Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро купив Валео за Ксарата, 55 и 51 цм. 1100 ден. двата.

Кажи кај живееш во Струмица,да дојдам некоја вечер да ги монтирам на мојава.Пасент се.

Да не знае некој каде може да се најде бензинска пумпа (fuel pump) за мерцедес w124 (e200) дизел и по која цена? Благодарам.

Да не знае некој каде може да се најде бензинска пумпа (fuel pump) за мерцедес w124 (e200) дизел и по која цена? Благодарам.
Tи бе паше, луд си или нас пробуваш да не правиш мутави??? Бензинска пумпа за дизел мотор... одлично.

wtf?!
Каква црна бензинска пумпа за дизел мотор?!
Де појасни шо уствари бараш.

Па незнам ваљда тогаш е нафтена,или како и да се вика.

Па незнам ваљда тогаш е нафтена,или како и да се вика.
Мерцедесите од то време се прости машинки... Бош пумпата се состои од главен дел, и помошен дел AC (aце) пумпа. Таја втората, го влечи горивото од резервоар и го турка до главната. Сега, главната пумпа така лесно не се расипува, нити откажува. Можеби на милион км треба да се репарира. Ако ја бараш AC пумпата, таја кошта околу 700-1000 денари. Вака некако изгледа

dsc01348yh.jpg

а се менува само делот што е со црно капаче (позади црвената и зелената цевка)

Ако бараш цела бош пумпа, спремај си 100-150 евра.

CR dizelite imaat benzinska pumpa pozadi vo rezervarot + pumpa za visok pritisok. Postarite dizeli D i TD imaat samo boš pumpa.

Тогаш најверојатно проблемот е во AC пумпата,како и да е фала Dzish

Поло 2008 1.2 мотор.
Не ми изгасила во возенје, свети сијаличката за мотор, не прима гас како да имам клима пуштено да речеме и треба време да повлече. Пали понекогаш од втора и зголемена ми е потрошувачката на гориво. Тоа се главните симптоми.

Според симптомите, многу можно е да е МАФ сензорот, ќе пробам да го исчистам ( ако го најдам :)

Фала на сите за предлогот. Го најдов сензорот, го исчистив и веќе не свети сијаличката. Мислам дека и почна нормално да иде колата.

Тогаш најверојатно проблемот е во AC пумпата,како и да е фала Dzish

Да, ми се заеба еднаш мене на мерцедесот... колата не работеше правилно и трокираше. Јас појма немав дека воопшто постои таква пумпа (сите други возила ја немаат, бош пумпата им е така дизајнирана да влечи самата гориво). И правец на бошиста, му викам колава сиба матер, барај чаре. А тој таков насмеан целиот, чекај да пробаме дали е пумпата, имаше таква за резерва ја користел во машините за испитување за дизни (или така нешто). И ми ја даде неговата, си отидов дома, си ја извадив таквата од мерцедесот шо ми е за делчиња... поминав со 1 пиво :)

При подмачкување на брисачите, мајсторите нешто бааги зезнале на моторчето кај задниот брисач. Го пресекле нитнованиот поклопец и сега запчаниците, оние од брисачот и роторот се раштимовани и не работи.
33xio2t.png

Што е тука е.
Колку би чинело едно вакво моторче отприлика кај продавачите на стари делови?

Каков мерцедес имаш Dzish?

Купувам десен фар за Голф 4...

Aj кој е запознаен со 206-ките Пежо да ми каже како-што..што е подобро дизел или бензин..со делови како е со одржување и слично,кој мотор е најдобар и така...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom