Tie eftinite se sve udreni,zaribani,avtomatici ili bez klima. Donesi i probaj da go prodades.Eve povtorno tipicno makedonsko razmisluvanje,kako sto gledas ima a klasa 99-2000 za 500 evra a ima i za 2000 evra. Zasto mislis deka e takva razlika vo cenata?
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:31 ---
Edno od najubavite kolicki, jas odma bi zemal takvo ama gi nema so star tip na motor so obicna boš pumpa. Aj so sreka neka e i ubo da te služi. Ako može na forumgiive kazi im realno kolku te fati do registracija eve da ne baat mnogu kolku bile davackite.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:40 ---
BTW bugarskite trgovci se vo prednost poso kolite na nasive gi prodavaat bez davacki, a 95% od narodov nema pojma kolku i sto treba sve da se plati do registracija. Otkoga ke gi platat davackite togas na poveketo im stanuva jasno deka se zafrknale i deka poarno kaj nas da ja kupele kolata. Koga na mene i ostanatite trgovci bi ni dale da gi prodavame kolite bez plateni davacki cenite kaj nas bez davackite bi bile poeftini nego tie po bugarskite placevi.
Ama ne biva,koga ke se uveze kolata davackite mora odma da se platat,i lugeto nejkat da kupuvaat ako ne e sve zavrseno do registracija.
Хахахахахахаха,па ако ми е да ја купам без давачки,зошто би ја купил баш од тебе????И зошто би ти ставил пари во џеб баш на тебе???
Ке си заминам сам,ке си одберам она мене што ми одговара а не она тебе што ти одговара,и ке си се вратам дома со кола......
Па нормално би биле поевтини кога давачките кон државата не се платени.Ова е најголема глупост што сум чул до сега....Па нормално ке биде поевтина кога не се платени давачките кон државата......
Попросто здравје!!!!А давачките кон државата мораш да ги платиш.Што не е јасно тука!!!Дали ке купуваш ново или половно возило давачките ги плакаш и крај на приказната......
Нешто не ти е јасно изгледа????
Но да ти појаснам.Данок+ДДВ+Еколошка такса и плус други работи ги собира државата,така???Така.Значи ако не ги платиш давачките кон државата логично е дека тоа возило ке биде поевтино бидејки не се платени давачките.....Дали ти ке ги платиш или јас не менува ништо.Треба да се платат за да може да се регистрира,така???Е како може да бидат поевтини возилата ако ги продавате вие без платени давачки,кога карот дали ке го калкулираш сега или по платените давачки не менува ништо......
Вие како шверцери,треба да го продавате возилото на МК табли,а не крајниот купец да се дрнка по станиците за технички преглед па да му вадат дополнителни трошкови кои вие не сакате да ги покриете,а сакате да карите....
Јас само чекам кога ке го намалат или укинат увозот на половни возила,па ке видиме тогаш на кое дереџе ке стигнете тогаш....А до тогаш намали го карот на само 100 евра од кола па да видиш како се продаваат.Едноставно е нели????5 коли на плац=500еврааааа!!!!!!
Не ве бивало ниту ке ве биде за препродавање на коли.Затоа лугето почнаа да потенцираат по авто огласите дека возилото не е од увоз......