Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дизел, Алфа Ромео 147 . од која бензиска пумпа ми препорачувате да ставам нафта ? Ново печен сум и ете незнам каде е поквалитетна нафтата според ваше искуство? Лукоил ? Макпетрол ? Засега јас точам на Лукоил , од таа малку поскапата нафта... некој со лошо искуство од таму ?

Само Макпетрол Ултра Дизел Џет..Нема промашај.

Дизел, Алфа Ромео 147 . од која бензиска пумпа ми препорачувате да ставам нафта ? Ново печен сум и ете незнам каде е поквалитетна нафтата според ваше искуство? Лукоил ? Макпетрол ? Засега јас точам на Лукоил , од таа малку поскапата нафта... некој со лошо искуство од таму ?
Само макпетрол Ултра џет дизел за моја кола наточив и досега не губи како осет за брзина и стартност.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Никако Лукоил. бензинот им е така така но дозелот е лош. Само Макпетрол и тоа од пумпи каде има поголема гужва(ради избегнување на кондензацијата )

Да не знае некој кај се продаваат оргинални ДЕНСО свеќици за Тојота Корола 2006 1.4 21kw бензин?

Вчера купив кола, со кожен ентериер. Иако визуелно е доста добро зачувана, сепак внатре има некој безвеза мирис на старо возило.

Со средства ги исчистив седиштата, (мајка ми и со правосукалка ја поминала внатре -.-) Али, мирисот си остана.

Отидов до комшијава што има авто перална, ми вели као "немаш потреба од хемиско, сеа ке ти ја премачкам колава внатре има да мириса убаво цел живот" Ја премачка одвнатре со некое многу убаво средство. Колата мирисаше убаво 5 минути.

Да ја носам на хемиско? Прашањето ми е всушност дали ке е се океј со кожниов ентериер внатре и сето тоа, да не го заебат нешто тоа хемиите... И дали со хемиско ке се отстрани секаков непријатен мирис од ентериерот..

Благодарам однапред.

Patosnicite se čistat samo so vodeno usisuvanje. Predhodno dobro izribano

Вчера купив кола, со кожен ентериер. Иако визуелно е доста добро зачувана, сепак внатре има некој безвеза мирис на старо возило.

Со средства ги исчистив седиштата, (мајка ми и со правосукалка ја поминала внатре -.-) Али, мирисот си остана.

Отидов до комшијава што има авто перална, ми вели као "немаш потреба од хемиско, сеа ке ти ја премачкам колава внатре има да мириса убаво цел живот" Ја премачка одвнатре со некое многу убаво средство. Колата мирисаше убаво 5 минути.

Да ја носам на хемиско? Прашањето ми е всушност дали ке е се океј со кожниов ентериер внатре и сето тоа, да не го заебат нешто тоа хемиите... И дали со хемиско ке се отстрани секаков непријатен мирис од ентериерот..

Благодарам однапред.
Најголем извор за смрдеа се патосниците и по него плафонски таписери или како го викате и потоа се друго е лесно .

Благодарам однапред.
Прво пофали се што како зема ... колку пари :) сликички итн :)

јас би направил обавезно хемиско, има посебно хемиско чистење за кожа, ама секако направи си фул и патос и кров се комплет, после ако сакаш можеш да направиш дезинфекција на климата, внатрешно да се освежи да нема миризба кога ќе ја упалиш

друго во авто куќа гмц, имаат уред за внатрешноста wynn's и прават третмани
јас ги носам корсите таму веќе 15 години, за ова третманов незнам дали како што има ефект итн ... еве ти ЛИНК од фб контактирај ги, се наоѓа позади олимписки базен

за хемиско чистење има преееееемногу места и незнам каде како работат, нити да ти препорачам некој ... јас би одел кај некој проверен и поскап сервис
ама ако ти е кожата мрсна таква, тогаш направи си хемиско за кожен ентериер, еве како изгледа пред и после ... потоа се продаваат специјални средства за кожа да ја одржуваш

cleaning-leather-seats-before-and-after-swissvax-leather-cleaner-small.jpg

Leather-Cleaning-Before-and-After.jpg

Па личи плус целата фарбана, предниот браник и маската не се фабрички итн ... нека ме поправи некој ако грешам
од толку е класи кај ја најде оваа баш

Шо знам некако по секси е ,ретки се вакви со панорама, иако не се разбирам баш можеш да препорачаш некоја.

Шо знам некако по секси е ,ретки се вакви со панорама, иако не се разбирам баш можеш да препорачаш некоја.
И јас не сум ги гледал многу ама ова е ептен воочливо предницава дека е преправана, сите вакви имаат по пола милион км од шала, скапи се за одржување итн ... Имаше една тема мислам на форумов отворено дечкото што се изнафрлал еден тон пари за да биде по мерак

Еве ја
http://forum.kajgana.com/threads/mercedes-e270.79346/page-2

Има ли некаде сервис за напредна дијагностика на предница и амортизери во скопје? Не сум задоволен од дијагностиката што ја прават кај што центрираат предници бидејќи ја носев колата на 2 места и ме убедуваа дека нема ништо, и на крајот јас завршив во канал да барам.

Амортизерите се многу специфични хидропнеуматски (не јастуците туку самоштелувачките прачки во нив). Има ли некој сервис што знае да направи дијагностика на овие?

Дали колава ви изгледа како да е удрена напред

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1960055

Браникот е од W211 редизајн. Можеби била удрена па затоа ја преправал, а се гледа дека има и маска друга. Да смениш на таква кола браник од лепота само.... скап мерак е тоа. Али сешто има па можеби и е навистина од кеф сменета или начекал ефтин браник од редизајн. Види, не значи дека е лоша ако била бацена малку од напред, па срања се дешаваат во сообраќај. Кола неоштетена од тие години тешко се наоѓа, без разлика на производител. И кај мене имам лајсни префарбувани на иста таква.

Внатрешно изгледа убаво колата, не се излижани седиштата, ниту наслоните за рака, а тоа е убав показател колку е истрошена колата. На мерцедес не се троши ентериер така лесно па ако се тие пропаднати веројатно има и над 350-400 илјади км.

Последно уредено:
Најголем извор за смрдеа се патосниците и по него плафонски таписери или како го викате и потоа се друго е лесно .

Прво пофали се што како зема ... колку пари :) сликички итн :)

јас би направил обавезно хемиско, има посебно хемиско чистење за кожа, ама секако направи си фул и патос и кров се комплет, после ако сакаш можеш да направиш дезинфекција на климата, внатрешно да се освежи да нема миризба кога ќе ја упалиш

друго во авто куќа гмц, имаат уред за внатрешноста wynn's и прават третмани
јас ги носам корсите таму веќе 15 години, за ова третманов незнам дали како што има ефект итн ... еве ти ЛИНК од фб контактирај ги, се наоѓа позади олимписки базен

за хемиско чистење има преееееемногу места и незнам каде како работат, нити да ти препорачам некој ... јас би одел кај некој проверен и поскап сервис
ама ако ти е кожата мрсна таква, тогаш направи си хемиско за кожен ентериер, еве како изгледа пред и после ... потоа се продаваат специјални средства за кожа да ја одржуваш

cleaning-leather-seats-before-and-after-swissvax-leather-cleaner-small.jpg

Leather-Cleaning-Before-and-After.jpg

Фала момци, дефинитивно ке го проверам тоа. Се расчитав низ нетов и разбрав дека климата знае да прави непријатен мирис, но ке ги исчистам до максимум и тие стапки, теписи, дипли, се што има одоздола. Ако можам, ке дојдам во Скопје до GMC, пошто најверојатно ке треба техничкиот во Скопје да го правам.

Инаку земав Mercedes CLK 270 Avantgarde од 2005. Мануелен менувач, дизел, 198 000 км, реални треба да се. :)

Ако се сеќаваш бев запнат за таква кола. Од Германија ми ја донесоа, и да не е за подрек освен ова што мене со миризбата не ми се допаѓа технички е како нова, и ентериерот и екстериерот исто...

До сега ме фати околу 10 000 евра (кола + царина + транспорт и услуга + хомолагација) ми останува уште регистрација, добар технички преглед и можеби да ставам ново радио внатре, пошто ова изгледа не чита MP3.

Значи ке ме врзи 11 000.

Немам слики али зачувана е ептен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom