Благодарам и поубаво да си купиш.И јас сакам бош-пумпи кои и татко ми е врвен механичар специјалност му е дизел мотори за мерцедес и VW и тој истото ми кажа дека дизелашите без бош-пумпа не е како што беше.Сепак мора да одиме понатаму чекор со денешна технологија и нема враќање.Е сега за форумџиите да пренесам што сум видел и искусив во софија и дупница цели два дена шетајќи и барајќи поасална кола и цените варираат од 3000 до 5000 евра за Ауди 1.9 TDi зборам и го најдов во софија одлично сочуван се е како што треба и наместо.И со ценкање ме чинеше 4700 евра и плус 220 евра за документи во Бугарија за одјавување и технички преглед за цол табли и гориво за назад во МК преку Делчево.Значи не е проблем да увезете поасална кола надвор од МК туку проблемот е овде во МК за околу царинење значи мора да имате оригинални документи со печат ,а кај мене имам сите оригинални документи освен една декларација за извозна такса кое требаше да биде оригинал поради грешка од Бугарска страна и ми следува 5 отсто од царинска вредност кое требаше да биде 800 евра ,а испадна заедно од оние 5 отсто и ми излезе 1050 евра за царина и плус за тув и хомологација и превод од нотарот значи све на све ми излезе околу 6300 евра и ми останува до регистрација.Иако исто ни се фаќа и овде во МК да се купи за 6200-6500 евра сепак имајќи предвид овдешните дилери за половни коли купуваат што поефтино до 3000-3500 евра со фалинки како дел од опрема како пакет на пример резервно тркало со фабрички бандажи,дигалки,специјален клуч за бандажот и се друго па дури и внатре со скршена касета(фиока) недостиг за запалка и со две електрични прозори,со петта брзина и друго и го продаваат за 6200-6500 евра поради тоа не ми се допаѓа затоа јас лично со татко ми појдовме директно во софија за подобра и сочувано и најважно моторот и менувачот да работи како што треба и така си купив Ауди А4 ТДИ 1.9 со шеста брзина 2003 год.Tie eftinite se sve udreni,zaribani,avtomatici ili bez klima. Donesi i probaj da go prodades.Eve povtorno tipicno makedonsko razmisluvanje,kako sto gledas ima a klasa 99-2000 za 500 evra a ima i za 2000 evra. Zasto mislis deka e takva razlika vo cenata?
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:31 ---
Edno od najubavite kolicki, jas odma bi zemal takvo ama gi nema so star tip na motor so obicna boš pumpa. Aj so sreka neka e i ubo da te služi. Ako može na forumgiive kazi im realno kolku te fati do registracija eve da ne baat mnogu kolku bile davackite.
Ете драги форумџии не се занесувајте да купувате евтини за 800-1000 евра бидејќи не е тоа како што сакате освен ако планирате да препродавате ,туку ако е лично за себе тогаш земајте оние реална цена и е посочуван се е како што треба и овде пак исто ќе ви се фаќа цената со све давачки сепак ќе забележите разликата кој-кое е посочуван и моторот и менувачот да работи како што треба .
Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free