Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
извинете што звучам идиотски, али дали клинест каиш и ремен за алтернатор е исто?

извинете што звучам идиотски, али дали клинест каиш и ремен за алтернатор е исто?
Kaj povećeto koli-da

Jas sum naletal na pričina za mirizba vo kabinata poradi muvlosan filter za klima. Go izvadiv(na odmor bev) i premirisa kolata

Фала момци, дефинитивно ке го проверам тоа. Се расчитав низ нетов и разбрав дека климата знае да прави непријатен мирис, но ке ги исчистам до максимум и тие стапки, теписи, дипли, се што има одоздола. Ако можам, ке дојдам во Скопје до GMC, пошто најверојатно ке треба техничкиот во Скопје да го правам.

Инаку земав Mercedes CLK 270 Avantgarde од 2005. Мануелен менувач, дизел, 198 000 км, реални треба да се. :)

Ако се сеќаваш бев запнат за таква кола. Од Германија ми ја донесоа, и да не е за подрек освен ова што мене со миризбата не ми се допаѓа технички е како нова, и ентериерот и екстериерот исто...

До сега ме фати околу 10 000 евра (кола + царина + транспорт и услуга + хомолагација) ми останува уште регистрација, добар технички преглед и можеби да ставам ново радио внатре, пошто ова изгледа не чита MP3.

Значи ке ме врзи 11 000.

Немам слики али зачувана е ептен...
Премногу пари ама секој мерак се плаќа :)
создравје да ја возиш, па пиши апдејт од каде доаѓала миризбата

Здраво дечки,
Да ве прашам кај можам да најдам некој мајстор за ентериер за голф 4 се работи
Треба да се извадат предните седишта и да се сменат некој пластики ми рекоа скршени биле зошто на појди застани ми крцка цело време :@ а другиот проблем е на ниски обртаи тресе некоја шипка и удара у пластиката внатре во шалтаблата (таа читам по форуми со тек на време станувала лабава било како фабричка мана)...
Фала однапред

Дечки ве молам малку помош се работи за Ауди А4 ТДи и не знам како да решам проблемот или не ми текнува друго решение во врска за парното кога го пуштам и ми замириса како да вдишам од ауспух познато како бензол или наречете како е сега само што сменив филтер за полен и пак истото ми мириса како зачадено и дали постои друга причина ???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Дечки ве молам малку помош се работи за Ауди А4 ТДи и не знам како да решам проблемот или не ми текнува друго решение во врска за парното кога го пуштам и ми замириса како да вдишам од ауспух познато како бензол или наречете како е сега само што сменив филтер за полен и пак истото ми мириса како зачадено и дали постои друга причина ???

две можни причини:

-издувната грана негде кај моторот е дупната и преку отворите за вентилација влегуваа издувни гасови,
-клапните од парното кои се внатре во гребенот се распаднати(тие се сунѓерести) и кога го пушташ вентилаторот влегува внатре миризба од распаднатите сунѓери. Но ова се распознава по тоа што во кабината влегуваат ситни зрнцина како саѓи, и регулацијата на парното е потешка. Колку и да ги вртиш клапните, регулацијата е слаба

две можни причини:

-издувната грана негде кај моторот е дупната и преку отворите за вентилација влегуваа издувни гасови,
-клапните од парното кои се внатре во гребенот се распаднати(тие се сунѓерести) и кога го пушташ вентилаторот влегува внатре миризба од распаднатите сунѓери. Но ова се распознава по тоа што во кабината влегуваат ситни зрнцина како саѓи, и регулацијата на парното е потешка. Колку и да ги вртиш клапните, регулацијата е слаба
Можно е од првата причина и ќе проверам викендов ,а втората причина не верувам дека е клапната бидејќи има добра регулација како што треба.

Здраво дечки,
Да ве прашам кај можам да најдам некој мајстор за ентериер за голф 4 се работи
Треба да се извадат предните седишта и да се сменат некој пластики ми рекоа скршени биле зошто на појди застани ми крцка цело време :@ а другиот проблем е на ниски обртаи тресе некоја шипка и удара у пластиката внатре во шалтаблата (таа читам по форуми со тек на време станувала лабава било како фабричка мана)...
Фала однапред
Чест случај за голфови и повеќето сум забелажал како газдите на голфови и си модификува со заштрафувење на енетриерот бидејќи е фабричка маана и чаре како се реши зависи треба да се види што да се преземе и најди на ЈуТуб туторијали како да се реши бидејќи секој може тоа да го попраи .

Da ne ti mirisa na antifriz, to est da ne pusta po malce hladnaceto za parno.

Da ne ti mirisa na antifriz, to est da ne pusta po malce hladnaceto za parno.
Не не ми мириза на антифриз(познат ми е таков случај) но во овој случај ми мириса како дизел издув од ауспух така ме потсетува.

Не не ми мириза на антифриз(познат ми е таков случај) но во овој случај ми мириса како дизел издув од ауспух така ме потсетува.

Уште еден случај кој би можеч да биди, а ми се има мене случено е да биди издувната грана малку дупната ама према горе. Кај мене беше тоа на спојот со катализаторот, но дупчето беше од горна страна и дирекно насочено према дршката од мењачот. А таму колку и да е добро гумата зашрафена, сепак пропушта чад нагоре. Мирисаше кај мене на издув, но малку го толерирав некое време бидејќи небеше толку страшно а и бензинот не е така неподнослив како дизелот.

Здраво дечки возам пежо скоро купив 206 1.4 hdi и сакам да сподели некој какво моторно масло користи и ако може некој конкретен совет за одржување. Досега возев Berlingo и душа му вадев, сега сакам оваа да ме служи малку подолго.

Благодарам однапред

Здраво дечки возам пежо скоро купив 206 1.4 hdi и сакам да сподели некој какво моторно масло користи и ако може некој конкретен совет за одржување. Досега возев Berlingo и душа му вадев, сега сакам оваа да ме служи малку подолго.

Благодарам однапред
total quartz 7000 ili 9000 10w-40

za tie pari prijatel prodava 2007 dizel od noviot model 320d so 18 ki sportski felni mnogu podobro od ova a za 8800 ke ja dade
Мислиш претпоследниот бмв е90/91/92/93 модел.Последен најнов модел е ф30/31/82

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom