Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Na mene licno da cuknam vo drvo vo 10 godini dosega nikoj ne mi dosol na vrata da mi tropne da me kolne i pljuka deka sum mu prodal nesto slabo. Ima i drugi posteni trgovci, ne se site prevaranti kako sto sakas ti da mu kazes na narodov. A ima i takvi na koi sekoj den im tropaat na vrata i gi pljukaat od site strani. Nisto novo.

Na mene licno da cuknam vo drvo vo 10 godini dosega nikoj ne mi dosol na vrata da mi tropne da me kolne i pljuka deka sum mu prodal nesto slabo. Ima i drugi posteni trgovci, ne se site prevaranti kako sto sakas ti da mu kazes na narodov. A ima i takvi na koi sekoj den im tropaat na vrata i gi pljukaat od site strani. Nisto novo.

За се има прв пат,не се замарај.....

Само за твое инфо Меган 1.9 дци 2004 со 90 000км поминато од прв сопственик не од плац туку од оглас од Офенбах,на МК табли 6900евра.Е па сега размисли какво возило донел....

Хахахахахахаха,па ако ми е да ја купам без давачки,зошто би ја купил баш од тебе????И зошто би ти ставил пари во џеб баш на тебе???

Ке си заминам сам,ке си одберам она мене што ми одговара а не она тебе што ти одговара,и ке си се вратам дома со кола......

Па нормално би биле поевтини кога давачките кон државата не се платени.Ова е најголема глупост што сум чул до сега....Па нормално ке биде поевтина кога не се платени давачките кон државата......

Попросто здравје!!!!А давачките кон државата мораш да ги платиш.Што не е јасно тука!!!Дали ке купуваш ново или половно возило давачките ги плакаш и крај на приказната......

Нешто не ти е јасно изгледа????
Но да ти појаснам.Данок+ДДВ+Еколошка такса и плус други работи ги собира државата,така???Така.Значи ако не ги платиш давачките кон државата логично е дека тоа возило ке биде поевтино бидејки не се платени давачките.....Дали ти ке ги платиш или јас не менува ништо.Треба да се платат за да може да се регистрира,така???Е како може да бидат поевтини возилата ако ги продавате вие без платени давачки,кога карот дали ке го калкулираш сега или по платените давачки не менува ништо......

Вие како шверцери,треба да го продавате возилото на МК табли,а не крајниот купец да се дрнка по станиците за технички преглед па да му вадат дополнителни трошкови кои вие не сакате да ги покриете,а сакате да карите....

Јас само чекам кога ке го намалат или укинат увозот на половни возила,па ке видиме тогаш на кое дереџе ке стигнете тогаш....А до тогаш намали го карот на само 100 евра од кола па да видиш како се продаваат.Едноставно е нели????5 коли на плац=500еврааааа!!!!!!

Не ве бивало ниту ке ве биде за препродавање на коли.Затоа лугето почнаа да потенцираат по авто огласите дека возилото не е од увоз......
Jas si pecalam i od rezervni delovi, posebno od slepci so japonski parojadacki vozila kako tvoeto, koga nesto ke mu crkne koli go kako sakas i kolku sakas.
So se tice kolite, pa sekoj moze da se istegne nagore i da si ja proba srekata, opklada stavam deka 80% od narodov na pol pat ke crkne pogolemiot del od narodot nikad u zivotot nemaat napraveno tura podolga od 200-300km. A 2000km na edna noga ne e sala,koj probal znae.

Povekepati sum rekol kaj nas problemot e koga narodot kupuva kola koga na vaga se stava cena i kvalitet sekogas nateznuva cenata. Za toa narodot si e kriv. Za razlika vo cena od smesni 200-300 evra e vo sostojba krs da kupi namesto ekstra socuvano vozilo. Znaci vo narodot e problemot ne vo trgovcite.
Ne gi stavaj site trgovci i sve sto e uvezeno vo edna vreka, ima i uvezeni takvi socuvani vozila sto kaj nas nitu pod razno ne moze da najdes. I jas imam prodadeno dosta takvi.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:51 ---
Tie sto otidoa sami po koli poveketo se ispozaklaa. Toa bosanskite i turskite preprodavaci gore samo cekaat na takvi ofcicki. Strizenje do gola koza.
Крш купен со фабричка опрема(ел.прозори,ел.ретровизори,централно,клима.....) 90% се такви,а овде некој шверцер да е&е у здрав мозок некој купувач и па да му ја рачуна како дополнителна,не гледам прчина зошто група купувачи не би отишле сами да си купат кола.

За се има прв пат,не се замарај.....

Само за твое инфо Меган 1.9 дци 2004 со 90 000км поминато од прв сопственик не од плац туку од оглас од Офенбах,на МК табли 6900евра.Е па сега размисли какво возило донел....
Isto takvo so priblizno isti km jas za 4000e ili pomalku do registracija so garancija od prv gazda go nosam vo Skopje. Pa sega vidi.

Jas si pecalam i od rezervni delovi, posebno od slepci so japonski parojadacki vozila kako tvoeto, koga nesto ke mu crkne koli go kako sakas i kolku sakas.
So se tice kolite, pa sekoj moze da se istegne nagore i da si ja proba srekata, opklada stavam deka 80% od narodov na pol pat ke crkne pogolemiot del od narodot nikad u zivotot nemaat napraveno tura podolga od 200-300km. A 2000km na edna noga ne e sala,koj probal znae.

Хахахахаахахахахахаха,кога ке имаш орган да одиш во салон и да ги изброиш 18540евра тогаш ке разговараме,а до тогаш..........си знаеш да не повторувам по 10000 пати

Крш купен со фабричка опрема(ел.прозори,ел.ретровизори,централно,клима.....) 90% се такви,а овде некој шверцер да е&е у здрав мозок некој купувач и па да му ја рачуна како дополнителна,не гледам прчина зошто група купувачи не би отишле сами да си купат кола.
Prasaj nekoj od tie sto otisle dali uste ednas ke im padne na pamet sami da odat. I tamu 80% od kolite gi preprodavaat sverceri isti ili beter od ovie nasive neposteni mutibarici.

Зарем има уште шупаци што купуваат по втор пат крш половен дел а веќе го имаат на своето возило.

А зошто да купувам кола од горе кога колите купени во мк автосалони се поевтини од горе.

Prasaj nekoj od tie sto otisle dali uste ednas ke im padne na pamet sami da odat. I tamu 80% od kolite gi preprodavaat sverceri isti ili beter od ovie nasive neposteni mutibarici.
Да да шверцерите ги купија кршовите од германија,италија,австија а ги продаваа од словенија како словенски исклучој на тие со словенска сервисна книшка уште од салон
Или ти лажеш или тебе те лажат па не лажеш и нас Reno megane

Зарем има уште шупаци што купуваат по втор пат крш половен дел а веќе го имаат на своето возило.
Koga ke mu kazat alanser 500 evra, menjac 1000 evra, hauba 800 evra, dizni za dizel 2000 evra, glava za motor 2000 evra itn so mislis polovno ili novo ke kupue?

Koga ke mu kazat alanser 500 evra, menjac 1000 evra, hauba 800 evra, dizni za dizel 2000 evra, glava za motor 2000 evra itn so mislis polovno ili novo ke kupue?
Цениве од ракав се?
Имам пишано некаде пример за радосниот комшијата што купи како моето BMW E60 мислејќи дека станал како мене.
Кога ја однесе на сервис човекот мораше да земе кредит за да го плати сервисот.
Има многу вакви шупаци што купуваат кола за чалам а при првиот сервис веднаш ја продаваат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom