Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ги враќаат балканските шверцери и далаверџии.Нека не те чуди секаде е така па дури и враќаат километражи не само во Бугарија туку и цела европа затоа слушај моторот и менувачот и пробај при возење тогаш ќе знаеш дали е добар инаку целиот мотор е потрошен материјал, но каросерија и шасија не е, ама кој македонче фрла пари за моторот јеби га тоа е реалност.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Ги враќаат балканските шверцери и далаверџии.
Германец не смее да ја врати назад километражата бидејќи заедно со сервисната книшка се води и компјутерска евиденција на возилото.
За 10 години стара кола многу си ја платил.
Овде има цени на Audi A4 1.9 TDI
незнам за рено 5 ама за рено 4ка викаат дека за да го истумбаш треба да си ептен шампион (читај морон) а за безбедност кај постариве коли општо не барај многу.... једино лада што е позната дека е по стабилна на краш тестовиПрашање до оние што се разбираат во постарите модели на Рено.
Дали Рено 5 е многу побезбедно од Рено 4? Бев во план да купам Рено 4, но многу ме исплаши сликава па се предомислувам да земам Рено 5.
Еве слика од Renault 4 vs Mercedes Benz W116![]()
дечки ај кој е повеќе по механиката да ми објасни нешто.... - дали би се добиле повеќе киловати односно повеќе коњски сили ако на моторот му се направи ремонт и притоа се стават пошироки клипови, * пример ако колата е со 4 клипа со дијаметар од 70мм на клип - да се направи по 72мм дијаметар - колку киловати односно коњски сили би се добиле дополнително? и колку тоа би влијаело на потрошувачката и на самиот мотор (трајноста негова).
Ве молам за одговор.
Ja sakam da postignam povekje snaga na motorot odnosno po jak da bide zasto momentalno e 44 kw fabricki so 8 ventila i epten e slab plus klima ako uklucis tocak moze da te pomine sto se vikaОва што го кажуваш не е ремонт туку згоелмување на запремината на моторот,односно кубикажата.Нормално е дека со зголемување на кубикажата ке се зголеми и мокноста на моторот ама и не мора.Значи се зависи од системот за вбризгување на горивото,па електрониката,итн,итн.....
Кога ке го сколпиш тој мотор мораш да го однесеш на динамо метар,за да се деф неговата снага.Значи вртежниот момент,кубикажа и КС.........
А кога се прави ремонт зависи дали е 1-специјала или евентуално 2-ра,разликата е во десети делови од мм,така да кубикажата и не се менува драстично......
Подобро ке ти биде да смениш комплетен мотор...Позз
Ja sakam da postignam povekje snaga na motorot odnosno po jak da bide zasto momentalno e 44 kw fabricki so 8 ventila i epten e slab plus klima ako uklucis tocak moze da te pomine sto se vika
Да не знае некој како се движи цена на ребраст каиш и затегачи комплет, за Голф 4 1.4 16в?
Во ПП ми побараа 8к за комплет со затегачи па се прашувам дали е многу или не...Да не знае некој во Скопје како се движи цената? Или каде било ако има некој информации. Благодарам однапред за одговор.
Па толку е ,би требало да е,и на мене ми викаат заедно со водна пумпа,затегач и ребрастиот за околу 10 000 денари (за Ауди А4 ТДи ) ???
Незнам затоа прашувам, мене не ми спомнаа за водна пумпа, некаде 4 затегачи биле и два ребрасти каиши оти моторот бил 16 вентилски.(?)
Затоа изгледа е 10 000д кај тебе оти и пумпата е за менување. Тука некаде се значи, + - некој денар.
Па толку е +/- ,а морам да признаам дека е скапичко у пм ,а нексијава кои се уште имам и сето тоа ме чинеше околу 5000 денари дупло е поефтино за одржување и доста е квалитетен значи јужно корејците не се за потценување .