Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, ми треба совет.
Што е подобро од Ауди а3 (99-02) и БМВ (99-02)
Пред се во смисла на одржување, знам дека имаат разлики во погонот ?

Алфа 147 ЈТД 140 коња.

И јас имам едно прашање, што би одбрале:

1. Голф 5 1.9 тди -05
2. Астра 1.7 цдти гтц -06

Астрата ми е многу поуба.
Со цена тука се негде, ме интересира која е по издржлива, у смисла со која помалце ке посетам автомеханичар.

1. Голф 5 1.9 тди -05

Со цена тука се негде, ме интересира која е по издржлива, у смисла со која помалце ке посетам автомеханичар.

Јас би ја земал Астрата.

1. Голф 5 1.9 тди -05

земај ја астрата ако ти прави мерак, ја никогаш не би купил кола која не ми прави мерак само зошто е поиздржлива

која програма се употребува за дијагностика на автомобил и од каде се купуваат каблите што се поврзува од автомобилот до компјутерот за дијагностика.Кои се можностите на програмот за дијагностика односно кои дефекти ги остранува?

која програма се употребува за дијагностика на автомобил и од каде се купуваат каблите што се поврзува од автомобилот до компјутерот за дијагностика.Кои се можностите на програмот за дијагностика односно кои дефекти ги остранува?
зависи кое возило и со кој протокол го имаш (ОБД, ВАГ...) ти треба уред кабли и софтвер, тој само дијагностицира а не поправа, не отстранува значи ќе ги прочита сите вредности на сензорите во колата и ќе исфрли код на грешка каде се наоѓа проблемот

Пошто голем љубител сум на Алфи е сега сакам да земам Алфа 164 многу ми прави филм најдов некои на нет и еве ги двете што ми се допаѓаат и сум во план да ги земам.

Едната е од Велес е сега многу често кога поминувам низ Велес ја гледам па ме интересира ако некој е од велес и ја знае колава па да ми каже да не е нешто не ок со неа.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1960124
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1960124 (Оваа е од Велес)

Другава е од Аеродром иако оваа од Аеродром некако ми изгледа однадвор како позачувана...

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1865210

Некој мислење за БМВ 318 96 г. бензин плин? Сакам да видам едно па ме интересира на што да обрнам внимание, некој почести дефекти и сл.

Момци вака, малку помош. Треба да возам Еуро 3 Дизел автомобил до Италија и назад, ме интересира нешто лимити ова она некој искуство? По нетот читав дека околу Милано ќе се забранат од октомрви до Април секоја година, но од следниов октомври... Дали во моментов има некакви ограничувања некаде по оваа европска рута.... фала многу.

Некој мислење за БМВ 318 96 г. бензин плин? Сакам да видам едно па ме интересира на што да обрнам внимание, некој почести дефекти и сл.
Како на секоја кола проверуваш дали ги дува цревата кога е загреана,дали има бело на капачката за ставање масло,.плочки,дискови,предница,споредба на број на мотор и каросерија со сообраќајна,колку сопственици имала.
За мене лоично не се битни поминатите километри,бидејќи на голем дел од колите километражите се враќани,битно е како е одржувана колата и дали има документи за тоа

Во глобала тоа се проверува а за дефекти зависи како е чувана и како ќе ја чуваш[DOUBLEPOST=1458895219][/DOUBLEPOST]
Знам дека се скапи за одржување алфите, а недај боже дел да треба да смениш..[DOUBLEPOST=1458862468][/DOUBLEPOST]
3ка, 320ка најконкретно
Убава кола само многу ги преценуваат
Кога ја купував алфата гледав и бмв 320,325,330 бензинци и беа разлика во години +/-1-2 ама беа и поскапи за 1000-2000 евра
Пред 10-11 месеци гледав БМВ 320 бензинец што ми падна во очи беше 97 на кое му бараше 3300 евра фиксно,алфата што ја купив е 12/99 бараше 2200 евра а ја платив 1900 евра.
Колата беше целосно сервисирана но доколку не би била сервисирана со разликата во цена би платил комплетен сервис,нови гуми и следна регистрација.

Сепак твое што ќе одлучиш ама да си знаеш дека било по која цена да купиш автомобил секогаш планирај си најмалку 300-500 евра плус

Последно уредено:
Ке зимам кола овие денови па совет би сакал некој, на што да гледам, што да запазам итн.

Инаку колата што сакам да ја земам ламелата е при крај ми кажа отворено човекот и ми кажа дека за 50 е миже да се направи т.е да се репарира...

Ке зимам кола овие денови па совет би сакал некој, на што да гледам, што да запазам итн.

Инаку колата што сакам да ја земам ламелата е при крај ми кажа отворено човекот и ми кажа дека за 50 е миже да се направи т.е да се репарира...
Со ламела може да иде и мењач, замаец и потисна плоча :sneaky:

а тоа како да се провери?

Дали срипува кога тргаш,дали лесно влегува во брзина,дали крчи кога ја тураш во брзина..Тие се тие параметри..И тој газдата незнае што е,само нагаѓа,треба да се извади менувачот,па да се види што е оштетено..Мада само ламела не се менува,се менува цел сет:ламела,потисна,корпа и друк лагер,а ако е оштетено скроз,се менува и замаецот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom