Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој колку пари е летва за Фиат Брава 1.9 TD100 1996 година?И кај може да прашам,кој се бафта со делови.

Multipart. ~400евра...

Multipart. ~400евра...

Се јавив на едно место,од 120 на 90 евра му ја симнав,половна секако.Треба и вилушки да менувам у пичку матер.Ми тропка кога вртам десно.

Сакам да прашам ,дали е добра колата Kia Clarus ?! немам познавање за автомобили и сега за прв пат ќе купувам половна кола ,па одлуката ми падна на оваа кола ... ме интересира ваше критично размислување за оваа кола , ок ли е ,добра ли е ,искуство со возење на оваа кола ?! иста е како оваа ....

но не е овој оглас .... ми ја понуди ја преку мој многу близок роднина .... ова е само пример да ви покажам :)

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1264640-Kia-Clarus--99-itno

Сакам да прашам ,дали е добра колата Kia Clarus ?! немам познавање за автомобили и сега за прв пат ќе купувам половна кола ,па одлуката ми падна на оваа кола ... ме интересира ваше критично размислување за оваа кола , ок ли е ,добра ли е ,искуство со возење на оваа кола ?! иста е како оваа ....

но не е овој оглас .... ми ја понуди ја преку мој многу близок роднина .... ова е само пример да ви покажам :)

Ефтино изработени коли иако е голема итн ... скапуваат посебно од словенија ако е донесена
претпоставувам има 2000 кубика бензинец што ќе ти лапа гориво

дај ни повеќе инфо која год, колку има поминато, каков мотор има

во секој случај би ти препорачал нешто помало и проверено, само до која цена бараш ?

Odlicna limuzinka, motorite se od mazda i se praktično neuništivi. Komotni se ama nekako cudno niski se,ova im e edina slaba strana. I zednicki se, obavezno plin ke treba.

Ефтино изработени коли иако е голема итн ... скапуваат посебно од словенија ако е донесена
претпоставувам има 2000 кубика бензинец што ќе ти лапа гориво

дај ни повеќе инфо која год, колку има поминато, каков мотор има

во секој случај би ти препорачал нешто помало и проверено, само до која цена бараш ?
99 godina e,mazda motor,limuzina,200 iljadi km pominato,mnogu zacuvana sostojba e ... so atestiran plin e od plimont e,kolku sto znam, mislam trosi okolu 6\7 litri gorivo benzin 100 km ....

Baram нешто до 3500/4000 евра граница ... ама со крајни напори .... барам нешто поефтино,овој ми ја нуди за 1900 евра,ми изгледа ок, голема удобна кола е, но не знам за квалитетот,што како делови итн
.... :)

Се јавив на едно место,од 120 на 90 евра му ја симнав,половна секако.Треба и вилушки да менувам у пичку матер.Ми тропка кога вртам десно.

Ааа, половна, па нормално, кој би купувал нова при таа цена нели. :) Инаку и јас треба вилушки да менувам, ми се темни од нив. Тебе да не не ти се вилушки, да не ти е зглоб?...

Ааа, половна, па нормално, кој би купувал нова при таа цена нели. :) Инаку и јас треба вилушки да менувам, ми се темни од нив. Тебе да не не ти се вилушки, да не ти е зглоб?...

Мајсторов вика од летвата тропа,на регистрација сум за неколку дена,незнам точно треба у сообраќајна да видам па во АМСМ ќе ја ѕирнат и они,да слушнам и друго мислење.Незнам дали да барам друга летва,или да ја репарирам оваа,гарант е првата,оригиналната.Можно е да е и зглоб.

99 godina e,mazda motor,limuzina,200 iljadi km pominato,mnogu zacuvana sostojba e ... so atestiran plin e od plimont e,kolku sto znam, mislam trosi okolu 6\7 litri gorivo benzin 100 km ....

Baram нешто до 3500/4000 евра граница ... ама со крајни напори .... барам нешто поефтино,овој ми ја нуди за 1900 евра,ми изгледа ок, голема удобна кола е, но не знам за квалитетот,што како делови итн
.... :)
Јас не би ја земал ... никогаш не сум бил за киа постарите модели и слично
цената е таман за киата, пониските класи се околу 1200-1500

Јас не би ја земал ... никогаш не сум бил за киа постарите модели и слично
цената е таман за киата, пониските класи се околу 1200-1500
Clarusite nemaat nekoja cena,taka da 1900 mi se gleda malce skapicko. Inaku za pametna cena jas bi ja zemal,posebno ako e od covek sto go znaes.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 09:17 ---
Мајсторов вика од летвата тропа,на регистрација сум за неколку дена,незнам точно треба у сообраќајна да видам па во АМСМ ќе ја ѕирнат и они,да слушнам и друго мислење.Незнам дали да барам друга летва,или да ја репарирам оваа,гарант е првата,оригиналната.Можно е да е и зглоб.
Ako se otideni samo piksnite na letvata kaj nekoi koli se menjaat na lice mesto bez da se vadi letvata nadvor i eftino ke pomines. Neka ja zirne nekoj majstor specijalista za letvi pa ke ti kaze. Obicno ako ne e otvarana prvpat ke se zavrsi rabota so zamena na piksni i semerinzi.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 09:20 ---
Bravovcite,Tipovcite,Unovcite itn so dizel motor imaat slicen problem i so letvite i opsto so prednicite. Šasiite ne se predvideni za dizel motor, znaci pogolema tezina i drmanje i zatoa stradaat. Baska i ova nasive izresetani patista.

Прво види дали има луфта на летвата.Второ зглоб не тропа туку меле пченка на пуни леви или десни пуни кога вртиш и тоа на поагање со мала брзина.За тропкање колку што сум запознаен не вракаат,туку вракаат за луфта на летва.

Ако тропка тогаш се пиксните отидени.Не е голем дефект,значи се менуваат.Знам дека сегашните се од пластика а ги прават тука така да не очекувај да тераат многу.Знам прават комбинација со стари метални пиксни од 101 од 70-те бидејки не се абат толку брзо.Е сега бидејки е Фиат во прашање,знаеш и сам дека они менуваат концепција на 20 години,така да пробај да не пасира случајно летва од Југо 55/101:vozbud::vozbud::vozbud:.....

Јас би ти го препорачал АЦЕ Флојд карши Хемиско училиште,односно веднаш до ПТТ школото.На пријател кој има возен парк он у ги оддржува колите и е презадоволен....позз

Прво види дали има луфта на летвата.Второ зглоб не тропа туку меле пченка на пуни леви или десни пуни кога вртиш и тоа на поагање со мала брзина.За тропкање колку што сум запознаен не вракаат,туку вракаат за луфта на летва.

Ако тропка тогаш се пиксните отидени.Не е голем дефект,значи се менуваат.Знам дека сегашните се од пластика а ги прават тука така да не очекувај да тераат многу.Знам прават комбинација со стари метални пиксни од 101 од 70-те бидејки не се абат толку брзо.Е сега бидејки е Фиат во прашање,знаеш и сам дека они менуваат концепција на 20 години,така да пробај да не пасира случајно летва од Југо 55/101:vozbud::vozbud::vozbud:.....

Јас би ти го препорачал АЦЕ Флојд карши Хемиско училиште,односно веднаш до ПТТ школото.На пријател кој има возен парк он у ги оддржува колите и е презадоволен....позз

Крцка кога вртам полн лев,десниот не толку,левиот крца.Како да видам дали има луфта?Значи не тропка туку ептен ТРОПА на десно кога вртам при било која брзина,малце да сецнам на десно одма тк тк тк тк прави.Кој се бави со репарација на летви,вилушки и друго?Во АМСМ кадарни ли се да завршат тоа?

Крцка кога вртам полн лев,десниот не толку,левиот крца.Како да видам дали има луфта?Значи не тропка туку ептен ТРОПА на десно кога вртам при било која брзина,малце да сецнам на десно одма тк тк тк тк прави.Кој се бави со репарација на летви,вилушки и друго?Во АМСМ кадарни ли се да завршат тоа?
Po pisanovo sumljam da e otiden nekoj ili dvata od lagerite na prednite amortizeri. Tie koga se otideni pukaat koga vrtis levo desno. Ako ima gore kapacinja izvadi gi i probaj turi ubavo zagreana i rastopena mast pa vidi dali ke bide podobro.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 18:23 ---
Heh,vo amsm ke te oderat. Trazi majstorcinja po selata,imas dobri majstori so ke ti sredat sve za sitna para.

Значи прочитај го мојот пост.Не му правам реклама на човекот но ете пријателот е ептен задоволен од него. Е сега од крцкање до тропање има гоооооолема разлика.

Значи да резимираме.Кога поагаш со 1 брзина и со завртен волан ако е зглобот отиден тогаш треба да се чуе звук на силно чукање нешто во стил пак-пак-пак се слуша.Значи тој звук е само кога вртиш на лево или на десно.

Ако е имаш луфта на пиксните од летвата,тогаш на дупки се слуша метален звук како да удираш со чекан во шајка.

ако си почетник возач или ако си слаб шофер не ти ја препорачувам колата - голема е... колата како кола е океј комотна е широка има убава вожња ама и мислам дека троши оваа - иако сум фан на корејски и јапонски коли баш оваа клариус некако не ми ја фаќа око :) ама ти си знаеш.

него дај помагајте ја си имам голема мака - иам нисан сани 91 бензинец веќе 8 години. никад сум немал проблем со ништо до пред 2 дена - од еднаш ми крена температура колава и од ауспух искачаше бајаги бел дим (возено на плин) - ја оставив да олади малце колку да се вратам до дома си реков ајде може нема вода или прегреала (ма да не сум ја форсирал ни па мака видела нит товарена нит ништо) - значи моторот крева многу температура (веќе прегрева) а расплињачата е замрзната - претпоставувам дека се работи за некое запушено црево НО и на бензин ми го прави истото - крева температура а вода 100% има ПЛУС додатен проблем - откако почна да ми го прави ова првото палење и секое наредно палење колата работи некако лошо - како да има вода во свеќицитге или како некој кабел да е пробиен (ова се дешава првата минута само - после се си е најнормално - и пак ке почне да крева температура)

ЧАРЕ ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom