Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Mercedes A-class ако во Геманија е 800 евра,да го возиш на камион и ти давачките се 400-500 евра,додади уште 600-700 евра давачки дојдовме до сума од 1800-2000.
Регистрацијата си ја плаќа купувачот.
Е па господа шверцери никој не е будала да даде 2500-2800 евра и регистрација за да имате повеќе од 30%заработка..
Бидете среќни ако имате добивка од 8-10% може тогаш ќе ви се продаваат кантите
Za 800e moze A klasa samo krs da kupis ili nekoe so avtomatski menjac sto nikoj ne gi saka. Dizelite od 1500 pa nagore. Kaj nas momentalno benzincite odat 2200-2300 do registracija dizelite 2500-3000e i toa staklo da e. Pa prajte matematika.
30% zarabotka samo u snu. Momentalno se raboti za kar max 200-300e od kola,i toa koj e sposoben i znae so da zeme da pazi na vkupnite trosoci i da za da zaraboti, poveketo ne moze ni parite da si gi vratat. Barem 800% od prodavacite na polovnjaci veke dignaa race i se otkazaa (najgolemiot del se gusteri sto rabotat samo 2 godini otkoga go pustija uvozot so euro2 pred toa niedna kola nemale doneseno) , ke si ostaneme tie sto odamna se zanimavame so uvoz na vozila. So ovie ceni ne moze sekoj da raboti. Koj ne veruva neka proba da si donese kola da vidi kolku ke go kosta.

Каде можам да најдам ваква пластика. Без светлото за магла.

$(KGrHqJ,!ioE4r8e+EH3BORidnN-L!~~0_35.JPG

Да прашам нешто.. Има некој од вас искуство со Пежо 306 1.4 бензинец 94 год
Да ми кажете како идат за одржување потршоња на бензин плин, дали се исплати да се земе. цена 1000е
ImageHandler.ashx

Eden komsija imase isto vakvo benzinec i ne bese bas zadovolen. Imase bajgi potrosnja i skapo bese za odrzuvanje pa sea razmisli pozzz :D

Za 800e moze A klasa samo krs da kupis ili nekoe so avtomatski menjac sto nikoj ne gi saka. Dizelite od 1500 pa nagore. Kaj nas momentalno benzincite odat 2200-2300 do registracija dizelite 2500-3000e i toa staklo da e. Pa prajte matematika.
30% zarabotka samo u snu. Momentalno se raboti za kar max 200-300e od kola,i toa koj e sposoben i znae so da zeme da pazi na vkupnite trosoci i da za da zaraboti, poveketo ne moze ni parite da si gi vratat. Barem 800% od prodavacite na polovnjaci veke dignaa race i se otkazaa (najgolemiot del se gusteri sto rabotat samo 2 godini otkoga go pustija uvozot so euro2 pred toa niedna kola nemale doneseno) , ke si ostaneme tie sto odamna se zanimavame so uvoz na vozila. So ovie ceni ne moze sekoj da raboti. Koj ne veruva neka proba da si donese kola da vidi kolku ke go kosta.

А од каде си сигурен дек некој не пробал да донесе кола сам на своја рака???Па се повеке се луге кои на своја рака си носат возила.Си поминал покрај ДЕНИ шпедиција?????70% од колите се донесени од луге кои си ги купуваат на своја рака.

Мислиш лугето се дупнати во главите па да ви плакаат на вас заработувачка од 600 до 1000 евра,а?А згора на тоа и сервисирани???Јаааааа,мајката????Сменето масло од 200ден литар го рачунаш сервисирано возило????

Сите знаат колкави се трошковите за увоз,не се замарај не се глупави.Сега имаш каде да прашаш се комплет.Е па сега ти види дали ке одиш со твојот кар,или ке си ја намалиш провизијата па ке продаваш повеке коли

Се знае во Скопје веке кој носи саглам коли од шверцерите а кој носи канти,не се секирај........

Барав секаде низ интернет за каталог/шема или PDF Фајл за све од А до Ш поточно за Ауди А4 1.9 TDi 96Kw 2002/2003 год. Има ли некој да ми прати преку ПП би бил заблагодарен или барем да ме насочи некои интернет страница ???

Барав секаде низ интернет за каталог/шема или PDF Фајл за све од А до Ш поточно за Ауди А4 1.9 TDi 96Kw 2002/2003 год. Има ли некој да ми прати преку ПП би бил заблагодарен или барем да ме насочи некои интернет страница ???
го зема аудито?

го зема аудито?
Да,да ,си купив Ауди А4 1.9 TDi :D сам лично довозев од Софија до Мк инаку потекнува од Милано и све е запишано од документот од А до Ш поточно првиот сопственик е некој си Франческо Еспозито :D И што е најлошо според логото на Apple што ми е залепен позади и заклучив дека е Apple-фан бој :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free

Да,да ,си купив Ауди А4 1.9 TDi :D сам лично довозев од Софија до Мк инаку потекнува од Милано и све е запишано од документот од А до Ш поточно првиот сопственик е некој си Франческо Еспозито :D И што е најлошо според логото на Apple што ми е залепен позади и заклучив дека е Apple-фан бој :D

Со здравје да го возиш

Па овие и не личат баш на кршови

Tie eftinite se sve udreni,zaribani,avtomatici ili bez klima. Donesi i probaj da go prodades.Eve povtorno tipicno makedonsko razmisluvanje,kako sto gledas ima a klasa 99-2000 za 500 evra a ima i za 2000 evra. Zasto mislis deka e takva razlika vo cenata?
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:31 ---

Edno od najubavite kolicki, jas odma bi zemal takvo ama gi nema so star tip na motor so obicna boš pumpa. Aj so sreka neka e i ubo da te služi. Ako može na forumgiive kazi im realno kolku te fati do registracija eve da ne baat mnogu kolku bile davackite.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:40 ---
BTW bugarskite trgovci se vo prednost poso kolite na nasive gi prodavaat bez davacki, a 95% od narodov nema pojma kolku i sto treba sve da se plati do registracija. Otkoga ke gi platat davackite togas na poveketo im stanuva jasno deka se zafrknale i deka poarno kaj nas da ja kupele kolata. Koga na mene i ostanatite trgovci bi ni dale da gi prodavame kolite bez plateni davacki cenite kaj nas bez davackite bi bile poeftini nego tie po bugarskite placevi.
Ama ne biva,koga ke se uveze kolata davackite mora odma da se platat,i lugeto nejkat da kupuvaat ako ne e sve zavrseno do registracija.

Tie eftinite se sve udreni,zaribani,avtomatici ili bez klima. Donesi i probaj da go prodades.Eve povtorno tipicno makedonsko razmisluvanje,kako sto gledas ima a klasa 99-2000 za 500 evra a ima i za 2000 evra. Zasto mislis deka e takva razlika vo cenata?
Гледам по плацевите во МК нема ни еден автомобил учесник во некој карамбол или сообраќајка.
Ми се гади кога ќе слушнам некој шверцер дека колата ја возела девојка,жена или баба,а ако не поминува тоа демек семејна била,гаражирана и милијон разноразни прикаски колку да се ослободи од кршот
Разликата во цена е за да се залета некој будала што воопшто не се разбира во автомобили а се држи до поговорката ,,Тоа што е скапо тоа е убаво''
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:48 ---
Ama ne biva,koga ke se uveze kolata davackite mora odma da se platat,i lugeto nejkat da kupuvaat ako ne e sve zavrseno do registracija.
Не сакаат никакви да купуваат оти се освестија дека сите шверцери донесоа канти,кршови како сакаш наречи и ги па си одат сами на своја рака ако треба и поскапо ќе излезе ама сам ќе си купи саглам возило.

Povekepati sum rekol kaj nas problemot e koga narodot kupuva kola koga na vaga se stava cena i kvalitet sekogas nateznuva cenata. Za toa narodot si e kriv. Za razlika vo cena od smesni 200-300 evra e vo sostojba krs da kupi namesto ekstra socuvano vozilo. Znaci vo narodot e problemot ne vo trgovcite.
Ne gi stavaj site trgovci i sve sto e uvezeno vo edna vreka, ima i uvezeni takvi socuvani vozila sto kaj nas nitu pod razno ne moze da najdes. I jas imam prodadeno dosta takvi.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:51 ---
Tie sto otidoa sami po koli poveketo se ispozaklaa. Toa bosanskite i turskite preprodavaci gore samo cekaat na takvi ofcicki. Strizenje do gola koza.

--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:31 ---

Edno od najubavite kolicki, jas odma bi zemal takvo ama gi nema so star tip na motor so obicna boš pumpa. Aj so sreka neka e i ubo da te služi. Ako može na forumgiive kazi im realno kolku te fati do registracija eve da ne baat mnogu kolku bile davackite.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 23:40 ---
BTW bugarskite trgovci se vo prednost poso kolite na nasive gi prodavaat bez davacki, a 95% od narodov nema pojma kolku i sto treba sve da se plati do registracija. Otkoga ke gi platat davackite togas na poveketo im stanuva jasno deka se zafrknale i deka poarno kaj nas da ja kupele kolata. Koga na mene i ostanatite trgovci bi ni dale da gi prodavame kolite bez plateni davacki cenite kaj nas bez davackite bi bile poeftini nego tie po bugarskite placevi.

Хахахахахахаха,па ако ми е да ја купам без давачки,зошто би ја купил баш од тебе????И зошто би ти ставил пари во џеб баш на тебе???

Ке си заминам сам,ке си одберам она мене што ми одговара а не она тебе што ти одговара,и ке си се вратам дома со кола......

Па нормално би биле поевтини кога давачките кон државата не се платени.Ова е најголема глупост што сум чул до сега....Па нормално ке биде поевтина кога не се платени давачките кон државата......

Попросто здравје!!!!А давачките кон државата мораш да ги платиш.Што не е јасно тука!!!Дали ке купуваш ново или половно возило давачките ги плакаш и крај на приказната......

Нешто не ти е јасно изгледа????
Но да ти појаснам.Данок+ДДВ+Еколошка такса и плус други работи ги собира државата,така???Така.Значи ако не ги платиш давачките кон државата логично е дека тоа возило ке биде поевтино бидејки не се платени давачките.....Дали ти ке ги платиш или јас не менува ништо.Треба да се платат за да може да се регистрира,така???Е како може да бидат поевтини возилата ако ги продавате вие без платени давачки,кога карот дали ке го калкулираш сега или по платените давачки не менува ништо......

Вие како шверцери,треба да го продавате возилото на МК табли,а не крајниот купец да се дрнка по станиците за технички преглед па да му вадат дополнителни трошкови кои вие не сакате да ги покриете,а сакате да карите....

Јас само чекам кога ке го намалат или укинат увозот на половни возила,па ке видиме тогаш на кое дереџе ке стигнете тогаш....А до тогаш намали го карот на само 100 евра од кола па да видиш како се продаваат.Едноставно е нели????5 коли на плац=500еврааааа!!!!!!

Не ве бивало ниту ке ве биде за препродавање на коли.Затоа лугето почнаа да потенцираат по авто огласите дека возилото не е од увоз......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom