

Дечки, се подновив пред една недела со мерцедес e class cdi 270, 2002ра произведен.
Арно ама проблемите со електрониката почнаа по 2-3 дена. Се оклучуват-исклучуват светилки, радиото, не функционира парното, жмигавците, светлата итн. Значи не е нон стоп вака, може вака да е сега а по 10 минути да си работи нормално.
Бев на мајстор ми вели дека се е во ред можеби имало некој жици натопено (мокра беше зад возачкото седиште, очигледно и бил прозорец отворен на дожд па ради тоа демек да не било) да ја возам засега па ќе видиме што ќе покаже понатаму.

Ако имал некој сличен проблем да пише збор два како, што?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom