Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Уште сум кај нив плаќам на рати и знам да закаснам рата никогаш проблем не направиле, комшијата мој не плаќа цела година ништо па коќе ја носи на регистрација нова плаќа топтан шо си борџел па после пак цела година истото. Имам само пофалби за нив :)

А на пример си имал ли некое искуство,не дај Боже да ти било оштетено возилото?ПА пари да ти исплатат,и слично..

А на пример си имал ли некое искуство,не дај Боже да ти било оштетено возилото?ПА пари да ти исплатат,и слично..
Таман сакав да допишам, скраја да е досега такво искуство не. За другото сум презадоволен. :)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Таман сакав да допишам, скраја да е досега такво искуство не. За другото сум презадоволен. :)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Во ред батка..Фала на одговорот..

Момци здраво,
совет во врска со DPF на Opel Vectra C 1.9 CDTI 120 hp. Каде може да се најде, колку пари кошта (знам дека е многу скап) и дали е попаметно да се извади и кој може тоа софтверски да го одстрани тука во Македонија. Инаку направена е и регенерација на истиот, но за многу кратко време пак појави проблем.
:)
Авто куќа гмц, позади олимписки
и мој совет тргни го и дпф и егр

Кај километражата што одбројува се појави нешто Service дали некој има идеа што би можело ова да укажува или е само компјутерска грешка?

Претежнo нaуечени се мaкедoнчињaтa нa стaри кoли сo oзнaки oд тaблaтa нa зaстaвa зa улје и вoдa пa се чудст штo знaчи oвa знaкче штo знaчи oнa. Не требa ништo дa зaнемaриш aкo свети service знaчи дa пoсетиш некoј сервис сo дијaгнoстикa и кoмпјутерски ќе јa врзaт и ќе ти кaжaт штo мaкa си имa кoлaтa.

колку кошта да се смени заден трап на пежо 306?

100 мaрки.

Ми нудат Nexen гуми зимски од 4500 денари на 2700 оти се од 2013 години. Чувани во идеални услови. Им менува нешто што се 3 години стари?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ми нудат Nexen гуми зимски од 4500 денари на 2700 оти се од 2013 години. Чувани во идеални услови. Им менува нешто што се 3 години стари?

Гумата својствата ги губи веќе од 6-та година и е препорачливо да се сменат, без разлика за нивната истрошеност. Доколку би се водел по ова погоре, ќе ги возиш само 3 години.

Гумата својствата ги губи веќе од 6-та година и е препорачливо да се сменат, без разлика за нивната истрошеност. Доколку би се водел по ова погоре, ќе ги возиш само 3 години.

Kinesko Gomno se tie Nexen, na kur ne bi gi stavil,ne pa na kola.Trulat od vnatre,nemozes da vidis deka se raspagaat.So dimenzija se tie za 2700 denara,16-ki?

Primetiv deka kolata mi trosi ulje, sto moze da e pricinata pa da trosi? I dali na avtomehanicar toa moza da se sredi trosenjetoo?

Kinesko Gomno se tie Nexen, na kur ne bi gi stavil,ne pa na kola.Trulat od vnatre,nemozes da vidis deka se raspagaat.So dimenzija se tie za 2700 denara,16-ki?

15ки, 205/60/15.

Инаку гледам дека во последно време многу ги реклмираат, баш на спортските канали, знам дека на Манчестер Сити му се спонзор, мислев дека се англиско нешто, не знаев дека се кинески.

Кои се добри зимни гуми во тој ранг на цена, околу 3000-3500? Michelin и Dunlop гледав ама по 100 евра се, a овие српските Sava имам слушнато дека не се добри.

15ки, 205/60/15.

Инаку гледам дека во последно време многу ги реклмираат, баш на спортските канали, знам дека на Манчестер Сити му се спонзор, мислев дека се англиско нешто, не знаев дека се кинески.

Кои се добри зимни гуми во тој ранг на цена, околу 3000-3500? Michelin и Dunlop гледав ама по 100 евра се, a овие српските Sava имам слушнато дека не се добри.
Хахахах сава тие боља од другите горенаведни

Primetiv deka kolata mi trosi ulje, sto moze da e pricinata pa da trosi? I dali na avtomehanicar toa moza da se sredi trosenjetoo?

Може некаде да ти протекло, разгледај околу моторот дали ќе видиш свежо улје или пак моторот веќе си почнал да троши. Што возило, каква градација на улје користиш?

15ки, 205/60/15.

За 2700 денара имаш повеќе избор..Сава се Словенски,не се Српски,Српски се Тигар,Трајал и Старфајр..За тие пари погледни ги и Петлас,Турски гуми,ама солидни гуми..Нешто што се Пирели во ИТалија,или Мишелин во Франција..Турците ги бива за гуми,чизми и фармерки.[DOUBLEPOST=1477758436][/DOUBLEPOST]

Може неквалитетно масло си ставил,може ти капе од некаде,може моторот е прикрај..Чади ли сино?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom