Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
dali moze nekoj da mi kazi kade moze da kupam dihtung za poklopec za pezo 307 nemozam nikade da najdam znaci bev vo euroimpex bev kaj fabrikata treska nikade nema nemozam da najdam
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 18:33 ---
dali moze nekoj da mi kazi kade moze da kupam dihtung za poklopec za pezo 307 nemozam nikade da najdam znaci bev vo euroimpex bev kaj fabrikata treska nikade nema nemozam da najdam
Провери во ПРО-ЦИТ се наоѓа наспроти Веро (Џамбо).

Држачи на мотор си менувал?Која страна ти тропа?Од летвата тече глицерин?Може да ти тропа јабучицата а се мени цела виљушка(рамо) а цената е од 1600-2800.
Имаш и репарирани (не ти препорачувам) по 1400 денари со тоа што твојата ја оставаш.

Тропа десно кога вртам,ептен јако се слуша при брзини над 50 km/h,не тече глицерин од никаде,бар немам приметено,ни па сум проверил.

Брат да се разбереме една работа.Тоа што ти кажуваат е за амортизерот,а ти како што кажуваш имаш проблем со предницата а не со амортизерот,така:facepalm::facepalm:......

Значи не си губи живци со секој т.н мајстор на форумот влкучувајки ме и мене:vozbud::vozbud:,туку однеси ја на сервис.А биди сигурен дека што ти кажале во АМСМ сигурно немаат погрешено.Никој не е будала да те пушти со луфта на летва......

Оди кај 3 мајстори па види што ке ти кажат.А најубаво е да се направиш мутав па да одиш во друга станица за технички преглед и демек а бе знаеш треба да ја регистрирам за 1-2 да ја видиш:pos::pos:,и на канал.А како член во АМСМ имаш право на бесплатна проверка.Или поубаво....А бе тргам за Германија види го возилото...

Пробај не губиш ништо ....Позз

Абе се плаќа тој технички.Овој во АМСМ се пикна под колава на канал и испадна за 50 секунди,колку пари е вонреден технички преглед?Не ми се даваат пари за 1-2 минути.Или нека ми каже оригинал што треба да се смени или кој го ебаа.

Тропа десно кога вртам,ептен јако се слуша при брзини над 50 km/h,не тече глицерин од никаде,бар немам приметено,ни па сум проверил.
А да провериш дали ти се стегнати штрафовите на бандашот или крени ја колата и клати го тркалото напред назад да го провериш лагерот дали има луфта

А да провериш дали ти се стегнати штрафовите на бандашот или крени ја колата и клати го тркалото напред назад да го провериш лагерот дали има луфта

Искрено јас лично не би можел да утврдам што тропа.Јас сакам да си платам 300-400 денари кај некој асален мајстор,и да ми каже ТОЧНО што треба да се замени,дали лагер,летва,зглоб или слично.Да си знам на што сум.Едниот мајстор ми вика летвата комплет,другиов вика нагибната,која што не ми е итно за менување,ќе тера 5000-6000 километри.И што да правам сега?Кого да го слушам.Ќе видам уште некој мајстор,да видам и тој што ќе каже,овака од претпоставка не бива ништо.Да ги опнам парите за летва,а таа е исправна,не ми пасува некако тоа.

Искрено јас лично не би можел да утврдам што тропа.Јас сакам да си платам 300-400 денари кај некој асален мајстор,и да ми каже ТОЧНО што треба да се замени,дали лагер,летва,зглоб или слично.Да си знам на што сум.Едниот мајстор ми вика летвата комплет,другиов вика нагибната,која што не ми е итно за менување,ќе тера 5000-6000 километри.И што да правам сега?Кого да го слушам.Ќе видам уште некој мајстор,да видам и тој што ќе каже,овака од претпоставка не бива ништо.Да ги опнам парите за летва,а таа е исправна,не ми пасува некако тоа.
друже ај кажи ми од кај си.. од која населба поточно и за што кола станува збор - не го пратам муабетот од почеток а глеам мајсториве си играат „курташак“ не само со тебе него општо со сите...
--- надополнето: 7 ноември 2013 во 02:06 ---
вака ја се заебав кога го имав 101от.... лупа нешто тропа си викам што може бе сеа д биде се вртам пустам ебавам сојки кога на крај викам чекај бе бандашите - кога сите 4 штрафови лабави :)

Абе се плаќа тој технички.Овој во АМСМ се пикна под колава на канал и испадна за 50 секунди,колку пари е вонреден технички преглед?Не ми се даваат пари за 1-2 минути.Или нека ми каже оригинал што треба да се смени или кој го ебаа.

Како член на АМСМ имаш бесплатна проверка на возилото еднаш во календарска година. А бе брат појди до АМСМ влези кажи фино...одам на одмор да ми се провери колата,сакам бесплатна проверка бидејки сум член на АМСМ.....

Како член на АМСМ имаш бесплатна проверка на возилото еднаш во календарска година. А бе брат појди до АМСМ влези кажи фино...одам на одмор да ми се провери колата,сакам бесплатна проверка бидејки сум член на АМСМ.....

Епа за тоа и бев вчера во АМСМ,за бесплатна проверка,ебати проверката 1 минута под кола и шибај,а знам дека не е во ред предницата.Ја му викам абе крцка зглобот,он ми вика не бе таман е,ја му викам е ај извози ја еден круг околу АМСМ и ќе видиш,демек се изнервира,ја до него седам и пробува врти лево и крцка,и ми вика абе дете стварно крцкало.Ме убедува стара кола била,ако сум сакал нова да сум купел Мерцедес од 8000 евра.Јас знам дека е далеку од нова кола,ама сакам да не ми тропа ништо напред кога возам и готово.До сега ме служи добро,скоро две години,мотор-мењач ништо не е чепкано,освен регистрации,улје,филтри,ребраст,термостат и тоа.
--- надополнето: 8 ноември 2013 во 00:02 ---
друже ај кажи ми од кај си.. од која населба поточно и за што кола станува збор - не го пратам муабетот од почеток а глеам мајсториве си играат „курташак“ не само со тебе него општо со сите...
--- надополнето: 7 ноември 2013 во 02:06 ---

вака ја се заебав кога го имав 101от.... лупа нешто тропа си викам што може бе сеа д биде се вртам пустам ебавам сојки кога на крај викам чекај бе бандашите - кога сите 4 штрафови лабави :)

Велес-трговски=Фиат Брава 1.9 TD100 1997 година.

Епа за тоа и бев вчера во АМСМ,за бесплатна проверка,ебати проверката 1 минута под кола и шибај,а знам дека не е во ред предницата.Ја му викам абе крцка зглобот,он ми вика не бе таман е,ја му викам е ај извози ја еден круг околу АМСМ и ќе видиш,демек се изнервира,ја до него седам и пробува врти лево и крцка,и ми вика абе дете стварно крцкало.Ме убедува стара кола била,ако сум сакал нова да сум купел Мерцедес од 8000 евра.Јас знам дека е далеку од нова кола,ама сакам да не ми тропа ништо напред кога возам и готово.До сега ме служи добро,скоро две години,мотор-мењач ништо не е чепкано,освен регистрации,улје,филтри,ребраст,термостат и тоа.
--- надополнето: 8 ноември 2013 во 00:02 ---

Велес-трговски=Фиат Брава 1.9 TD100 1997 година.
Ако се сеќаваш имаме рзговарано за промена и цени на ребраст каиш и затегачи.
Ми кажа дека твоите си ги сменил и колку пари.
За секој случај приовери ги и затегачите дали ти ги оставиле старите затегачи или ставиле некои евтини и неквалитетни само за да имаат поголем проифит нашиве мајстори

Ако се сеќаваш имаме рзговарано за промена и цени на ребраст каиш и затегачи.
Ми кажа дека твоите си ги сменил и колку пари.
За секој случај приовери ги и затегачите дали ти ги оставиле старите затегачи или ставиле некои евтини и неквалитетни само за да имаат поголем проифит нашиве мајстори

Се сеќавам како не,ти пишав порака тогаш,ми кажа ти поштено,иначе 8600 денари ми зема,ребраст каиш,затегачи,термостат и работна рака.Деловите горе-доле во Велес се толку,имам прашувано.Рече дека каишот бил Дајко,и го имам слушнато како вика дека ребрастиот каиш кога се менувал и затегачите обавезно,(кога бев кај него на еден друг муштерија му кажуваше,му смениле на друго место каиш,ама затегачот ист и му се скинал и дошол кај овој)не верувам дека ми направил дубара.Ако издржи 70.000 км значи добро завршил работа.Човеков не ми стои за некој жими куров,антифриз ми има мењавано без пари,улјето ми го менува без пари,што знам,не ми стои за некој непоштен,бар према мене.

дечки ајде помагајте.... на план сум да земам кола и планирам утре да одам до велес - ептен ми падна во око едно пунто... цената годината и изгледот (на слика нормално друго е во живо) ме влечат највеќе...

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=881619

еве за која кола се работи.... се распрашав пошто за пунтовци генерално задоволни се луѓево и ми кажаа сите дека трошат од 7 до 8 бензин градска.... незнам каков мотор имаат дали е моно инџекшн дали е мултиџет или штро и да е - понатака планирам АКО ја земам да и ставам и плин....

п.с колава ми ја остава човекот за 1200 евра - и фали само регистрација и замена на предна шофершабна (пукната е од камче со повеќе линии) а тоа би ме коштало околу 1400 евра...

ептен сум на мисла а утре сабајле планирам да одам да ја видам - давајте совет побрзо!

дечки ајде помагајте.... на план сум да земам кола и планирам утре да одам до велес - ептен ми падна во око едно пунто... цената годината и изгледот (на слика нормално друго е во живо) ме влечат највеќе...

еве за која кола се работи.... се распрашав пошто за пунтовци генерално задоволни се луѓево и ми кажаа сите дека трошат од 7 до 8 бензин градска.... незнам каков мотор имаат дали е моно инџекшн дали е мултиџет или штро и да е - понатака планирам АКО ја земам да и ставам и плин....

п.с колава ми ја остава човекот за 1200 евра - и фали само регистрација и замена на предна шофершабна (пукната е од камче со повеќе линии) а тоа би ме коштало околу 1400 евра...

ептен сум на мисла а утре сабајле планирам да одам да ја видам - давајте совет побрзо!
епа добра е за тие пари
види провери ја на мајстор само
мислам дека се инџекшн

Cenata e dobra, ama taa serija se najslabi puntovci sto se napraveni,za k*r ne gi biva. Obratete vnimanie na elektricnoto servo ako ima dali e ispravno ili ne. Na sekoe vtoro takvo punto mu e rasipano ili zaebava servoto. Prednici imaat zanikade,edna serija imase problemi i so menjacite.

Cenata e dobra, ama taa serija se najslabi puntovci sto se napraveni,za k*r ne gi biva. Obratete vnimanie na elektricnoto servo ako ima dali e ispravno ili ne. Na sekoe vtoro takvo punto mu e rasipano ili zaebava servoto. Prednici imaat zanikade,edna serija imase problemi i so menjacite.

епа добра е за тие пари
види провери ја на мајстор само
мислам дека се инџекшн

голем ксметлија сум и јас.... му се јавив 15тина минути откако пишав на форумов за да му кажам дека ке доаѓам накај него утре (т.е денеска) тоа беше околу 11 некаде - ми вика друже прееска го продадов пред 2 саата само што спуштив со тебе ( пошто претходно му се јавив прв пат да го прашам што е со колата како е зашо е и слично... )

ај тоа помина што помина - денес напраив еден така поголем круг низ скопјево видов некои 7 8 коли..
на план бев да одам да го гледам ова на линков: http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=972688 - и ако е се океј да го пушти до 1300 за да го земам.. му се јавувам сабајле ГО ПРОДАДОВ ПРЕД ПОЛА СААТ - ПУ налет....

ми фаќа око исто едно друго 106 - на линков: http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=948295 - седнав у него пробав ама ми шкрипи некако... кога ке му стиснам повеќе гас фрла црно од ауспух а километражата и сам си кажа дека не му е точна човекот... ме плаши тоа :\ - 1300 го остава со тоа што е регистриран година дена!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom