Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
За 2700 денара имаш повеќе избор..Сава се Словенски,не се Српски,Српски се Тигар,Трајал и Старфајр..За тие пари погледни ги и Петлас,Турски гуми,ама солидни гуми..Нешто што се Пирели во ИТалија,или Мишелин во Франција..Турците ги бива за гуми,чизми и фармерки.[DOUBLEPOST=1477758436][/DOUBLEPOST]

Може неквалитетно масло си ставил,може ти капе од некаде,може моторот е прикрај..Чади ли сино?
Ne ne cadi sino.....a dali e mozno od mnogu sto e staro uljeto nemeneto da go trosii???

Ne ne cadi sino.....a dali e mozno od mnogu sto e staro uljeto nemeneto da go trosii???

Колку е старо?Колку километри имаш поминато?Не е добро да не се менува маслото,може да се згруди малку,а и ги губи својствата за подмачкување..Може и тоа,ако е старо.

Авто куќа гмц, позади олимписки
и мој совет тргни го и дпф и егр

Фала Торте, но прашав во меѓувреме и во Бугарија доста е поефтина цела таа процедура. Што мислите за Бугарите дали е им е таа работа по извежбана, затоа што скоро сите коли од нив увезени се со исфрлен DPF и EGR.

Ne se kineski,korejski se,ali imaat fabrika i vo kina.
Малите димензии се мејд ин чајна а поголемите гуми се мејд ин кореа[DOUBLEPOST=1477783664][/DOUBLEPOST]
Фала Торте, но прашав во меѓувреме и во Бугарија доста е поефтина цела таа процедура. Што мислите за Бугарите дали е им е таа работа по извежбана, затоа што скоро сите коли од нив увезени се со исфрлен DPF и EGR.
Незнам за сервис како се и што прават бугарчета

335942a9e3b41a8a1b3e2e201de9cd44.jpg

сакам да прашам дали овде се пушта задниот брисач на пежо 206. кај мене не функционира што може да е проблемот?

Каков проблем може да е ако колата сецка на пола кумплунг, кога излегувам од гаража (угорница) и кога тргнувам ми сецка колата, сецкањето не доаѓа од моторот и не сецка секогаш, зависи како кему текне, се работи за мерцедес w203.

Каков проблем може да е ако колата сецка на пола кумплунг, кога излегувам од гаража (угорница) и кога тргнувам ми сецка колата, сецкањето не доаѓа од моторот и не сецка секогаш, зависи како кему текне, се работи за мерцедес w203.

Ах типично само за мерцедес таму кај потисната плоча и менувачот на средината што е има прстен со федер тоа е заебано штом ти сецне повремено тоа значи толку му е душата и при крај и треба да се заменува ново од потрошен матријал.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Браво ако навистина дига 200км/час со 110 коњски сили 1.7cdti , сепак сум скептик за на рамен пат дека може да ја постигне оваа брзина, а и во технички спецификации гледам е макс 188км/час :toe:

Како и да е, не била средна брзина туку максимална брзина, има разлика :)
20161028_165547.jpg

Еве ти фотка од денес, некаде на автопат А6 во Баварија.

Од кога заладе времето колата почна сама да ми додава туража(ваљда е метеопат), се супер си беше имате некоја идеа што би можело да биди?Пример видео

335942a9e3b41a8a1b3e2e201de9cd44.jpg

сакам да прашам дали овде се пушта задниот брисач на пежо 206. кај мене не функционира што може да е проблемот?
Таму се пушта... на првиот степен, а вториот е за да шприца вода.
Ако не функционира, проблемот може да биде било што... почнувајќи од слаб контакт во рачката, до отиден мотор на брисачот.

Колку пари е регистрација на ново возило, со се таблиците, кое се разбира нема да поминува тех. преглед?
1400 cm^3 зафатнина, додека kw/hp би биле 74/100 или 92/120.

Едит: си најдов таблици и сАобраЧајна, 1200+200. Друго некако тешко иде да се најде(или ја не глеам).

Последно уредено:
Заинтересиран сум за Алфа Ромео Брера, па се распрашувам за мислења наоколу.
Кој мотор е погоден, кој не е? Предности, слаби страни?

Доколку се решам имам луѓе во Бугарија и Македонија кои би ми помогнале да земам кола која што не е склопувана и така натаму, само се распрашувам за мислења, па бујрум?

Autodata програмта некој дан знајт од кај можам да ја снимнам, на замунда најдов нешто ама не ги биват..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom