Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ја запалив денеска колата после 2 месеци но се јаво нов проблем,сама си ги крева обртаите и ги спушта како да ја турираш од 1200 до 1900 и и цело време така што ќе да е проблемот?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Земи на отворено издувај ја..Стави ново гориво,смени филтер за гориво ако не ти е сменет..Тури и некое адитивче за прочистување..Што кола е?Бензин дизел?Што марка?Или на крај ако ништо не помага,има мајстори..

7
Земи на отворено издувај ја..Стави ново гориво,смени филтер за гориво ако не ти е сменет..Тури и некое адитивче за прочистување..Што кола е?Бензин дизел?Што марка?Или на крај ако ништо не помага,има мајстори..
Ауди 2.0 бензин.Ќе пробам и ќе водам што ќе напраам.Можно е зошто сменив акумулатор да се има раштелувано нешто компјутерот?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

здраво дечки сакам да прашам за совет имам мерцедес е250дизел 98год.и при брзина од 70-90км ми тресе задниот дел а после тоа нема ништо се е во ред .Го сменив задниот кардан заедно со задната буферската гумица.ги заменив и гумите за случајно да не се криви но нема промени па така да не знам сега сто да правам дали да го менам и предниот кардан со буферот дали може да пренесува ако не го бива предниот дел тресенјето кон задниот.поздрав

здраво дечки сакам да прашам за совет имам мерцедес е250дизел 98год.и при брзина од 70-90км ми тресе задниот дел а после тоа нема ништо се е во ред .Го сменив задниот кардан заедно со задната буферската гумица.ги заменив и гумите за случајно да не се криви но нема промени па така да не знам сега сто да правам дали да го менам и предниот кардан со буферот дали може да пренесува ако не го бива предниот дел тресенјето кон задниот.поздрав
Ne znam tacno kako e povrzuvanjeto na kardanot kaj meckite, ama mislam deka ti e otidena spojkata, to est krstacot megju kardanot i diferencijalot, ili krstacot megju menjacot i kardanot. Ako si epten baksuz moze i da e problemot vo samiot diferencijal.
A kako pisa, 2 kardani li ima? Ova bi bilo logicno ako e kolata so 4x4, samo mislam deka ovakov mercedes so 4matik nema se se so zadna vuca. Bi trebalo da e samo so 1 kardan (eventualno ako e samiot kardan sostaven od dva dela so ne mi se veruva). Neso si gi pobrkal rabotite i poimite izgleda.

Дечки диктон за декла за фиат браво 1.4 80 коња колку чини :), и ако знајте некој од БТ кажете :))

Би сакал да се распрашам околу Рено посебно околу сценик, 1.9 DCI, 2006 година со околу 80,000 километри е колата. Колата поседува:

BORD KOMPJUTER
TEMPOMAT
SENZORI ZA DOZD
SENZOR ZA PALENJE
ZENZOR ZA ZAKLUCUVANJE
SENZORI NA RETROVIZORI
KLIMATRONIC
ABS ESP....
RADIO CD SO KOMANDI NA VOLAN
DVE KARTICI
PROMENETO MASLO I FILTER ZA NAREDNITE 10 000KM
SERVISIRANA PREDNICA
4 ZIMSKI GUMI I TN........

Цената е околу 4,000 евра и ми интересира рено како марка дали се расипуваат колите брзо, дали деловите се скапи и сл. Бидејќи имам трампа за нешто па ме интересира реново сценик.

1ada22fb04d44198ae1fd747a2f26087.jpg 7caad2a012b74e3fadd2507b9c7c5905.jpg 018d129b51b74ab2b8ff9647582b9d0a.jpg 2084fd068c364d648daa590829cd6d06.jpg d91833560c314206acd5af447993f6cd.jpg

Цена околу 4,000 евра

Би сакал да се распрашам околу Рено посебно околу сценик, 1.9 DCI, 2006 година со околу 80,000 километри е колата. Колата поседува:

BORD KOMPJUTER
TEMPOMAT
SENZORI ZA DOZD
SENZOR ZA PALENJE
ZENZOR ZA ZAKLUCUVANJE
SENZORI NA RETROVIZORI
KLIMATRONIC
ABS ESP....
RADIO CD SO KOMANDI NA VOLAN
DVE KARTICI
PROMENETO MASLO I FILTER ZA NAREDNITE 10 000KM
SERVISIRANA PREDNICA
4 ZIMSKI GUMI I TN........

Цената е околу 4,000 евра и ми интересира рено како марка дали се расипуваат колите брзо, дали деловите се скапи и сл. Бидејќи имам трампа за нешто па ме интересира реново сценик.

Прегледај го приврзокот 92358 Прегледај го приврзокот 92359 Прегледај го приврзокот 92360 Прегледај го приврзокот 92361 Прегледај го приврзокот 92362

Цена околу 4,000 евра

Марка како марка е добра..Цената не ти е скапа..Ама читав дека инјекторите на DCI моторите биле многу скапи,околу 500 евра еден нов,а има четири..Колку е вистина незнам..Тоа сега не би требало да откаже,на таа километража,и 8 години стара кола,и со таа километража..Ако ја земаш однеси ја кај некој подобро снабден со компјтери,да ја проверат..[DOUBLEPOST=1400111206][/DOUBLEPOST]
Дечки диктон за декла за фиат браво 1.4 80 коња колку чини :), и ако знајте некој од БТ кажете :))

Не би требало да е поскапо од 2500 денари..

Колата ми е купена лани директно од продажен салон и веднаш регистрирана. Сега и дојде време за повторна регистрација, но во АМС ми викаат дека треба да и се направи и технички преглед пред регистрација. Нели во законот пишува дека до 8 години старост, колите се носат на технички преглед на секои 2 години или јас сум грешка?
Ако лани не си платил технички преглед, годинава треба да платиш, но ако си платил лани треба да поседуваш една потврда која ја даваат и да ја приложиш при регистрација.

Dali znae nekoj da mi kaze od kade duva 2 zonskata klima na toyota rav4 2007 god? Nonstop ja palam za pozadi kao da oladi ali nezlam od kade duva i dali duva voopshto bidejci pozadi ne se osekja nekoja razlika koga ke ja uklucam. ako ima nekoj toyota rav4 ili se razbira ke go zamolam da mi pishe vo inbox. imam uste nekoj prasanja :D

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1255621

Колку kw е количево мојте да ми кажите? Мразам мегани, мразам коли со две врати, но во ова се вљубив, подобра комбинација за кола со две врати од меган немало значит :).

Колку kw е количево мојте да ми кажите? Мразам мегани, мразам коли со две врати, но во ова се вљубив, подобра комбинација за кола со две врати од меган немало значит :).
Јави му се и прашај го за точно ... има мислам дека 2 мотора 1.5 дци со различна коњажа

Воланот е направен салата, ова има поминато 3 по 160000 илјади, оди види го ама ова е далеку од добар Меган.

Дечки имам сеат ибица од 2003 1.9 TDI 100ks 74 KW. Нормалното работење на тој мотор во лер е околу 850 rpm. Постојано ми работи на 1000 rpm во лер равно на 1000. Кога ке ја запалам работи на нормалното околу 850 и после 10 -15 секунди си се качува на 1000 и така останува без разлика колку време ја носам дали е лето зима и слично. Ја ставија на компјутер не јавува грешки дури и зададоа да работи пример на 850 мануелно, ја запалија работеше така 10 секунди и пак си се врати на 1000, го игнорира она што е зададено во VAG-от. Знае ли некој чаре?

1.5dci има со 80,86,100 и 106 коња. Бегај од вакви, купени од Италија од прв газда. 90 посто се ре-експорт од Бугарија со 200-300к km, шминкани,праени,фарбани... :)

Дечки, да прашам... сакам да порачам за SEAT Cordoba рачка (дека скршена е) или незнам како се вика...

738e791d97d9f0a0cdcd226f31a91aa3.jpg

Како да го барам, како го пишува ова на англиски? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom