- Член од
- 26 мај 2015
- Мислења
- 458
- Поени од реакции
- 253
Знае ли некој колку кошта да се направи ремонт на volkswagen polo 2001 година бензинец 1.4 ... Одбрилика цена... Или нов мотор 1.4 бензин
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знае ли некој колку кошта да се направи ремонт на volkswagen polo 2001 година бензинец 1.4 ... Одбрилика цена... Или нов мотор 1.4 бензин
Моторите за бензинец одат од по 200-250 евра и зависи каков ќе го најдеш.Според мене ремонт и цел мотор со глава во вреќа е тука некаде слична цена така што јас би направил ремонт барем све ново ќе се стави (карики,вентили,диктони и др. и ако е потребно и клипчиња кое не верувам дека треба да се смени ) затоа ремонтирај и ќе тераш и уште толку КМ и повеќе зависи од асален мајстор проблемот е работна рака е скапо.
Значи вака цел мотор чинат околу 400-700 евра за полото и плус атест поради менување на моторот и усогласување со сообраќајна дозвола или за ремонт сите попратни делови за ремонт ќе фати максимум 400/450 евра и плус работна рака околу 200/230 евра зависи од пазарење за работна рака па види сега.
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
За жал Атест е пожелно инаку зошто би имал закон за хомологација или такви слични срања и сообраќајната си пишува серискиот број на моторот и шасијата/каросеријата значи ако не се совпаѓа бројот на моторот и од сообраќајната и ќе помислат дека е украдена кола [emoji30][emoji30][emoji33][emoji33]Моторите за бензинец одат од по 200-250 евра и зависи каков ќе го најдеш.
Подобра опција е да е на кола па ако треба и поскапо ќе се плати
Генерален ремонт и добар е 500-600 евра ама ако се погоди мајсторот
Атест не се прави ако менуваш мотор бензин/бензин или дизел/дизел
Какви зуење дали при возење или кога вртиш воланот ти зуи ??? И провери ги глицерин за серво?!Imam edno prasanje:Imam mercedes A170 i se pojavi nekakvo zuenje pri vozenjeto dali toa e nekoj znak za promena na kaisot. A neznam kakvi kaisi imaat ovie. Vtoro prasanje kolku kosta glicerinot za kocnicite?
И кај нас одамна моторот е потрошен материјал.За жал Атест е пожелно инаку зошто би имал закон за хомологација или такви слични срања и сообраќајната си пишува серискиот број на моторот и шасијата/каросеријата значи ако не се совпаѓа бројот на моторот и од сообраќајната и ќе помислат дека е украдена кола [emoji30][emoji30][emoji33][emoji33]
Pri vozenje osobeno koga trgnuvam, a glicerinot bil potrosen a ne prasav kolku pari se dvizi.Какви зуење дали при возење или кога вртиш воланот ти зуи ??? И провери ги глицерин за серво?!
И кај нас одамна моторот е потрошен материјал.
Атест не треба ако менуваш мотор на бензин кој е 2000кубика со друг ист послаб или појак
А атест се прави ако менуваш бенз.диз. и обратно
Пишувам бидејќи сум менувал бензински мотор со документи а мвр ми издаде нова сообраќајна со податоци за новиот мотор
Ако има некој измени или некој поупатен нека ја разреши дилемава
da za pretposledniot mislev.Мислиш претпоследниот бмв е90/91/92/93 модел.Последен најнов модел е ф30/31/82
Kako prvo stom fabrikata stavila varijabilen togas ne treba da si igras. Kako drugo, ti mozes da smenis i da stavis obicen i poevtino kje ti e posto na rati kje go platisOk pak jas
Go odnesov golfot ba majstor i za lupanjeto mi kaza deka zamaecot mi e za menuvanje. E sea golfot e 3jka 110
So varijabilen zamaec koj e poskap pa da prasam dali e vozmozno da se stavi staticen zamaec bez prena na celiot set i koja bi bila razlikata od varijabilen i staticen ? I kolku kosta staticen?