Xibalba
Господин Господин
Зошто и таблици?
Вака е ако колата е од друг град, за ако е од истиот не знам дали е задолжителна промена на таблиците, нека си праша во МВР.
Битно осигурувањето ќе му важи дури не истече.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто и таблици?
Тоа да,ако е од друг град промената на таблици е задолжителна со самото вадење на нова собраќајна но ако е од исти град нема потреба од нови таблици.Вака е ако колата е од друг град, за ако е од истиот не знам дали е задолжителна промена на таблиците, нека си праша во МВР.
Битно осигурувањето ќе му важи дури не истече.
Многу ми грчет звучницине на колана, можно е да ги истам да купам и да ставам нови, мислам дека се 4 вкупно, 2 напрет на вратине и 2 назат позади т.е над седишта..
Сакам да земам некоја ефтина кола до кај 500-1000 евра за да не ме боли срце кога по паркинзи ќе ми ја загребат. Сакам да ја земам регистрирана.
Е сега што се случува со техничкиот и регистрацијата? Дали кога ќе ја префрлам на мое име остануваат да важат?
Види кај некој автоелектричар,и јас мислев кај мене звучниците грчат,па испадна на радиото лемовите испукани сите,200 денари ме кошташе,а и ја залетан за звучници или радио ново,си свири како што треба сега..
Југо за тие пари,или Пунто..Е сега,најпаметно е да ја префрлиш веднаш на твое име,бидејќи од кај да знаеш во иднина што ќе биде,најубаво на сообраќајната да си стои твое име..Регистрацијата си важи додека си важи,ако ја купиш од ист град не мора да менуваш таблици ако ја земеш од друг,рачунај ќе мора да купиш и нови таблици,да ги одјавиш старите,и по автобус или такси да ги пратиш на газдата да ја одјави од градот од кој е купена.Таблиците се знаеш од тие грдите сега.
Фала ти за одговоров нормално дека југо или пунто ми е у план ама ако е пунто под 99 година, преку глава ми е веќе само ми ја гребат колата малце и ја некого да загребам а да не ми биде мука.![]()
Па ко ќе ја паркираш земи си од целофанот со меурчиња што пуцкаат и замотај ја и гајле ќе немашФала ти за одговоров нормално дека југо или пунто ми е у план ама ако е пунто под 99 година, преку глава ми е веќе само ми ја гребат колата малце и ја некого да загребам а да не ми биде мука.![]()
Па ако земам некое југо следна регистрација во отпад ќе ја добие и дали 2-3000 ќе изгубам.Важат до следниот термин за регистрација, после ќе мора да си ја регистрираш на твое име и да смениш таблици.
Нека си се расправа со осигурителни друштва, мене преку глава ми е од такви работи.Пази да не загребеш некој Мерцедес или BMW,па да ја продадеш и колата и заштедата за една гребатинка да средиш..![]()
Абе клоца да и мавнеш на колата да не ти е жал.Па ко ќе ја паркираш земи си од целофанот со меурчиња што пуцкаат и замотај ја и гајле ќе немаш![]()
Ако е за така купи си една од оние од луна парк “сударите“, модифицирај малце и ич да не ти чуе... од кола у кола на паркингПа ако земам некое југо нема да дочека следна регистрација во отпад и дали 2-3000 ќе изгубам.[DOUBLEPOST=1396220676][/DOUBLEPOST]
Нека си се расправа со осигурителни друштва, мене преку глава ми е од такви работи.[DOUBLEPOST=1396220921][/DOUBLEPOST]
Абе клоца да и мавнеш на колата да не ти е жал.![]()
Сега без претерување сепак на кола да личи.Ако е за така купи си една од оние од луна парк “сударите“, модифицирај малце и ич да не ти чуе... од кола у кола на паркингИ немој да не си мерел од кое возило највеќе ќе се одбиеш!!!
![]()
абе најбољи фраер ќе бидеш! Никој ќе нема такво нешо!Сега без претерување сепак на кола да личи.![]()
За фраер имам кола, него за низ град ми треба за гужвите......абе најбољи фраер ќе бидеш! Никој ќе нема такво нешо!