Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Cruise, третото е точно, тоа се одговори од МВР, само не ми беше јасно зошто е така.
Благоев, фала. Значи, бидејќи има паркирано на тротоар, затоа е погрешно. А, дозволено е да се паркираш (онака како што треба) на место каде што има полна линија или забрането е тоа?

Треба да ги разликуваш поимите запирање и паркирање. Тука запирањето и паркирањето е забрането, затоа што запирањето и паркирањето на тротоар е забрането.

Запирањето според новиот закон трае 3 минути (иако по стариот траеше 15 минути). Тоа е направено за да можат паркинзите да наплатуваат за 15 минути стоење. Со други зборови, за собирање пари од народот.
Паркирањето е, секое запирање подолго од 3 минути, моторот е изгасен, рачната сопирачка е вклучена.

Сега малку за полната/испрекинатата линија.
Полната линија забранува другите учесници во сообраќајост да те заобиколуваат, преминуваат од лево затоа што е забрането да се гази/преминува преку неа.

На испрекинатата линија дозволува другите учесници во сообраќајот да те заобиколуваат/преминуваат од лево. Ама, тоа не значи дека ти е дозволено запирање и паркирање на десната страна на коловозната лента. Запирање и паркирање е дозволено само на места предозначени за таа работа.

Лична моја препорака не за тест, а за возење, никогаш не запирај/паркирај на други места, освен за местата означени за запирање паркирање. Побезбедно е така, и нема да се мислиш дали прекршуваш правила или не.

Дајте некое мислење за колава ...

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1642097-Lancia-Lybra-1-9-JTD-FULL-AutoMilano--00

ImageHandler.ashx

ImageHandler.ashx

Се имам возено во оваква комшијата мој има иста 2.4 JTD мотор 115 коња,колата е фантазија.Луксузни,добри и брзи коли.Фактички Ланчиа е луксузен модел на Фиат.Како марка се многу издржливи коли,бидејќи вујко ми има Ланчиа Тема ја утепа од возење,направи судар цел заден дел напред дојде,ја испеглаа и пак вози,мотор мењач ништо не чепкано.Малце забегав,ама овие ми се едни од омилените коли.

Се имам возено во оваква комшијата мој има иста 2.4 JTD мотор 115 коња,колата е фантазија.Луксузни,добри и брзи коли.Фактички Ланчиа е луксузен модел на Фиат.Како марка се многу издржливи коли,бидејќи вујко ми има Ланчиа Тема ја утепа од возење,направи судар цел заден дел напред дојде,ја испеглаа и пак вози,мотор мењач ништо не чепкано.Малце забегав,ама овие ми се едни од омилените коли.
Да ама 2.4 е јак мотор 6так и троши повеќе и се повеќе

ценава мислам дека е пристапна и колава не е лоша ... еднибади елс?

Имаш и 1.9 JTD 115 коња,згрешив ја 2.4 е кубикажата,незнам колку коња е на комшијата.Најдобар ти е 1.9 115 коња според мене.Највеќе се става.

Колава е супер, ама овој што ја продава се заборавил кога ја враќал километразата, 104000 илјади км од 2000 година,значи најмалку е 100000 вратена.Настрана километражата, провери ја во Аутомобиле Ск, однеси ја на дијагностика да видиш што има за менување, подвозје какво е и дали е фарбана.2.4 е убав мотор ама троши 10-11 во град и се малце скапички за одржување, но ако колата нема мани и му ја симнеш ценава до кај 2500 евра, купи ја.Сега видов, оваа на огласов е 1.9 ЈТД, што е подобра опција за одржување.

Едно прашање, дали знае некој како оди процедурата за одјава на возило во Германија и вадењето на ЦОЛ таблици за да се донесе до Македонија, би го замолил да ми одговори со цифри.

Едно прашање, дали знае некој како оди процедурата за одјава на возило во Германија и вадењето на ЦОЛ таблици за да се донесе до Македонија, би го замолил да ми одговори со цифри.

http://www.nondos.com/index.html

115 евра + данокот за колата. (Ова е најевтината варијанта. Може да ти излезе 2-30 евра поскапо)

Купуваш кола, треба да има валиден технички преглед. Со 2та дела на сообраќајната дозвола, валиден пасош, одиш во Цуласунгштеле, регистрираш, плаќаш данок, правиш таблици, потпишуваш на кој излез ќе ја напуштиш европската царинска унија, ги ставаш на колата, и правец Македонија.

Здраво нов сум на форумот, па извинете за некои грешки :) Имам Лагуна 2 1,6 бензин. Е сега кога колата стои 3-4 дена без да ја возам обавезно на прво палење ми качува и до 2500 обртаи и работи ептен нерамномерно и ми се пали сијаличка за како што го викаат electric fault. A кога ќе загрее си работи нормално, има некој идеја што би можело да биде?

Мислење за 2.0 хди од 1999та? (пежо)
фала.

Здраво,

Сакам да купам половен автомобил, па да ве замолам ако може да ми дадете мислење во врска со тоа.
Заинтересиран сум за VW Passat 1.9 TDI 131PS (2001) или Audi A4 1.9 TDI 131PS (2001).

Ако може да ми дадете совети на што да внимавам при купување на еден од овие автомобили.
Дали може да најдам овде во МК добар и зачуван автомобил од овој тип?
Колку би ме чинело?
Кои автоплацеви носат поквалитетни возила?
Дали е добро при купување на половен автомобил да си земам мајстор сомене, па да ја виде на лице место, да се поврзи на компјутер, евентуално да покаже ако има дефект и сл.

Дали е подобро е да се земи Lancer или Leon некои од поновиве автомобили за нешто повеќе пари, отколку постариве. Мислење околу тоа.

Фала

Здраво,

Сакам да купам половен автомобил, па да ве замолам ако може да ми дадете мислење во врска со тоа.
Заинтересиран сум за VW Passat 1.9 TDI 131PS (2001) или Audi A4 1.9 TDI 131PS (2001).

Ако може да ми дадете совети на што да внимавам при купување на еден од овие автомобили.
Дали може да најдам овде во МК добар и зачуван автомобил од овој тип?
Колку би ме чинело?
Кои автоплацеви носат поквалитетни возила?
Дали е добро при купување на половен автомобил да си земам мајстор сомене, па да ја виде на лице место, да се поврзи на компјутер, евентуално да покаже ако има дефект и сл.

Дали е подобро е да се земи Lancer или Leon некои од поновиве автомобили за нешто повеќе пари, отколку постариве. Мислење околу тоа.

Фала
Баш пасат и ауди а4 нема да најдеш сочувани нити со реални километражи
90% се згазени од возење полни со скриени дефекти а оние добрите не ги ни продаваат си ги возат луѓето
значи саглам да најдеш е џекпот како да си добил

автоплацеви не носат квалитетни возила ... сите го имаат истиот муабет (ќе раскажам случка)

најдобро е при купување да носиш мајстор или да ја однесеш колата на сервис да ја проверат визуелно и да ја поврзат на дијагностика да ти кажат како стојат работите со неа

подобро е да земе леон, подобра изработка, помалку ќе троши, поубаво изгледа итн ... моторите се оние од волксваген така да нема грешка
значи најдобро земи нешто од поново годиште со помалку км и за повеќе пари отколку утепан гољф, пасат, ауди или мерцедес ;)
зависи до која цена бараш ... разгледај по олгасиве (реклама5 или пазар3) има и доста возила од мк купено со малку км поминато[DOUBLEPOST=1396112308][/DOUBLEPOST]
Отидов да ја видам вчера ...
визуелно е ок и внатре и надвор
е сега сигурно нема 100.000 км ... сменети и се тазе папучите на педаљите и некои такви ситници што се трошат
моторот перен, електира пробав на стакла не мрда, радиото не работи, клима богзнае ...
шалт таблата свети Check engine, моторчето, аигбегови ...

и на сите плацови фраерите имаат исти муабет
абе немаше ништо кога ја донесовме ... изглеа дека го вадевме акумулаторот/ клемата бла бла ... радиото работеше грмеше незнам сега што му е

така да одлучув дека ќе си ја чувам колата, од преваранти да неможеш да се добраниш од сите страни

Последно уредено:
Ко ќе ја спуштам рачната, прво треба да стапнам кумплунг кочница или прво да ја спуштам рачната?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom