Здраво, ми треба совет.
Што е подобро од Ауди а3 (99-02) и БМВ (99-02)
Пред се во смисла на одржување, знам дека имаат разлики во погонот ?
Алфа 147 ЈТД 140 коња.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво, ми треба совет.
Што е подобро од Ауди а3 (99-02) и БМВ (99-02)
Пред се во смисла на одржување, знам дека имаат разлики во погонот ?
И јас имам едно прашање, што би одбрале:
1. Голф 5 1.9 тди -05
2. Астра 1.7 цдти гтц -06
Астрата ми е многу поуба.
Со цена тука се негде, ме интересира која е по издржлива, у смисла со која помалце ке посетам автомеханичар.
И јас имам едно прашање, што би одбрале:
1. Голф 5 1.9 тди -05
2. Астра 1.7 цдти гтц -06
Астрата ми е многу поуба.
Со цена тука се негде, ме интересира која е по издржлива, у смисла со која помалце ке посетам автомеханичар.
зависи кое возило и со кој протокол го имаш (ОБД, ВАГ...) ти треба уред кабли и софтвер, тој само дијагностицира а не поправа, не отстранува значи ќе ги прочита сите вредности на сензорите во колата и ќе исфрли код на грешка каде се наоѓа проблемоткоја програма се употребува за дијагностика на автомобил и од каде се купуваат каблите што се поврзува од автомобилот до компјутерот за дијагностика.Кои се можностите на програмот за дијагностика односно кои дефекти ги остранува?
Знам дека се скапи за одржување алфите, а недај боже дел да треба да смениш..[DOUBLEPOST=1458862468][/DOUBLEPOST]Алфа 147 ЈТД 140 коња.
3ка, 320ка најконкретноКонкретно кој модел на BMW?
Како на секоја кола проверуваш дали ги дува цревата кога е загреана,дали има бело на капачката за ставање масло,.плочки,дискови,предница,споредба на број на мотор и каросерија со сообраќајна,колку сопственици имала.Некој мислење за БМВ 318 96 г. бензин плин? Сакам да видам едно па ме интересира на што да обрнам внимание, некој почести дефекти и сл.
Убава кола само многу ги преценуваатЗнам дека се скапи за одржување алфите, а недај боже дел да треба да смениш..[DOUBLEPOST=1458862468][/DOUBLEPOST]
3ка, 320ка најконкретно
Со ламела може да иде и мењач, замаец и потисна плочаКе зимам кола овие денови па совет би сакал некој, на што да гледам, што да запазам итн.
Инаку колата што сакам да ја земам ламелата е при крај ми кажа отворено човекот и ми кажа дека за 50 е миже да се направи т.е да се репарира...
а тоа како да се провери?Со ламела може да иде и мењач, замаец и потисна плоча![]()
а тоа како да се провери?