Хахахахахахаха,па ако ми е да ја купам без давачки,зошто би ја купил баш од тебе????И зошто би ти ставил пари во џеб баш на тебе???
Ке си заминам сам,ке си одберам она мене што ми одговара а не она тебе што ти одговара,и ке си се вратам дома со кола......
Па нормално би биле поевтини кога давачките кон државата не се платени.Ова е најголема глупост што сум чул до сега....Па нормално ке биде поевтина кога не се платени давачките кон државата......
Попросто здравје!!!!А давачките кон државата мораш да ги платиш.Што не е јасно тука!!!Дали ке купуваш ново или половно возило давачките ги плакаш и крај на приказната......
Нешто не ти е јасно изгледа????
Но да ти појаснам.Данок+ДДВ+Еколошка такса и плус други работи ги собира државата,така???Така.Значи ако не ги платиш давачките кон државата логично е дека тоа возило ке биде поевтино бидејки не се платени давачките.....Дали ти ке ги платиш или јас не менува ништо.Треба да се платат за да може да се регистрира,така???Е како може да бидат поевтини возилата ако ги продавате вие без платени давачки,кога карот дали ке го калкулираш сега или по платените давачки не менува ништо......
Вие како шверцери,треба да го продавате возилото на МК табли,а не крајниот купец да се дрнка по станиците за технички преглед па да му вадат дополнителни трошкови кои вие не сакате да ги покриете,а сакате да карите....
Јас само чекам кога ке го намалат или укинат увозот на половни возила,па ке видиме тогаш на кое дереџе ке стигнете тогаш....А до тогаш намали го карот на само 100 евра од кола па да видиш како се продаваат.Едноставно е нели????5 коли на плац=500еврааааа!!!!!!
Не ве бивало ниту ке ве биде за препродавање на коли.Затоа лугето почнаа да потенцираат по авто огласите дека возилото не е од увоз......